• babamın evlenene kadar yaşadığı köy.
  • ıspartanın yalvaç ilçesine bağlı bir köy
  • bir soyisim! ege bölgesinde özellikle denizlide çok bilinen bi soyisim!
  • 6 mahalleye, 6 camiye, 1 ilköğretim okuluna, 1 sağlık ocağına, 1 huzur evine sahip anadolu kasabası. zamanında yurtiçi ve yurtdışına oldukça fazla göç vermesi, şimdi onu yaşlı ve az nüfusa mahkum bırakmıştır. ama türkiye çapında zenginler çıkarmıştır. yalvaç'a bağlı köylerden yalvaç'a en yakın olanı (6km). zamanında sağlık ocağını süleyman arıbaş memur emekliliğinden aldığı toplu parayla yaptırmıştır. daha sonra o sağlık ocağının kasaba merkezine uzak olması sebebiyle sağlık ocağı merkeze taşınmış, eskisi yıllarca boş kaldıktan sonra şefkat evi'ne dönüştürülmüştür. iyi de olmuştur. senede bir kere de gitmeden yapamadığım bir yerdir.
    aynı zamanda süleyman arıbaş türkiye için iki önemli insanın babasıdır:
    (bkz: eşmen baltalı arıbaş) (bkz: sücül arıbaş)
  • sücüllü şiveler sözlüğü'nden öğrendiğimize göre bayağı eğlenceli bir köy:

    osurklu bobuç---lastik ayakkabı
    keltovuk---hindi
    bülüç----civciv, piliç
    böcük---buzağı
  • kuzey akdeniz'deki en büyük barajlardan birine ev sahipliği yapan köy.
  • aşağı mahalle, yeni mahalle, deliktaş, cedid yukarı gibi mahalleleri vardır. gecenin bir vakti uyku tutmayıp sözlüğe bakınca solda görmek de varmış sücüllüyü. selam olsun.
  • güzel köy, köyüm. bir zamanlar kasaba idi artık değil.

    yeni mahalle, aşağı mahalle, yukarı mahalle, harman mahallesi, deliktaş mahallesi, hurşitler mahallesi gibi mahalleleri vardı. kasaba vasfından köye düştükten sonra ne olmuştur bilmiyorum.

    eskiden istanbul'a gelenlerin neredeyse tamamı çeyizci olarak iş yapmış. şimdi ise bir çoğunun oğlu aynı işi yapmaktadır. pazar günleri sabah pazar kurulur. düğünü veya sünneti olan camide yemek verir. çorba, yahni, pilav ve helva her zaman var olan menüdür. hoparlörlerden "ilan" verilir. ilanda belediyeye gelmesi gereken insanlar çağırılır, çayiçi diye adlandırılan köyün merkezine gelen satıcılardan haber verilir. genellikle şöyle olur:

    "ilaan! kasabamız çarşı içersine bursadan kavun karpuz gelmiştir. kavun karpuz isteyenlerin kasabamız çarşı içersine gelmeleri önemle rica olunur. tekrar ediyoruyun.

    insanlarımız güzeldir. fakat 100 metrelik bir yolda sizi gören 5 teyzeden 3ü kimlerdensin diye sorabilir. çok entresan lakaplarımız vardı. sülükler, sıçanlar, puytular, ayvazlar, 100 kilolar...
hesabın var mı? giriş yap