• stokke firmasının ürettiği muhteşem denebilecek çocuk arabasıdır. sadece statü sembolü olarak görülmemeli, işlevselliği karşılığında aldığı her kuruşu hakettiği bilinmelidir. sadece arabaya özel yaklaşık 20 kadar patent ile bir anne babanın bütün temel problemlerini kökten çözen özelliklere sahiptir. bunlardan en önemlisi sadece çocuğun rahatını değil, aynı zamanda ebeveynlerin rahatını da düşünmesidir. yükselebilen taşıyıcı kısmı ile hem ebeveynlerin bel problemlerini sıfıra indirir, hem de çocuğu size yakınlaştırarak ve size doğru bakarak oturmasını sağlayarak sizinle olan iletişimini en üst seviyeye çıkartır, böylece çocuğu ne yaptığını bilmeden değil, göz göze bir dolaşma konforu sağlar. ayrıca alt alta topladığınızda fiyatı gayet vahim hale gelebilen çocuk ihtiyaçlarından ana kucağı, puset ve mama sandalyesi görevini tek bir üründe birleştirerek parasını fazla fazla hak eder.
  • 3 aydır kullandığımız kaliteli bebek arabası.
    3 aylık kullanımda artıları eksilerine göre çok daha ağır basıyor. sıralayalım:

    açılıp kapanması inanılmaz kolay. ilk başta zor gelebilir, ama bir iki sefer açtıktan sonra eliniz alışıyor, ve yanlış yeri zorladığınızı farkediyorsunuz. hatta çocuk üzerindeyken bile, aracı katlayıp, iki teker moduna sokabiliyor, merdivenlerden inip çıkabiliyorsunuz. sonrasında tekrar açabiliyorsunuz. fakat annenin bunu yapması biraz tehlikeli gibi. hatta belki babanın da. (buradaki tehlike sizin arabayı düşürmeniz, yoksa araçla alakalı bir sorun yok)

    çocuğun yukarıda olması çok büyük bir avantaj. çocuğu koyarken ve alırken rahatlık sağlıyor. ayrıca yaşı ilerledikçe çocuğun sıkılmasını önleyici bir faktör olacağından eminim. yukarıda olmayı daha çok seviyor çocuklar. aynı özellik sayesinde cafe restoran tarzı yerlerde, direk masada sizinle aynı yükseklikte oturabiliyor, mama sandalyesine gerek kalmadan.

    bebeğimiz 3 aylık olduğu için şu an stokke be safe araç koltuğunu kullanıyoruz. bu pakete dahil değil, ve 850 tl civarı. stokke'nin yenidoğan araç koltuğu'nun (başka bir ismi var mı bilmiyorum) özelliği, tam yatar konuma getirilebilmesi. yani eğer araç içinde kullanmıyorsanız bebeği yatar pozisyonda uyutabilirsiniz, ki bizimkinin en huzurlu uyuduğu yer orası. başlarda çok sıkış tıkış uyuyor diye çocuğu çıkarıyorduk, ama artık kendi uyanana kadar bekliyoruz. araç içerisinde ise yatar pozisyonda durması yasak. arabaya emmiyet kemeriyle bağlarken başlarda biraz sorun oluyor, ama açıkçası yapabilecek pek de bir şey yok. emniyet kemeri iyice bağlanınca koltuk gayet güvenli oluyor. en büyük dezavantajı çok ağır olması. yeni doğum yapmış bir annenin çocukla beraber bunu taşıması sanırım imkansız. bir de bebeğin sırtını biraz fazla terletiyor. uzun yolculuklarda rahatsız edici olabiliyor.

    paketin içinden çıkan çocuk koltuğu ise gayet hafif ve konforlu duruyor. bu koltuğu 6 aydan sonra kullanabiliyorsunuz. çocuğunuz ister kendinize dönük ister karşıya dönük sürebiliyorsunuz. bu şekillerde toplam 5 pozisyonda durabiliyor. tam yatırarak çocuğu uyutabiliyor, yada tam dik pozisyonda, önce de belirttiğim gibi masada yanınızda yemek yedirebiliyorsunuz. bu pozisyonları değiştirmek için tek tuşa basmanız yeterli oluyor, gayet kolay.

    paketin içinden sineklik ve yağmurluk çıkıyor. sineklik yaza denk geldiği için çok işe yaradı, yağmuruk da muhtemelen yarayacaktır.

    kumaş bölümler tamamen çıkıp yıkanabiliyor(muş).

    gelelim bagaja sığma konusuna. araba katlandığı zaman biraz geniş bir yer kaplıyor bu doğru. ama alışveriş poşeti tarzı bavul gibi büyük olmayan eşyalar, arabanın sağına soluna girebiliyor. yani aslında çok yer kaplıyor, ama aralarında da epey boşluklar kalıyor. honda jazz'ın bagajına rahatlıkla sığıyor. fiat punto'nun bagajı içinse lastiklerini sökmek gerekiyor. fakat lastikler tek hamlede sökülüp takılabiliyor. tahmin edilenden oldukça kolay. hatta bazen bagajı kirletmesin diye benim de lastikleri çıkardığım oluyor. mercedes e tarzı daha geniş arabaların bagajına ise uzunlamasına bile sığıyor.
    arabanın ağırlığı bugaboo gibi örneklere göre 1-2 kilo daha fazla sanırım. bagaja yerleştirme konusunda bayanlara biraz zorluk çıkarabilir, ama eşim yanlız olduğunda kendi başına halledebiliyor bir şekilde.

    paketin içinden arabayla aynı renkte bir çanta da çıkıyor. bu çanta da kolayca arabaya takılıp çıkarılabiliyor. ayrıca bir bebek çantası taşımaya gerek kalmıyor.

    arabanın gövdesindeki bağlantıları öyle bir yapmışlar ki, çocuğu uyutmak için sallayabiliyorsunuz arabayı. ayrıca bozuk zeminlerde süspansiyon görevi görüyor. bugaboo'da tekerleklerde kullanılan yaylı süspansiyon sistemi yerine bu şekilde çözüm bulunmuş, çok da iyi olmuş.

    ayrı olarak satılan şemsiyesi hem şık duruyor, hem de kullanışlı.

    "bu arabaya çocuğunuzu koyup çıktığınızda kimse çocuğunuza bakmaz herkes arabaya bakar" görüşüne kesinlikle katılıyorum, yolda kafasını çevirip bakanlar dahi olabiliyor.
  • dunyanin en guzel bebek arabasi, portbebesi. yuksek olmasi cok ama cok ama cok zekice, bebege hep yakinsiniz ve bebek sikilmiyor insanlari bacak hizasinda gormediginden.
  • cocugu nazardan korumak icin harika urun. di$ari ciktiginizda o gozler bebege nazar basmak yerine arabaya basiyor sizi anne babalarin en cok dertlendigi olaydan kurtariyor.
    ma$allah.

    o degil de almadigim icin pi$man oldugum bir urundu, daha sonra negatif yonlerini ce$itli mecralardan okudukca dengelendi du$unceler beynimde.
  • ortalama bir şahin * parası istenen bebek arabası. kullanışlı bir şey arıyorsanız (bkz: quinny) *yok, ben nereye sıvasam diye düşünüyorsanız stokke'nin diğer ürünlerine de bakmanızı tavsiye ederiz.
  • öncelikle bütün gözlerin bebek arabasının üzerinde olmasını istiyor ve görünüş sizin için herşeyden önce geliyorsa kesinlikle doğru tercih. bunun yanı sıra bebeğin ve arabayı kullanan kişinin oldukça rahat ettiği, gittiğiniz restoranlarda mama sandalyesi işlevi de gören, koltuk yüksekliğinin ayarlanabilir olması sebebiyle de bebeğinizin keyif alacağı bir araba. fakat şu var ki çok ağır, çok büyük ve her bagaja sığmıyor.
  • bilal erdoğan'ın floransa sokaklarında gezdiği bebek arabası.
  • 1 yaşına kadar bunu bebek arabasına takarak kullandığımız, şuan 1,5 yaşında olduğu için bununla devam ettiğimiz muhtemelen 2 yaşına kadar kullanım imkanı sunacak olan bebek arabasıdır.
  • 2. el uygun fiyata sıfır gibi temiz kullanılmışını bulursam alabileceğim bebek arabası. 4000 liralık iphone yerine bu bebek arabası hediye edilseydi ne olurdu sözlük.
  • hollanda'da fasli anne arabasi diye adlandirilan bebek arabasi. her etnik grubun bir statu sembolu oluyor, hollandali annelerin olmazsa olmazi ise su:
    bugaboo
hesabın var mı? giriş yap