• kısacık ömrümün şu döneme denk gelmesi için en fazla ne yapmış olabilirim merak ediyorum.
  • ırkçılığın bahanesi olmaz.
  • çileler diye okumak.
    (bkz: dervişin fikri ne ise zikri de odur.)
    edit: nefret edin, hobi olarak yine edin. hiçbir insan ölmese, hastalanmasa keşke.
  • kedi ve köpeklere, diğer hayvanlara yaptıkları zulümler, doğu türkistan halkına uyguladıkları sistemik asimilasyon ve basına kapalı soykırım temel sebeptir.

    mesele sadece wuhan virüsü değil. bu insan ve hayvan düşmanları kuş gribi, sars virüsü gibi envai çeşit ölümcül virüsün kendi sorumsuzlukları yüzünden ortaya çıkmasına rağmen hala aynı yanlışlarda ısrar edip canlı hayvan pazarları kurmaya devam ediyorlar.

    tarih boyunca veba dahil insanlığı kırıp geçiren bütün salgın hastalıklar bunların saçma sapan beslenme anlayışından ve pisliğinden türemiştir.
  • yamyamdan beter şerefsizler.
  • evet kanka yarasa yemekten.
    bütün dünya çinden değil de aptallardan nefret ediyor gerçekten.
  • yıllarca filmlerde ve çizgifilmlerde yamyam olarak tanıtılan insanlıktan uzak olan ırkın aslında çinliler olduğuna inanıyorum.
  • virüse gerek yok. dünyanın çoğu yerindeki insanların ekonomi, hayvanlara karşı insafsızlıkları, müslümanlara karşı tutumları ve sansür gibi birçok nedenden çinlileri sevmemek için her zaman iyi nedenler vardır. hatta çin'de bile çinli sevmeyen çok insan var. corona almasa da çoğunlukla sevilmeyen bir halktır çinliler.
  • gecen hafta londra' da gerceklesen olay.

    https://www.bbc.co.uk/…s/uk-england-london-51736755
  • yav arkadaş dünya savaşları ekonomi üzerinden ilerliyor şuan.kimse ortalığı yıkıp döküp maliyete girmek istemiyor(orta doğu hariç,orası kimsenin skinde değil zaten).ve amerika kaç yıldır çinle büyük bir ekonomik mücadelenin içinde bilmiyor musunuz bunları sanki ? bir şekilde çinin ucuz işçi avantajını kırmalıydı ve kıracaklardı da.bunu yapmanın en güzel en az maliyetli yolu tabiki biolojik silahtı.amerika şunu çok iyi biliyor, insanı yaşat ki devlet yaşasın.çinin en büyük gücü insanı.insanı atom bombası dışında nasıl kırarsın ? işte tam olarakta böyle.aslında bir taşla bir çok kuş vuruyorlar.hem en büyük tehlikeleri olan çine hiç hesapta olmayan bir maliyet yaratıyorlar(salgın araştırmaları,salgın önleme çalışmaları vs.) hem diğer toplumların insanları için çekik gözlülere karşı bir negatif algı oluşturuyor,hem de dünyanın patlayan nüfusunun önüne geçmeye çalışıyorlar.demek istediğim çin-amerika arasındaki ekonomik savaş elbette gümrük vergi vb. enstrumanlarla yapılan politikaları aşacaktı.ekonomik savaş bu virüsün uzaktaki sesiydi.ilk okuduğun zaman çok mantıklı bulmuyorsun tabiki bu dediklerimi ama neden olmasın ? elindeki işi gücü bırak ve bunu düşün.neden yapmasınlar ? bu insanlar vicdan ve ahlaktan yoksun insanlar.bu insanlar atom bombası patlatmış insanlar.umurlarında değil yüz binlerce insanın hayatı,çocuklar.ve bunu görmek içinde soner yalçın gibi totonu yırtmana gerek yok.(neden olmasın? sorusunu gözünde daha kolay canlandırabilmen için utopia adında 6 bölümlük diziyi tavsiye edebilirim,veya hiroshima videosu izleyin)
hesabın var mı? giriş yap