• 1927'de benjamin bass tarafindan 4th avenue'de acilmi$ ve new york'un efsanevi kitabevlerinden kabul edilen mekan.. gunumuzde broadway'de 5 kati kaplayan devasa bir mekandadir.. fulton street'te de bir $ubesi wardir..
  • hayvan barnes&noble'in 24 dolara sattigi kitabi bildiginiz 1 (bir) dolara alabileceginiz dag tas kitap cenneti.
  • en ust katindaki rare books bolumu'nde bircok baskisi bitmis bibliyografik kitabi 10-15 dolar gibi fiyatlara alabileceginiz, 2010 itibariyle raf uzunlugunu 18 mile cikarmis, filmlere, dizilere, sonradan gormelere kitaplik kurmak gibi bir hizmet sunan, artik sadece broadway'deki kocaman merkezi ve central park'in dogusundaki kiosku ile hizmet veren bibliyofili cenneti. broadway dukkaninin yakinindaki forbidden planet da ugranilasidir.
  • sansure maruz kalmis kitaplarin sansursuz hallerini de barindiran mukemmel kitap dukkani.
    http://en.wikipedia.org/wiki/strand_bookstore
  • new york'a yolu düşüp de burası dururken barnes & noble'a kitap almaya giden, sanıyorum ki, enayidir.

    ikinci el kitap reyonlarının heyecan vericiliği bir yana, yeni kitapları da piyasa fiyatlarının epey altında satıyorlar. şu anda ellerinde olmayan ve baskısı olan bir kitabı da ortalama iki gün içerisinde temin edebileceklerini söylüyorlar.

    hızlıca gezindiğim 1 dolarlık kitaplar reyonunda rastlayıp hemen kucakladığım isimler şunlar oldu: samuel beckett, john updike, jonathan franzen, norman mailer, philip roth, joyce carol oates. ardını varın siz düşünün artık.

    yani hem insan, 1 dolara the corrections alabildikten sonra başka ne ister ki?
  • new york'ta union square ve broadway arasında kalan efsanevi kitapçı. sıfır kitapları barnes and noble'a göre daha ucuz olmakla birlikte bulamayacağınız kitap yok gibidir. içeride market sepetleri gibi sepetlerle kitap alışverişi yapan new yorkerları görmek olağandır. ki şahit olduğum biri bir sepet dolusu kitapla gezinmekteydi. muhit olarak nyu yakınında olduğu için içerisi tıklım tıklım okumaya ve bilgiye aç gençlerle doludur. * ayrıca 50 cent ve 1 dolarlık ikinci el kitaplar insanın aç gözlülükle bir kütüphane dolusu kitap almasına neden olmaktadır. 1 dolar deyince yanlış anlamayın bu kitapların çoğu hardcover ve sıfır gibi olmakta içlerinde joshua ferris, tim o brien, tolkien, stephen king gibi yazarların gıcır kitapları çıkabilmektedir. ha bir kere ben ayşe arman kitabına rastladım kim satmış merak ettim doğrusu.
  • alfabetik siralanmis kitaplar arasinda, ne hikmetse aradiklarimin hep en ust raflarda olmasi ve vidalari gevsemis merdivenler yuzunden yukseklik korkusu cekmek durumunda kaldigim kitapci.

    kitaplara kristal muamelesi (bkz: barnes and noble) yapmadigi icin, kendimi evimde hissettigim mekan...
  • raflardaki kitaplarin bir aksam ruyamda uzerime yikildigi, ayni terbiyesiz raflarin arasindan birbucuk kicin ancak gecebildigi (ki bu yonuyle gonuller sultani), orada burada kulturel kimligimi, aklimdan gecenleri, yani emellerimi belli etmek icin her daim yanimda tasidigim ve kalabalik yerlerde carsaf gibi onume serdigim the lustful turk kitabina yuz penny'ye sahip oldugum babil'in asma kitapcisi.
  • 5 kati dolduran 8 mil kitap karsisinda insanin sanat uzun hayat kisa sozunu daha iyi idrak ettigi kitapci.
  • ust katinda essek kadar bir sanat kitaplari kolleksiyonu olan, kalin kapakli olmayan kitaplarin cok ucuza satildigi, ancak bunlar monograflar gibi raflarda degil de ortalarda ustustu durdugundan bir o kadar da zor bulundugu, barnes and noble'daki starbucks havasi olmadigi icin sevilesi, 15 saat gecirilesi mekan
hesabın var mı? giriş yap