• eski ya da yeni farketmez, asker kumanyalarını inceleyen bir eleman. birinci, ikinci dünya savaşından kalan tarihi paketleri satın alıp tek tek içini açıyor, yenilebilir durumda olanları yiyor. çok eğlenceli bir kanal. 70 yıllık ürünleri, nasıl paketlendiklerini, devletlerin yiyecek kültür farklarını görmek çok iyi.

    askeri teknolojinin her zaman ne kadar ileri olduğunu anlıyorsunuz.

    avuç kadar bir paket, içinde; şeker, kahve, biftek, ekmek, reçel, sakız, sigara, kibrit, ocak, çikolata, bisküvi, vitamin içecekleri. bir askerin günlük kalori ihtiyacını karşılayacak* her şey varmış.

    hele bir paketten 60 yıllık camel sigara çıkmıştı, tamamen korunmuş 5 paket camel. herif sigaraları da deniyor, insanin içi gidiyor.

    alman çikolatalarından birisini de denemişti, hayatımda yediğim en iyi cikolata diye öve bitiremedi, ve bu cikolata ikinci dünya savaşından kalma, konserve içinde kurumuş bir çikolata, tazesi nasıldır siz tahmin edin.

    bir nazi paketi açmıştı, o paketleri bu gün raflara koysan 'lan ne güzel tasarım' dersin. siyah mat alimünyum kaplı, üzerinde sade yazılar bulunan muhteşem paketler.

    kesinlikle izlenmelik videoları var.

    türk ordusunun kumanyalarına dair bir video yok maalesef, tek turkish içerik camel sigaralar üzerinde yazan turkish tobacco ifadesi.

    sadece geçmiş olarak değil günümüz ordu kumanyaları da var.

    resmen tarih belgeseli tadında.
  • genelde ordu kullanımı için üretilen uzun raf ömürlü mre 'leri yiyerek inceleyen ilginç bir youtube kanalı( evet 1943 yılındaki ikinci dünya mre'leri de dahil) . benim gibi boş vakitlerinizde izleyeceğiniz yeni youtube kanalları arıyorsanız ilgi çekici. özellikle eski mre 'lerden sigara çıkması ve genellikle türk tütünü olması ilginç.

    steve1989mreınfo
  • bugün keşfedip saatlerimi harcadığım müthiş video kanalı.
  • muhtemelen parkinson hastası bir kardeş. aynı yaştayız, böyle bir titreme bağımlılık sonucu değilse *, yakın zamanda iki elini kullanarak da video çekmeyecek hale gelecektir.
  • mre (meal ready to eat, yenmeye hazır -askeri- yemek) incelemeleri yapan bir youtube kanalı.
  • (bkz: botulizm)
  • youtube'un bir şekilde önerilenler tarafında gösterdiği ve birinci dünya savaşından kalmış konserve asker yemeği incelemesini görünce "bu neymiş lan" diye dayanamayıp tıkladıktan sonra nedenini anlamadığım bir şekilde videoları ile beni aşırı sarmış youtube kanalı. 1800'lerin sonundan, wwi - wwii, vietnam, kore savaşlarında kullanılan mre'leri izlemek epey keyif verici. ayrıca kanalda modern mre'lerin incelemeleri de bulunmakta. adamın yarım saatlik videolarını sıkılmadan izlediğime inanamıyorum.
  • bugun kesfettigim youtuber. sardi bayagi ama keske turkiye mre’sini de denemis olaydi.
  • youtube'daki en saykodelik kanallardan biri. tek bir olayi var, dunyanin cesitli ordularinin hazirladigi mre'leri bulup acmak ve izleyiciye aciklayarak yemek. ama kanalini ilginc kilmak icin hicbir atraksiyona girmiyor adam. ufak bir odada cekilen, super basit, siradan ve sakin kayitlar hepsi.

    ama bir yili askin suredir takip ettigim bu guzide kanalin benimle birlikte 1 milyondan fazla takipcisi var. yani ciddi bir kitle edinmis durumda adam. cunku dunya manyak dolu klsjdbcksljdvs issizin biri oradan buradan buldugu mre'leri yiyor, biz de koca bir mal kitle olarak heyecanla izliyoruz. makul bi izahi yok bunun valla. anlayamazsiniz...

    ozellikle de 50-60 yillik mre'leri acip denedigi videolardaki zevki cok az seyden aliyorumdur. hazine bulmus gibi hissediyor cunku insan. sigara kullanmayan biri olarak ictigi o neredeyse asirlik sigaralarin, kahveyi pek sevmeyen biri olarak turunun ilk ornegi olan hazir kahvelerin falan hayalini kuruyorum bazen. cunku inanilmaz bir keyif icinde deniyor bunlari hayvan herif.

    o da samimi bir deli bu arada. rol yapmiyor yani. bazen sirf cok eski bir seyi yiyebilmis olmak icin kotu kokan ekmekleri falan yiyip "one day i'll die because of these stupid tests" diye kendine kiziyor.

    "alright, let's get this onto a tray"
    "alright, cool, see you"

    insanoglu cok garip bi varlik gercekten de.
hesabın var mı? giriş yap