• avukat-araştırmacı yazar.
    hem ceza-hukuk demeden bütün davalarını ciddiyetle takip eder hem de araştırır,yazar yazar...o kadar çok kitabı yayınlandı ki ...işte aklımda kalanlar (yani okuduklarım)
    1-kirli işler imparatorluğu
    2-silahlı bürokrasinin ekonomi politiği
    3-osmanlıdan günümüze gizli devlet
    4-ortadoğu-vadedilmiş topraklar
    5-barbarlığın en yüksek aşaması abd
    6-barbarlığın kaynağı :petrol

    kitaplarındaki bazı bilgilerin açık kaynaklardan temini zordur.babasının (sanıyorum) general olması nedeniyle özel bilgiler edinebilmektedir..
  • araştırmacı, yazar. solcu.
    barbarlığın en yüksek aşaması abd ve barbarlığın kaynağı petrol adlı kitapları var. bu aralar tv 5'te o kadar çok çıkıyor ki bütün mimiklerini ezberledim. genelde komplocu gibi konuşsa da arada doğru ve çarpıcı şeyler söylüyor. tabii ulusal onur, anti emperyalizm gibi şeyler "demode" olduğu için söyledikleri "havada kalıyor."
    yusuf kaplan'ın konuğu genelde. takrar da yapıldığı için çok gözüküyor.
  • ilk bakışta ateşli bir solcu izlenimi yaratmasına, komik mimiklerine ve demode teorilerine rağmen dinlenilmesi, okunması gereken araştırmacı. katıldığı programlarda baskın ve gerçekçi tavırlarıyla şu sıralar dikkatimi çekmiyor değil.
  • 1. baskisi 1996 yilinda, 3. baskisi ise 2005 yilinda olan "osmanlı'dan günümüze gizli devlet" diye bir kitap yazmis.

    kitaptaki verdigi kaynaklarin cogu cumhuriyet ve ataturk karsiti yazarlardan olusuyor. hani soyle, orta yerlerden, mesela kemal tahir'den falan alintilar yapsa o da kabul.

    kitabin bir bolumunde, 106. sayfada, sozde ermeni soykiriminin arkasinda teskilat-i mahsusa'nin oldugunu pek emin bir sekilde yazmis. neden buna inandigini aciklarken de cumleye soyle devam etmis:

    "...bu konuda degerli bir kaynakta su bilgiler yer aliyor: .........."

    bilgileri okuduktan sonra "acaba bu degerli kaynak ne ola ki?" diye bakayim dedim, demez olaydim. degerli kaynak dedigi taner akçam imiş.

    kitabin 145. sayfasinda da soyle bir cumle var: "degerli arastirmaci bülent tanör..."

    diger favori kaynaklari: cemil koçak, ismail beşikçi, nuri dersimi..

    boyle fiyakali bir isim ile kitap yaziyorsun, tarihin dehlizlerinde gezdigini ve bu islere cok hakim oldugunu anlatiyorsun, tumturakli cumleler, gizli orgutler havada ucusuyor... bi bakiyorsun, kaynak taner akçam, bülent tanör, cemil koçak, ismail beşikçi.

    tek mazur gorulebilecek yanı, kitabin 1996 yilinda yazilmis olmasi. aradan gecen 25 senede kendini yenilemistir umarim.
  • son derece iyi kitapları olan ve türkiye'nin yakın tarihine ışık tutan araştırmacı yazardır aynı zamanda.
hesabın var mı? giriş yap