• death ve testament ile çalışarak ününün doruğuna ulaşmış, sadus grubunun basçısı ve jon allen'ın* en yakın dostudur steve digiorgio. ve en önemlisi, bir chuck schuldiner keşfidir.
    autopsy, iced earth ve vintersorg'un albümlerine de katkıda bulunmuştur. 2003 sonları itibarı ile control denied'ın yeni albümünün de (tabii çıkarabilirlerse) kayıtlarını bitirmiştir.
    bir dönem richard christy ile iced earth'ün horror show adlı albümünde çaldıktan sonra tura çıkma konusunda kırlangıç beyinli jon schaffer ile anlaşamamış, ikilinin erman toroğlu-hıncal uluç misali arkadan konuşmalarla bezeli kapışma durumları olmuştur.
    chuck schuldiner'ın tanıdığım en iyi metal basçısı dediği insandır. yeteneğinin farkına varmak için ideal albümler individual thought patterns ve the fragile art of existence'dır. bir çok basa sahip olmakla birlikte en çok 5 telli fender kırması yeşil perdesiz basını kullanır. jamaaladeen tacuma, billy sheehan, michael manring, doug keyser, tatlılardan da künefe sever.

    steve* evlidir, 2 çocuğu, full time bir işi ve aktif halde 3 grubu vardır. yani kendisi işkoliktir.

    kendisine "bas çalışımızı geliştirmek istiyoruz, ne yapalım" diye soran genç basçı kardeşlere "ruh sağlığı yerinde olmayan bir davulcu bulup onunla çalabildiğiniz kadar çalın" tarzı bir öğüt vermiştir. zira beraber çaldığı davulcular arasında dave lombardo, gene hoglan, sean reinert, richard christy, bobby jarzombek, deen castronovo, asgeir mickelson gibi yetenek bolluğu yaşayan isimler bulunmaktadır.
    ayrıca dark hall isimli bir caz projesi de vardır, (bkz: dark hall)
    gene hoglan ile bir fotoğrafları şurada bulunabilir, http://www.stevedigiorgio.com/…x/nomercy2003_9.html

    ayrıca üstadın web sitesinde (http://www.stevedigiorgio.com/) çeşitli videoları, mp3'leri, tab'ları ve köşe yazıları inceleyebilir, bas denen aletle yapılabilecekler görülebilir.

    bizzat tanık olduğum üzere müthiş bir konser performansına sahip olan steve digiorgio, halen testament ile albüm yapmakta ve turlamaktadır.
  • dünyaya bilimum death/trash grupları için bass gitar çalmak amacıyla gelmiş şahsiyet.kullandığı ekipmanlar söyle
    basslar:1999 esp custom forest fretless,1999 esp - ltd f-205,1999 custom carvin bb75
    1996 custom carvin bb75f,1975 4001 rickenbacker,1991 fully custom homemade fender-like fretless1981 4001 custom rickenbacker
    tel:rotosound swing bass 66. gauge: 110-85-70-50-30
    effekt:dod: stereo chorus, stereo flanger, octoplus, bass eq, envelope
    amphi:ampeg svt classic, randall, ampeg 8x10, ampeg 1x15, ampeg 2x10

    bunlarda emeği geçen albümler
    sadus:illusions(1988),swallowed in black(1990),a vision of misery(1992),elements of anger(1997)
    autopsy:severed survival(1990),fiend for blood(1991)
    death:human(1991),individual thought patterns(1993)
    james murphy:feeding the machine(1999)
    testament:the gathering(1999),first strike still deadly(2001)
    control denied:the fragile art of existence(1999)
    dark hall:isimsiz(1995),(bkz: dark hall)
    iced earth:horror show(2001)
    dragonlord:rapture(2001)
  • perdeli basta gayet ba$arili i$ler cikarmasina ragmen, perdesiz basta entonasyonu bir turlu tutturamayan basci.
  • canli izlemeden olunmemesi gereken bir yuce insan.
  • kanadalı mükemmel death metal grubu quo vadis'in yeni albümünde basları çalacak olan, metal müzik dünyasındaki gelmiş geçmiş en önemli bir kaç bas gitaristten biri.
  • favori albümleri arasında black sabbath "dehumanizer"* ve tull "broadsword and the beast"* i de saydığını görünce çok şaşırdım ve tekrar takdir ettim bu zatı.
  • kimi konserlere ayağında sandaletle çıkan ve sitesinin girişindeki fotoğrafıyla akıllara kazınan bir kişidir bu.
  • iced earth'ün horror show albümünde grupla beraber turneye de katılması şartıyla çalan; ancak tam turneye çıkılacakken "yok benim başka planlarım vardı, gelemem ben." demesi üzerine gruptan atılan müzisyen.
    ayrıca resimleri ve teşekkür listesi de albümden çıkarılıp, guest musician mertebesine indirilmiştir jon schaffer tarafından. hatta jon schaffer bu konuda; "yaptığına o kadar sinirlenmiştim ki, albümün hemen piyasaya çıkması gerekmese çaldığı lanet bas partisyonlarını da silip, kendim yeniden çalacaktım nerdeyse. sanırım böyle davranarak kendi promosyonunu yapmaya çalıştı.." diyerek, bir daha kendisiyle asla çalışmayacağını vurgulamıştır..
  • çok az bilinen ancak akıl almaz müzik yapan muhteşem kanadalı grup quo vadis'te bas görevini üstlenen ve yeni albümün çıkışı öncesi grubun sitesinden yayınladığı 2 parçadan da görülebileceği gibi, yine döktüren harika bas gitarist.
hesabın var mı? giriş yap