• bu adamın "yahudi soykırımına katılmadı hatta yahudileri örgütüne aldı" lafı kadar komik bir şey yok. bunun eşdeğeri şu: "tansu çiller kürtlere zulmetmedi, hatta sedat bucak'ı örgütüne aldı"... banderea, ukrayna'nın "yahudi-bolşevik işgali altında olduğunu" söylüyordu. bu yüzden de nazi işgaline destek attı.

    binlerce insanın ölümünden sorumlu adamı övüp "ama tabii ukraynalıları da anlamak lazım şimdi holodomor falan" demek insanlığınızın limitlerine dair fikir veriyor, bu da ayrıca belirtilmeli.

    neyse konumuza dönecek olursak torunları geçen ay kiev'de "devrim" yaptı. yersen!
  • ukraynada bazi kesimlerce "hero of ukraine" diye anilan kisi. polonya ve rusyadan nefret ettigi ve bu iki kesimi de ancak hitlerin yenebilecegini dusundugu icin alman gizli servisi ile temas kurmustur. 1936 yilinda polonya icisleri bakanina suikast duzenlemekten olum cezasina carptirilmistir. 1939 yilinda almanyanin polonyayi isgali sonrasi serbest birakilmistir. kgb tarafindan 1959 yilinda oldurulene kadar fasist ukraynayi kurmak icin mucadele etmistir.
  • bu adamı ukrayna özgürlük savaşçısı olarak anmak veya "nazilerle zorunlu olarak işbirliği yaptı, zaten yahudileri o katletmedi ki" gibi argümanlarla savunmak eğer kafayı sıyırmış ırkçı bir faşist değilseniz zır cahilliktir.

    ikinci dünya savaşı esnasında, bilhassa 1943-1944 yıllarında "ukrayna özgürlük savaşçısı" bu herifin kurduğu çeteler doğu polonya'da çoğunluğu kadın ve çocuk onbinlerce polak'ı en vahşice yöntemlerle katletmiş, bölgeyi gelecekte kurulacak olan "büyük ukrayna" için etnik temizliğe tabi tutmuştur. nazilerle işbirliği esnasında bandera ve diğer ukrayna milliyetçileri yahudi soykırımına doğrudan iştirak etmeseler de nazilerden soykırım metodlarını öğrenmiş ve bunları bölgedeki polak halkına karşı uygulamışlardır.

    kendisinin bugünlerde tüm dünyanın nefret kustuğu bosna kasapları ratko mladiç ve radovan karaciç'den hiç bir farkı yoktur.

    bölgedeki polak soykırımı ve banderistler hakkında daha fazla bilgi için kitap tavsiyesi: `genocide and rescue in wolyn: recollections of ethnic cleansing campaign against the poles during world war ii.`

    ve, dayanabilecek olanlar için, zira cidden insanı darmadağın ediyor, film tavsiyesi: wolyn.
  • polonya ve israil'in tepkisine rağmen ukrayna'da hâlâ sevgiyle anılan kişi.

    http://www.salom.com.tr/…dirilmasini_elestirdi.html

    reddit'te bile kendisini savunan ukraynalılar görebilirsiniz.
  • bu arada ölüm emrini veren ve faaliyeti organize eden kişi nikita kruşçev. cinayeti işleyen kişi sonradan batı'ya iltica edecek olan "bohdan stashynsky"

    cinayette kullanılan silah da özel yapın bir gaz tabancası. içine bir tür siyanür karışımı yerleştirilmiş bu tabancayı elinde tuttuğu gazetesinin içine saklıyor suikastçi. bandera kapıyı açınca ona bir şey soracakmış gibi yapıp aniden yüzüne sıkıyor. bu gaz kişide öne şok sonra kalp krizi oluşturuyor. zaten hastanede de kurtarılamadı bandera.
  • poroşenko döneminde yeniden yıldızı parlayan tarihi karakter.
  • kiev'de pocaina semtinde bulunan buyukce sayilabilecek bulvar'in ismidir.

    uzerinde grodox shopping mall, blockbuster mall, kfc, mc donalds ve rozetka'nin en buyuk magazasi bulunur. ama bence en guzel noktasi cocuklar icin bilim muzesi olan experimentanium da rozetka'nin hemen yaninda bu cadde de bulunur. bir sure bu cadde uzerinde bulunan bir ofiste calismistim. gunduzleri is merkezleri olmasindan dolayi kalabalik, geceleri issizdir.
  • rus ayısının yine cami duvarına işediği şu günlerde, özlenen lider, ulu önder.

    bir daha gel kraków'dan
    sarı saçlım, mavi gözlüm
    nerde, nerde, nerdesin dost!

    slava ukrayini! heroyam slava!
  • batı medyası tarafından "anti-sovyet" diye anılmaya başlanan nazi destekçisi.

    https://twitter.com/…tatus/1498088196059668480?s=20

    hayır işin ilginci ukrayna'da kendisine "ukrayna'nın kahramanı" ünvanı verilince, avrupa birliği falan kınıyordu. acaba neden?

    https://www.europarl.europa.eu/…35_en.html?redirect

    "deeply deplores the decision by the outgoing president of ukraine, viktor yushchenko, posthumously to award stepan bandera, a leader of the organisation of ukrainian nationalists (oun) which collaborated with nazi germany, the title of ‘national hero of ukraine’; hopes, in this regard, that the new ukrainian leadership will reconsider such decisions and will maintain its commitment to european values"

    bu işin sonunda adolf hitler * bir kahraman olarak anılmaya başlayacak. durum onu gösteriyor.
hesabın var mı? giriş yap