• kendisi sayesinde! amerika haberlerini takip ederken alttan alttan reflüden sonra ağızda kalan tat gibi akp tadı geliyor.

    özet geçeyim; "medya çenesini kapalı tutmalı. demokratlar muhalefet değil, medya muhalefet. bu ülkeyi anlamıyorlar, donald trump'ın neden başkan olduğunu anlamıyorlar." diyor.
  • bu gerizekalinin adini ileride cok duymaya baslayacagiz, hazirlikli olalim. tanim: yeni dick cheney modeli, yalniz cok daha kotusu.
  • büyük sorunlar yaratmaya gebe kişi. kendisini trump'tan daha büyük bir sorun olarak görenler var.
  • bu isme olan aşinalık zamanla artacak, abd anelizlerinizde lazım olacak, o yüzden birkaç not düşelim.

    - bu adam beyaz saray'ın (trump yönetiminin) baş stratejisti.

    bu ne diyeceksiniz? amerikalılar da muhtemelen öyle diyordur. bu pozisyon trump'ın uydurduğu bir pozisyon. daha önce beyaz saray'daki en üst rütbeli görevli chief of staff denilen, beyaz saray görevlilerini işe alıp yöneten, gerektiğinde kongreyle ve kabineyle müzakere eden, başkanın bilgi akışını kontrol eden ve sağlayan bir görevliydi. doğrudan başkan tarafından atanan ve kongre onayına ihtiyacı olmayan bu görev, eğer iç siyasetin gündelik işlerine karışmam diyen bir başkan görevdeyse chief of staff'e de facto yani fiili başbakan denirdi.

    baş stratejist ise kıdem olarak bu kişiye denk bir tür danışmanlık pozisyonu olarak görünüyor.

    - kendisi trump'ın seçim kampanyasının stratejistiydi.

    başkanlar göreve geldikten sonra seçim havasından çıkarlar ve daha kucaklayıcı bir izlenim verirler. ama trump'ın böyle bir niyeti olmadığı göreve başlama törenindeki konuşmasıyla da, yaptığı atamalarla da, obama döneminden kalan bürokratlarları kovmasıyla da belli oluyor. bir de buna, seçim kampanyasının stratejistine bu kadar önemli bir kıdem ile böyle bir pozisyon yaratılmasını düşünün. teamülleri yok sayma, "outsider" olma gibi şeylerin de etkisi vardır elbet, ama burada esas nokta başkanlık stratejisinin de seçimdeki kadar hödük ve kutuplaştırıcı olacağını ilan etmesidir trump'ın. bu kasıtlı bir hareket ve "alternative facts" ibareleri, medyayı susturma çağrıları ile de trump yönetiminin ileride erdoğan'a benzer bir şekilde "kendi gerçeklerinin" propagandasını yaparak, hain-milli ikileminde siyaset yapacağının da işareti.

    - bu adam aşırı sağcı ve medyadan geliyor.

    kendisi abd'nin akit gazetesi olan breitbart news'in üst düzey bir yöneticisi.
  • abd'de bazı gazetelerce işid lideri bağdadi ile karşılaştırılan adam. bir çok ortak yönü olduğu abd için trumptan daha tehlikeli olduğu söyleniyor. sanırım abd'nin başına bela adamlardan biri.
  • amerika'nin azraili...
  • ekside sadece 5 10* yazi yazilmasi rezillik. dikkat edilmesi gereken kisi.
  • (bkz: 11-12 ağustos 2017 charlottesville olayları)

    tanim: alt right akiminin fikir babalarindan olan buyuk dusunur*
  • beyaz saray'dan şutlanan leş. hazır boştayken türkiye'ye gelsin. malum zihniyet bayılır buna.
  • trump'ın kovaladığı son adamı olmuş. oysa trump'ın america first kampanyasına yön veren en önemli kişiydi.

    http://www.bbc.com/news/world-us-canada-40980994
hesabın var mı? giriş yap