• sukhoi su-35.. su-27'nin elektronik donanimi gelistirilmis, motorlari guclendirilmis versiyonu.. ayrica kanatlarin hemen onune de kucuk kanatciklar eklenmis..
    (bkz: su 27)
  • su 27 tabanlı olan bu uçak f-15 ve f-16 uçaklarından daha üstün teknolojiye sahiptir.
    mükemmel manevra/savaş kabiliyeti vardır. 400 km menzilli aam füzesiyle korkunç bir savaş uçağı haline gelmiştir.

    fotoğrafları:

    http://images.google.com.tr/images?q=su 35
  • 400 km menzilli radarıyla aynı anda 24 hedefi takip edip 8 ine ateş açabilen, sistemlerinin analogdan dijitale geçiş yaptığı su 27 varyantı.
  • nato kodu flanker-e olan, güvercin misali takla atabilen, tek pilotlu rus savaş uçağı. 2.35 mach hızına çıkabilmektedir (iskenderkebap'a teşekkürler). tasarımcısı mikhail simonov dur. topu vardır, havadan havaya ve havadan karaya füze ayrıca bomba atma yeteneğine sahiptir. 1988 yılından beri kullanımdadır.
  • itis vectorleme ve de iyi bir kontrol sistemine sahip olmasindan dolayi cok gelismis manevralari yapabilir. belki de turkiye tercihini ruslardan yana kullanmaliydi. f35ler 1.58 machlarda surunuyor. evet hiz hersey degil ama savas aninda hizlanip kotu durumdna kurtulmakta onemli. tabi artik su-50 yerine gelistirildigi icin pabucu biraz dama atildi ama olsun. rus ucaklarinda hep olan karakteristik gizem, guzel cizgiler ve de hiz var.
  • rusların bugüne kadar ürettiği en iyi savaş uçağıdır. 45 bin feet irtifada uçabilmesi, 1.5 mah civarı hızı ve mühimmat taşıma kapasitesi yanında elektronik kabiliyetleri ile de f-22 hariç tüm amerikan savaş uçaklarını alt edebilir. çin ve kuzey kore, su-35 almak için sıradadır.

    edit : iskenderkebap ii uyardı , yaklaşık 60.000 fit irtifada ve yaklaşık 2.3 mach civarı hız ile uçabiliyormuş.
  • şöyle bir alettir.
  • rus hava kuvvetlerinde uçan bu uçağın elektronik paketi, export versiyonundan farklıdır. dolayısıyla çin, downgraded su-35'lere sahip olabilecektir.
  • 2007 model ikinci eli internette 85.000 avro bedelle satılan, toplam 8 ton ağırlığa kadar silah ve mühimmat taşıyabilen, saatte 2400 km hızla uçabilen ve çok yüksek manevra yeteneklerine sahip avcı uçağı.

    aşağıdaki ilan, yanında fotoğrafıyla birlikte ikinci el otomobil ve diğer araçların ilanlarını içeren bir moldova internet sitesinde yayımlandı.

    "biraz tamir ve bakımla uçmaya hazır su 35 avcı uçağı, 85 bin euroya hemen teslim"

    http://aviatia.ro/…hand-functionala-trebue-reparat/
  • savaş uçağı almak bir tank veya zırhlı araç almak kadar kolay bir şey değildir. kuruluşundan beri abd savaş uçaklarını kullanan tüm alt yapısını buna göre programlayan bir hava kuvvetlerimiz var. bugün alalım desek bile yıllar sürecektir bu altıyapıyı oturtmak,eğitimler vs. astarı da yüzünü geçecektir. millet 5.nesil uçaklara geçerken su 35 almak ve ona para harcamak bizi aşar. çok büyük bir gerilim hatta batı ile sıcak temas olmadıkça rus uçağı falan alınmaz. üstelik ruslar babamızın oğlu mu? ya da türkleri çok mu seviyorlar? su 35 alınca tüm uçağa hakim mi olacağız? kendi uçağını üretemedikten sonra her zaman aynı sorunu yaşarsın. f16 tam anlamıyla fiyat performans uçağıdır. yıllardır da işimizi görmekteler. abd'de dışında bu uçaklara tam hakim olan ülke israildir. yani diğer kullanıcı onlarca ülkeyle durumumuz aynı.

    ayrıca f35'ler müthiş manevra yetenekleri veya motor gücü için değil. devrim niteliğindeki teknolojik yenilikleri için alınacak. daha sayısı bile kesin değil belki de 50 tane alınır bilemeyiz.
hesabın var mı? giriş yap