• huzurlu bir hüzün verebilen, inanılmaz ses sahibi sanat müziği yorumcusu.

    dil şad olacak diyeyi en güzel söyleyen insandır.
  • evine hırsız giren ve bir buçuk milyon liralık ziynet eşyaları çalınan eski ses sanatçısı.

    aga, yaş olmuş seksendört, evde ne işi var kasanın, ziynet eşyasının.
    ne büyük sinir bozukluğu?
  • zengin kocasının (bkz: ihsan doruk) daha önceki evliliğinden olan (bkz: cahide sonku) kızına, adamın ölümünden sonra mirastan zırnık koklatmayan, kızın avukat tutacak parası olmadığı için, yasal hakkı olan mirastan tek kuruş almadan ülkeyi terkedip gitmesine ve garsonluk yaparak hayatını devam ettirmesine neden olan, yüzünden meymenetsizlik akan yaşlı bir cadı. hayır benim merak ettiğim mesele şu ki, neden bir avukat da çıkıp ''ben bu davayı alırım, dava sonucunda yüzde bilmem kaç olarak ücreti tahsil ederim'' dememiş ki, yasal hakkı yahu, öz kızı!
  • (bkz: ender doruk)
    (bkz: mazlumun ahı)
  • şurada 23 yaşındaki şükran özer'in 1955 yılındaki nahifliğine hayran kalıyorum, sonra cahide sonku ve ihsan doruk'un kızları ender'in yaşadıkları aklıma geliyor, ikilemde kalıyorum;

    (bkz: https://www.youtube.com/watch?v=5dl1qbipkpq)
  • yaşama veda etmiş büyük sanatçı. yukarıdaki yorumu henüz 5 gün önce yapmıştım. kendisine hayranlığımızın yanında bir de zamanın ötesinde ender doruk dolayısıyla kırgınlığımız mevcuttu ama bugün itibarıyla hepsi çok geride kaldı. sanat adına çok büyük bir kayıp. ruhu şad olsun. yarın teşvikiye de son yolculuğuna uğurlanacak.

    biyografisi;

    "1 ocak 1932 tarihinde istanbul’da dünyaya geldi. annesi şevket hanım’dır. müzik öğretmeninin teşvikiyle 13 yaşında istanbul belediye konservatuvarı batı müziği bölümünün sınavını kazanan şükran özer; ren gelenbevi’den şan, muhittin sadak’dan solfej, demirhan altuğ’dan piyano dersleri aldı. batı müziği öğrenimi sırasında ali rıza şengel’in yönettiği türk musikisi icrâ heyeti’nin çalışmalarına katıldı ve daha sonra konservatuvarın türk musikisi bölümüne geçti. şükran özer’in ilk meşk ettiği isimler şerif içli ve sâdi ışılay’dır. ilerleyen yıllarda şefik gürmeriç, yesârî asım arsoy, selâhattin pınar, münir nurettin selçuk, mesut cemil ve nevzat atlığ gibi usta isimlerle çalışma fırsatı yakaladı.

    1948 yılında ses sanatçısı suzan yakar rutkay’ın eşi fuat rutkay’ın vesilesiyle silik çehreler filminde, 1949 yılında ise lütfi güneri ile birlikte zehirli şüphe filmleriyle sinemaya başlar ve günümüze kadar on bir filmde rol alır. sinema, sahne ve plak çalışmaları yaptığı dönemlerin akabinde açılan sınavla istanbul radyosu’na giren sanatçı aynı yıl istanbul belediye konservatuvarı icrâ heyetinde de görev almaya başlar. 1965 yılına kadar sürdürdüğü ses sanatçılığı görevini bırakan şükran özer doruk yaprak ve çiçek adlı iki kız çocuk sahibidir."
  • sanki cahide sonku ile aralarında geçenler ve ihsan doruk cephesi sanki bilinenler o kadar da doğru değil gibi, iyi bir gazeteci olacak da işte bunların hepsini araştıracak...

    https://youtu.be/…kdqemg?si=lzkuu1eqa-xc8e63&t=1212
hesabın var mı? giriş yap