• tepesine ters donmus damacana gecirilen, soguk ve sicak su hizmeti sunan bir nevi portatif su kaynagi.
  • (bkz: sebil)
  • ilk başta iş yerlerinde boy gösteren şimdilerde ise evlerimize de giren rahatlık.
    ne gibi yenilikler sunmuştur diye sorarsak kendi kendimize;
    -sürahi denen aletin kullanımı kalkmıştır.
    -damacanaya puf puf puf yaptıktan sonra, fazla gelen suyun halıya,yere dökülmesi engellenmiştir.
    -su şişesi biriktirmeye,onları doldurup buzdolabına koymaya gerek kalmamıştır.
    -özellikle yaz aylarında her daim soğuk su bulunacağından, rakıdan buz uzaklaştırılmıştır.
    -su bittiğinde sıcak tarafa basıldığında sıcak su deposunda bulunan ek su insanı sevince boğar.(mevsim değişikliklerinde yeni giysilerin cebinden çıkan para misali)(sıcak su tarafı düğmesi yaz-kış kapalıdır,kullanılmaz,kahve yapacaksan kettle kullan)
    -kışın her iki taraf da kapalı olacağından enerji tasarrufu olur. (yazın verdiğin elektrik parası < puf puf yaparken harcadığın enerji ve dolayısı ile yemek parası)
    ve burada sayamayacağım hatta buranın dışında da sayamayacağım bir çok özelliğe sahiptir.
  • ziyadesiyle pahalı bunlar. alt tarafı damacanayı ters biçimde tutma ve suyu soğutma özellikleri için 200-250 ytl çok fazla. aynı şeyi damacana pompası ve buzdolabı 5 ytl'lik bir yatırım karşılığında yapıyor. sinbo'dan bir hamle gerekiyor artık. çıkarsınlar 39,90'a, o gün gidip almayan damacana olsun.
  • alana kadar ne gerek var denilen, aldıktan sonra ise bugüne kadar nasıl olmuş da almamışız denilen bir alettir.. sayesinde kilo falan verdim sağlıklı bir adam oldum çıktım.. atıştırmak için ne zaman mutfağa gitsem "aa dur en iyisi bir bardak soğuk su içeyim" diyorum.. şişeye su doldurmayı, suyun soğumasını beklemeyi falan geçtim.. en büyük faydası sağlıklı yaşam üzerinedir bu aletin..
  • hayatıma yön veren iki tane önemli icat vardır: buharlı lokomotif ve bu; su sebili. üstüne tanımam arkadaş. şu sıcak günlerde yok buzdolabında su kalmamış, yok hangi göt içti de doldurmadı geri, tartışması yok, günün her anında soğuk su hizmetinde. bu kadar şahane bir yaratıcılık örneği çok az görülür. yüz yılda bir. o derece.
  • su içmeyi kolaylaştırmak yerine, koskoca damacanayı ters çevirmek ve damacananın başına, çıkmak bilmeyen bilem ne tıpacı takmak gerektirip, zorlaştımayı sağlamış su soğutma cihazı.
  • temizlenmedikçe pislik yayan bir aparatmış.
  • nestle'ninkini ofisimizde barindridigimiz aparattir.
    fakat bi suredir cok kirlendi diye her gun gunde 3 kez aramamiza ragmen nestle bize temizlik icin gelmemekte.
    son care kapiya birakacagiz sebili; almak isteyen varsa adresi vereyim ...
hesabın var mı? giriş yap