aynı isimde "street fighter" başlığı da var
  • bu oyundaki dövüş sahneleri mortal kombat daki gibi karanlık, gizemli mekanlarda geçer. karakterler filmdekinin aynısıdır. mortal kombat oyunundaki gibi ergonomiklerdir. street fighter oyunlarının aksine grafikler çizgi film gibi değildir. daha gerçekçidir. fakat klasik oyuna uzak olduğu için beğenilmez.
  • oyunun filmiden sonra yapılan, mortal kombat tarzı dijitize grafikli street fighter versiyonu. hem oyunun biraz yavaş olması (donanım yetersiz kalmış gibi bir his veriyordu.), hem de filme uygun olsun diye amerikalı guile'ın güçlendilmiş, ken ve ryu'nun zayıflatılmış olması tutmamasının sebebidir diye düşünüyorum.
  • ken ve ryu gibi oyunun en güçlü iki karakterinin ezik ve serseri olarak gösterildiği, blanka'nın berbat makyajının sırıttığı, van damme'ın geçerken sete uğrayarak çekimlere katıldığı, m. bison'un atari koluyla mayın patlattığı berbat film. dövüş koreografilerinin, senaryosunun, kurgusunun ve oyunculukların rezilliğine girmiyorum bile.

    şu filmi izleyince mortal kombat'a ne kadar büyük bir haksızlık yaptığımı gördüm. mortal kombat bunun yanında başyapıt gibi kalıyor. en azından adamlar emek vermiş onu anlıyorsunuz. bu filmdeki özensizlik ise utanç verici. hatta itin götüne soktuğum mortal kombat annihilation bile bunun yanında gayet iyi diyebilirim.

    sizin çekeceğiniz filmin ta...
  • imdb bottom listesinde 93. sırada bulunan berbat film. göz sağlığınız için izlemeyin.
  • doksanlarda street fighter oyunu bütün dünyayı kasıp kavurur. zaten o zaman atari salonlarından geçenlerde bu bilgiyi doğrulayabilir.
    bu durumu gören yapımcı firma capcom bu inek iyi süt veriyor neden daha fazla sağmıyoruz diyerek işe girişir. universal studio giderler. fakat bir sorun vardır bitmiş filmin yılbaşından önce sinemalarda olmasını isterler. bir yıldan kısa bir sürede çekim, editleme son hale gelme reklam pazarlama tanıtım bitecektir. capcom 35 milyon dolar bütçe sağlayacaktır. o dönem için iyi para kim olsa yaparız abi der.
    yönetmenlik işini senartist olan steven e. de souza verirler. fakat bu arkadaşımız daha önce hiç film yönetmemiştir. fakat die hard, running man gibi döneminde baya gişe yapan iyi filmleri yazmıştır. yani sonuç olarak iyi bir senaryo ile durumu kotarabilir dimi.
    ayrıca bangook'a çekime giderler ama daha casting işi bitmemiştir. resmen kervan yolda düzelir kafasıyla işe girişir. asıl ryugörsel bu arkadaştır ama o kadar kötü ingilizcesi vardır ki ryu karakterini başkası yaparlar.

    jean-claude van damme baş röle gelir, fakat o dönem başı kokainle büyük beladadır hatta haberlere bile konu olur.
    yürekleri hoplatan kylie minogue cammy rolünde karşımıza çıkar fakat son anda ekibe dahil olur.

    ve bison raul julia verilir.

    raul julia street fighter hakkında hiç bir şey bilmiyordur evde konusu açılır ve çocukları hemen sevinir. o zaman rolü kabul eder. fakat bir sorun vardır. raul julia mide kanserdir ve durumu hiç iyi değildir.

    zaten bu durum filmde de kendini gösterir. normalde önce konuşma ve klasik hikaye anlatma sahneleri çekilir sonra aksiyon sahnelerine geçilir ama raul julia kanser olduğu için önce aksiyon sahneleri çekilir sonra ameliyat olur sonra diyalog sahneleri çekilir. filmde raul julia aksiyon sahnelerinde daha kilolu konuşma sahnelerinde yüzü düşük zayıf halde görünmesinin nedeni de budur.

    dertler bununla da bitmez cast yerel kaynaklardan yer içer ve sudan veya yemekten hasta olur. zaman zaten dar bir de daha da darlaştıracak etkenler ortaya çıkar.
    hatta yapım ekibinden biri filmin yarısında kalp krizi geçirir yerine başkası alınır. bazı aktörler havalanında steroidle yakalanır kanunla başı belaya girer. filmin tayland çekim süreci 50 gün uzamıştır. ikinci çekim lokasyonu olan avustralyaya giderler universal studio capcomdan süre ister. capcom 24 aralıkta bu film sinemalarda olacak öyle ya da böyle der.

    yapım ekibi öyle ya da böyle filmi yetiştirir ama film eleştirmenler tarafından itin bir yerine sokulup çıkarılır. zaten abd kazandığı paranın 2 katını yurt dışından kazanır. 35 milyon dolara mal olan film yaklaşık 100 milyon dolar kazandırır. ticari olarak başarı olarak görülebilir. daha sonra film adaptasyonu oyunu çıkarırlar ve o da film kadar kötüdür.

    ama burada asıl önemli olan nokta filmin kötü senaryosu, ucuz diyalogları, saçma sapan hikaye akışı değil. bence burada önemli olan büyük ustat raul julia'dır.

    ölmekte olan bir baba çocuklarını son bir kez mutlu etmek için kemoterapi alıp vucudunda bir kamyon ilaçla o saçma sapan filmin setine gelir ve rölünü yapar.

    filmde ki bison karakteri adolf hitlerin tiyatral hali gibidir. oyunculuğu metot oyunculuktur ama filmi de o taşır.

    zaten hepimiz bir gün ölüp gideceğiz önemli olan geride bizi hatırlatacak bir şeyler bırakmaktır.
    raul julia 1994 yılında hayatını kaybeder ve bu film onun son işi olur.
  • filmi yapılmış bir oyunun filminin oyunu olması dolayısıyla başka örneği olmayan yapım. akklaim imzasını taşıması dolayısıyla da karakter spriteları mortal kombatvari rasterize tarzdadır.
  • filmler izlenir kılan, kötü karakterlerin kalitesidir. cary hiroyuki tagawa nasıl shang tsung'ı ete kemiğe büründürüp, bir oyun karakterinden öteye götürdüyse, raul julia'da m.bison'da bunu yaptı. karşımız 2 boyutlu bir oyun karakteri değil, gerçek bir diktatör tasviri sundu. rahmetli hayata olsaydı ve bir m.bison filmi çekseydi, kült bir film çıkardı. filmin en güzel tarafı, raul julia'nın m.bison ağzından yaptığı konuşma idi. bir diktatörün sözleri olarak görebilirsiniz ama her ülke, silahlanmayı ve savaşları barış ve özgürlük sözleriyle başlatmıştır.
hesabın var mı? giriş yap