• silence park resort isimli tatil köyünün 2007 yılında isim değiştirmiş halidir.

    verdiğiniz ücretin karşılığını tam olarak aldığınız, 7 gecelik bir tatilden sonra bile "aaa!! x aktivitesini de yapmayı unuttuk" diyebileceğiniz kadar çok aktiviteye ve eğlenceye sahip tatil köyüdür.

    yemekleri gayet güzeldir ama temmuz-ağustos gibi yoğun aylarda restoran biraz kalabalık olmaktadır.

    buz gibi suyun aktığı, yapay şelale barındıran deli dolu havuzundan çıkıp sadece 100 metre yürüyüp yüksek ağaçların gölgesinde sezsiz sakin diğer bir havuza atlayabilirsiniz. iri boy aquapark'ı ve lunapark'ı ile çocuklar için ve ruhu çocuk kalanlar için gayet uygun bir tatil köyüdür.
  • otel büyük sayılabilecek bir araziye kurulu olsa da düzgün bir planlamayla oldukça kullanışlı şekilde yapılmış, bir yerden farklı bir yere giderken kilometrelerce yol yürümek zorunda kalmıyorsunuz. odaları oldukça temiz (zaten otelin en çalışkan ve güleryüzlü personeli kesinlikle kat hizmetlerinde çalışanlar) ve kaliteli.

    aktiviteleri herkesi tatmin edecek düzeyde her otelde olduğu gibi klasik aktiviteler ancak bu oteldeki eksi animasyon ekibinin kötünün altında performans sergilemesi zira hiç bir aktivite sabah ve öğlen animasyon açılışları dışında duyurulmuyor hiç bir animatör doğru düzgün iştirak etmiyor ve çok fazla ilgili durmuyor. havuz oyunu denilen öğlen eğlenceleri oldukça kısıtlı 9 gün kaldım ve aynı oyunlar en az 2 kere görmek zorunda kaldım.bunun dışında ben kendi kendime aktiviteleri takip ederim her türlü haltı araştırır bulurum diyorsanız gayet eğlenceli olayların içine dalabilirsiniz. bu arada animasyon ekibinin cansızlığı çaldıkları berbat müziklere de yansıyor.

    aquapark bölümü yaşınız kaç olursa olsun ruhunuzu çocuklaştırmanıza yardım edecek kadar eğlenceli. bunun dışında otelde çok sayıda havuz var ancak hiçbiri çok ciddi bir yüz ölçümüne sahip değil . yine de azmederseniz bomboş olan ufak havuzları bulup rahat rahat yüzebilirsiniz.

    yemekleri benim herşey dahil sistemle çalışan bir otelden beklediğimden çok daha iyiydi özellikle mezeleri gayet başarılıydı. günün neredeyse yarısında dondurma yiyebilmeniz de ayrı bir keyif zira bir çok otel bunu günde 2 saatle kısıtlıyor. içeceklerle ilgili yorumum sadece alkolsüz olanlara yönelik olabilir zira canım sıcaklarda alkollü hiç bir şey istemediği için faydalaynmadım. meyve suyu olarak falez denen kötü ötesi içecekleri içmeye mahkum oluyorsunuz ancak ufak bir araştırmayla sahil tarafındaki bar bölümünde lipton ice tea görünce çölde su bulmuş bedevi gibi seviniyorsunuz. tatlıları çok kaliteli olmasa da çeşitlilik olarak gayet yeterli düzeydeydi pelitten pasta alıyormuşçasına yaklaşmazsanız olaya siz de keyifle yiyebilirsiniz bir çok tatlıyı.

    sadece balık ve türk a la carte restaurantlarını denedim ve yorumum çok kısa balık için ilk günden muhakkak rezervasyon yaptırın türk restaurantının önünden geçerken bile kafanızı çevirin.

    bir uyarı : yemek yerken bir rus görürseniz ki çok göreceksiniz muhakkak kafanızı çevirin yoksa ne iştahınız kalır ne yemekten zevk alırsınız adamlar 3 kişi masaya oturup 11-12 tabak yemeği iğrençleşerek işkembelerine doldururken yetmezmiş gibi diğer tarafta ırklarının başka temsilcileri tabak tabak kayısıları pazar çantası kıvamındaki plaj çantalarına doldurmakla meşgul oluyorlar. (adamların kayısıya olan zaafını hala çözebilmiş değilim ama hayatlarında ilk kez görüyormuş muamelesi yapmalarını fazlasıyla yadırgadım hani bizim tarım ürünleri ilaç kalıntısı içeriyordu diye düşünüyor insan)

    ayrıca müşteri ilişkileri oldukça iyi, otelden ayrılacağım gün saat 10 civarında rahatsızlık duyduğum eksiklikleri belirten bir notu kendilerine iletmemin üzerinden 3 saat bile geçmeden otel müdürü yaşar bey geri dönüş yaparak konuyla ilgili açıklamalarda bulunup düzeltmek için çalışacaklarını söyleyerek ayrılırken bile kalbimi kazandılar.

    aklıma gelirse yine yazarım ama gitmenizde fayda olduğunu söyleyebilirim çünkü güzel yanları eksiklerine çok daha ağır basıyor.
  • boğaziçi üniversitesi magic break 2009 kapsamında bizleri 26 nisan tarihinden itibaren 5 gün boyunca şahane bir biçimde ağırlamasını beklediğimiz, rüyalarımıza giren oteldir.
  • şalvarlı amcaların telefonla bikinili üniversiteli kızların fotoğraflarını çektiği ve bunun sonucunda çıkan tartışmada güvenlik görevlilerin tacize uğrayan grubun içindeki erkeklerin ağzını burnunu dağıttığı bir otel. tabi bu güvenliğin, otel diskosunda tacize uğrayan grubun şikayeti üzerine "siz hiç istanbul'da diskoya gitmediniz mi?" diye çıkışması da ayrı bir konu.
    güvenlik, barmenler ve servis elemanları konusunda çok ama çok ciddi sıkıntıları var bu otelin. "olmuş" diyebileceğim tek kısım ise resepsiyon. bunu haricinde otel, belki mayıs başı olması sebebiyle, her ne kadar büyük bir araziye kurulu ve ortalamanın üzerinde bir mimariye sahip olsa da, bakımsız bir görüntü çiziyor: çimler sararmış, ağaçlar kurumuş durumda. 7 kaydıraklı aqua park ve bazı geceler çalışan lunapark ise otelde bulunan en ideal eğlence alanları. barmenler ve güvenliğin kaçırdığı keyfi anca bu iki bölüm yerine getirebiliyor.
  • side sorgunda konuşlu otel. kağıt üzerinde en büyük artılarından biri gibi gözüken side sokağı diye bir yerleri var ki, en can sıkıcı bölüm gerçekte. şöyle ki; 16.00 ya kadar açık olduğu söylenen kumpircide patates biter, dondurmacıda dondurma çeşitlerinin büyük bir bölümü ilk 1 - 2 saatten sonra bulunmaz, yaş pastalarda çeşit kırılır falan. gündüz animasyonları da çok dandiktir. yemekleri için de idare eder yorumu yapılabilir. buna rağmen bence otelin en çok övgüyü hakedenleri personelidir. neredeyse tamamı güler yüzlü ve işini en iyi şekilde yapmaya çalışan kişilerdir. özellikle kat hizmetleri.
  • güvenlikten sorumlu personelinin müşterilere kafa göz girişip ağız burun dağıtmışlığı da vardır, disko görevlilerinin dans ederken tacize uğramaktan şikayet eden bayanlara "siz hiç istanbul'da diskoya gitmediniz" diye çıkışmışlığı da. personel namına eksileri arka arkaya sıralanır bu otelciğin.
  • yoğun tempoya ve kalabalığa rağmen güleryüzlü kalabilen fantastik personele sahip otel. merak ediyorum işe başlamadan önce tüm personele endorfin iğnesi filan mı yapıyorlar?

    onun dışında otel genel anlamda temiz ve ferah, ultra herşey dahil konseptinde çalışıyor ve yemeklerinde markalı ürünleri kullanıyorlar, bu nedenden midir bilmem yemekler gayet lezzetli. side sokağı ismi verilen ve öğleden sonra açılan bir restoranlar sokağında suşi yediğimi hatırlıyorum en son. gouda peynirini her kahvaltıda tüketebilmek de ilginçti. eğlence olarak aqua parktan dönme dolaba, amfi tiyatroya geniş bir skalada seçenekler sunuyorlar ki, neye bineceğinizi, nereye gideceğinizi şaşırıyorsunuz. yamuluyor olabilirim ancak o çeşitte bir eğlence o sahillerde bir tek orada var.

    özellikle spor merkezini ve içerisindeki aletleri de anmadan edemeyeceğim. aynı şekilde ideal ebatta(ne ayağa batan ne de yapışan) kumu olan mavi bayraklı plajını anmadan olmaz. bir tek, kumsalda şezlonga servis yapan elemanı bulmak kolay olmadı. belki henüz açılmamış olan iskeledeki barın da bunda etkisi büyük.

    diskotek ve de partileri çok çok tatmin edici olmasa da, özellikle anfi tiyatroda her gece çıkan özel animasyon grupları(latin gecesi, türk gecesi, 80'ler partisi vb.) başlı başına bir sahne showu sunuyor otelde kalanlara. aileyle veya iş arkadaşlarıyla izlemesi keyifli anlar olarak bunu not etmekte fayda var. mayıs ayı itibariyle otelde ağırlıklı olarak alman, hollandalı ve rus turistler olduğu için diskoteklerde ve de havuzlarda/plajlarda oluşan genel havayı da hayal gücünüze bırakıyorum. gerçi haziran ayı ile birlikte sibel can, altay ve ebru gündeş sahne almaya başlıyor otelde, onlarla birlikte yerli turist gelirse durum ne olur bilemiyorum.

    bu arada otelin benim açımdan en hoşuma giden tarafı, hemen kumsalın yanında onlarca metre yükselikteki ağaçların altında kurulmuş hamaklar ve yanına yerleştirilmiş şezlonglar. kitabınızı alıp spor veya yüzme yorgunu bedeninizi orada dinlendirerek, arada gökyüzünden yaprakların arasından sızan güneş ışınlarına baka baka uykuya dalabiliyorsunuz farkına bile varmadan.
  • asıl adı sueno beach side olan oteldir.
  • side'de, sorgun ormanlarının içinde bulunan güzel bir tesis. tatil arayan yazarlara fikir vermesi açısından izlenimlerimi yazmak istedim. zira otelpuan, otelsikayet vb sitelerde sürekli ya otel personeli ya da rakip tur operatörleri yazı yazdığından güvenilir olmuyor.

    konaklama: son derece yeşil, çeşit çeşit çiçeklerle donatılmış bahçeleri var. özellikle göl evleri kısmında evin önünden havuza girmek, sincapları seyretmek, ağaç gölgesinde hamakta dinlenip kitap okumak, dinlendrici bir tatil için ideal. özellikle bebekli aileler tatil yapamayız diye korkmasın. normal odadan fiyat farkı çok olmayan göl evlerini bebekli ailelere kesinlikle tavsiye ederim.

    yeme içme: herşey dahil konsepti kötü değil ama süper de değil. bütün barlarda her içkiyi bulmam mümkün. havuz başından bir kokteyl almak için taa lobiye gitmeye gerek yok yani. absolut, smirnoff, russian standart gibi votkalar konseptin içinde. ama chivas içmek isterseniz ekstra para ödemek gerekiyor. martini ücretsiz, ama margarita, mojito, long island ice tea gibi kokteyller ücretli idi. hatırı sayılır bir para alan otelde bunların ücretli olması anlamsız. zira benzer ücretteki otellerde bunlar ücretsiz sunuluyor.
    kahvaltı fena değildi. yabancı peynirler falan güzeldi, fakat sıcak menüsü yetersizdi. öğlen yemeklerinde genelde akşamdan kalan yemeklerin modifiye edilmiş versiyonu vardı. gerçi öğlen ana restaurant dışında snack yenecek bir çok yer var. döner, köfte, pizza, hamburger hatta sushi bile var snacklerde. akşam yemeğinde ise her gün bir tema vardı. rus, alman, italyan, asya, türk mutfağı gibi mutfaklar hakimdi. rus, italyan ve türk gecesi temalı günlerde yemekler oldukça iyiydi, alman ve asya günü sıradandı. yaklaşık 10-12 çeşit ana yemek çıkıyor, soğuk mezeletin dışında. fakat ızgara çeşidi azdı. genelde 2 çeşit ızgara çıkıyor yemekler lezzetli fakat benzer fiyattaki otellere göre çeşit oldukça az. ala-carte restaurantları çok iyi. özellikle meksika ve italyan restaurant.

    havuz deniz: göl evleri havuzu muhteşem. ağaçlardan gök yüzünü görmek zor neredeyse. yanı başınızdaki bardan kokteyl alıp havuz başında sakince yudumlamak keyifli. bunun dışında oldukça adrenalin dolu bir aqua park ile 2 adet katlı havuz var ve oldukça yeterli. denizi kum ve sığ. oldukça iyi bir iskelesi var. iskelenin ortasında da bar var ve yine her içkiyi bulmak mümkün.

    eğlence: her hafta bir konser oluyor. ebru gündeş, sibel can ve altay çıkıyor. onun dışında her gün bir etkinlik var akşamları. samba gecesi, akrobasi topluluğu, 80'ler, türk gecesi vb. plaj partileri, herkesin beyaz giydiği white party gibi partilerler eğlencesi oldukça iyi. gündüz de havuzda gün boyu aktiviteler oluyor.

    genel anlamı ile tatmim edici bir otel. gezerken yeşil görmekten içiniz ferahlıyor. popüler kokteylleri paralı yapıp cinlik yapmaları dışında, ve yemek çeşidinin benzer otellere göre daha az olması dışında bir problem yok. problem de değil aslında ama o kadar para verince herşey dört dörtlük olsun istiyor insan.
  • insan kaynakları aşırı amatör olan oteldir.
hesabın var mı? giriş yap