• 28 haziran 2009 günü ünlü fizikçi stephen hawking, cambridge universitesinde bildiğiniz şampanyalar, ekler, pastalar ve balonlarla gerçek bir parti vermiş ve davet edilen kimse ortalıkta görünmemiştir.

    hawking, davetiyeleri parti bittikten sonra dağıtmış ve sadece gelecekten dönecekleri davet etmiştir. orada oturup kimsenin gelecekten gelmediğini gören hawking, 1992 yılında ortaya attığı "geçmişe seyahatin mümkün olmadığı" fikrine somut bir kanıt bulduğunu açıklamıştır.
  • stephen hawking belgesellerinden de izleyebileceğiniz deneydir. youtube'da bulabilirsiniz.
  • eğer birileri gelmiş olsaydı ve bu durumda evrene bug atmak isteyen hawking parti sonunda davetiyeleri kimseye dağıtmasaydı böylece kimsenin partiden haberi olmasaydı ama bu habersiz partiye davet edilenler gelecekten gelmiş olsaydı?
  • şimdi bu işleri geleceğe dönüş seviyesinde bilen biri olarak acayip ahkam keseceğim, hazır olun..
    bana kalırsa hawking hoca yanılmaktadır. zira zaman yolculuğunda, yolculuk yapan kişi maddi bedeninin daha önce bulunduğu geçmişe değil, aynı olayların yaşandığı alternatif bir evrendeki geçmişe gider. o yüzden gelecekten o partiye gelmiş olanlar vardıysa bile hawking'in o evrendeki partisine gelmeleri mümkün değildir. alternatif bir evrendeki aynı partiye gitmiş olabilirler.

    edit: tabi bu sefer de space time continuum olayı devreye giriyor. alternatif de olsa o evrende de aynı olaylar yaşanmış olacak. ve partiye gelenler olursa hawking'in davetiyeleri dağıtma sebebi ortadan kalkacak ve davetiyeleri dağıtmayacak. bu sefer partiye gelenlerin partiden haberleri olmayacak.. al sana paradoks..
  • akıllara efsane the big bang theory sahnesini getiren olay.
  • yahu ona gidecektik ama yaz saati uygulaması kalktı ya makina saatini yanlış ayarlamışız, geç kaldık..
    tekrarına gittik, sizin parellel evrendeki hawking ile eğlendik , sizden 1 saat sonraki parellel evrendekiler artık zaman yolculuğu yapılabildiğini biliyor.
  • gelecekten gelen insan niye bunu geçmiştekilerin bilmesini istesin ki? düşünün bir kere, 500 yıl sonrasından 2017'ye geliyorsunuz. kaydınız yok, kimliğiniz yok. maç sonuçları, şans oyunları, liderlerin ölüm tarihleri... otu boku biliyorsunuz. günümüzde zamanda yolculuğun mümkün olduğu bilinse öyle herkesin elini kolunu sallaya sallaya gezineceğini mi zannediyorsunuz. gelecekteki adam da azıcık aklı varsa bunun bilincindedir ve açık vermemeye bakar.

    gelecektekilerin sinsice katıldığı hawking'in ruhunun duymadığı partidir.
  • örnek kümesi çok dar. bir de muhtemelen zaman yolculuğunun mümkün olduğu zaman diliminde hawking ünlü değil. hatta ün diye bir kavram yok.
  • parti kur oy verelim.
  • --- spoiler ---

    zaman yolculuğu diye bişey yoktur
    --- spoiler ---

    varsa bile gelecekten geçmişe doğru olması söz konusu değildir çünkü illaki şu anda bulunduğumuz zamandan önceki zamanlara da “gelecekten” gitmiş insanlar olurdu ve böylece zaman yolcuğu olağan bişey olarak bilinirdi.
hesabın var mı? giriş yap