• hmm3 teki insan ırkının stronghold kalesinin kazıklı beyleridir. *
  • bu isimde bir strateji oyunu vardır, oldukça zordur.
  • crusader trail de 50 inci bolumu gecmenin neredeyse imkansız oldugu oyun. hayır chicken verip bitirdim ama olmadı içime sinmedi tabi....
  • kaleye ballistalarla saldırıp saldırıp sonunda bölümü geçmeye odaklandırılmış,her bölümde aynı olaya zorlanmayla kabak tadı veren oyun.
  • "sıkıcı" olmasına rağmen paluko'nun neden sabah akşam oynadığını anlayamadığım oyun.
  • demir, taş, odun kaynaklarına sahip olanların yenilmesinin çok zor olduğu oyun.
  • yapay zekayla hard modunda bile oynasanız, şehrinizin biraz dışına 4-5 kule yapıp içinede okçu askerleri yerleştirdiğiniz zaman kazanmamanızın imkansız olduğu bir oyundu. ancak multiplayerda bu savunmayı her iki tarafta yapacağından, önce kuledeki askerleri oyalayacak bir birlik(bu rakibin ne kadar çok kulesi olduğuna göre değişir)ardından da esas orduyla şehri işgal etmek gerekirdi. age of empires gibi kişi limiti koymayan bir oyun olduğundan, multiplayer seansları sabahlara kadar sürebilir. kült bir oyun olamamıştır fakat, şehre sızmak için paralı askerlerden tutunda, mimarlar, kaleye sızabilmek için çeşitli aletlere kadar, birçok şey düşünülmüştür bu oyunda.
  • multiplayer oynaması çok eğlenceli bir oyundur.zaten stratejik dengeyi en iyi multiplayer oyunlarda anlayabilirsiniz,ama ekonomik denge her türlü oyunda çok hassastır.halkınızın mutluluğunu food üzerine abandırırsanız en ufak bi aksaklıkta oyunu muhtemelen kaybedeceksinizdir.bunun dı$ında oyunda en önemli kaynak ta$tır.rakibin ta$ çıkarmasını engellerseniz uzun vadede bütün ticaret gelirleri kesilecektir.eğer çılgınca bir taktik izleyip bütün her$eyi kendi üretmiyorsa yenerseniz,yok hala yenemediyseniz zaten kısa bir süre sonra yenileceksinizdir.böyle de güzel bir oyundur.
  • castle builder modunda hiç savaşmadan sadece ekonomik olarak gelişebileceğiniz ve eğer endüstri mühendisi iseniz mesleğinizi icra edebileceğiniz bir oyundur.
    şöyle ki en temel besin maddelerinden olan ekmeği üretmek için ilk önce tarlada buğday üretmeli daha sonra o buğdayı değirmenlerde un haline getirmeli unu fırında pişirerek ekmek yapmalısınız. aynı zamanda halkınızın mutluluğuna önem vermeli onlara gezip tozabilecekleri parklar bahçeler dinsel olarak gidebilecekleri kiliseler yapmalısınız. aksi takdirde kaleyi terk ederler yani greve giderler üretiminiz durur bedbaht olursunuz. bunun için her şeyi iyi planlamalı iyi kontrol etmelisiniz. yine de bir yerden sonra castle builder modu sıkıcıdır çünkü üretim rayına girmiş bütün kaynaklarımız dolup taşmaktadır sonra onca emek harcadığınız oyunu kapatır gidersiniz
    savaş kısmı ise daha zevklidir
    düşmanların üzerine azgın köpekler salmaktan mancınıkla hastalıklı hayvan leşi fırlatmaya düşman şehrinde yangın çıkartmaktan lağımcılarla tünel açıp surları yıkmaya kadar pek çok taktik barındırmaktadır.
hesabın var mı? giriş yap