• link

    içişleri bakanı süleyman soylu, sınırı geçen mülteci sayısı ile ilgili verilen bilgileri resmi makamlardan teyit edemediğini ifade eden tele1 muhabirine sert tepki gösterdi. sınır karakollarından gelen bilgileri anlık olarak paylaştıklarını dile getiren bakan soylu, muhabiri yunan hükümetine ve çıkarlarına hizmet etmekle suçladı. soylu konuşmasını ise 'sen gelişmeleri git yunan askerleriyle birlikte izle' sözleri ile noktaladı.

    "basın, milletin müşterek sesidir. bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir."

    gazi mustafa kemal atatürk
  • şahsım ın ülkesinde olağan şeyler.
  • kimse benim istediğim tarzın dışında soru soramaz cumhuriyeti’nde sıradan bir gün.

    pek muhterem bakanımız tv1 muhabirinin “karşıya geçen mültecilerin rakamı resmî makamlarca doğrulanmadı” minvalinde bişey sordu. bakanımızda ardı arkası kesilmeyen suçlamalarla rakamları anlattı, yunanlılar için çalışıyorsun vs bir sürü şey dedi. baş parmağıyla işaret parmağını tehdit amaçlı birleştirip,neredeyse muhabirin “savaş suçu” işlediğini söyleyecekti.
  • soylu haklıdır. soru da neymiş. evet efendim dua ile
  • gazetecinin görevi soru sormak ve durum sorgulamaktır. basın toplantısından ne beklediğini anlamadım, tekerleme yarışması mı yapmak istiyordu acaba?
  • soruların önceden verilmesine alışkın bu insanlar, öyle pat diye soru sorup cevap alabilir misin sen? ya da ne bileyim cevaplamak istediklerini soruları yazıp dağıtmayı bilirler.
    eeeeey gazeteci, sen kimsin ki fütursuzca gerçekleri öğrenmek istiyorsun?
  • yandaş gazetecilerden (!) dozajı düşürülmüş, mutasyona uğratılmış, etkisini yitirmiş sözde sorular duymaya o kadar alışmışlar ki gerçek bir soru ile karşılaşılınca hemen terörist, hain, yunan dölü, fetöcü yaftasını yapıştırıyorlar.
    evet kardeşim merak ediyorduk. bu kadar insan nasıl sayıldı. adı üstünde kaçak. turnike mi kurdunuz, her 100 metreye bi adam dikip geçenleri mi saydınız? bu sayılar nerden geliyor? tüm ülke merak ediyordu ve adam sordu ne var bunda?
  • görüntüde yer alan son dakika gelişmesinde yunanistan’ın göçmenleri geri itmesini önlemek için meriç sınırına 1000 özel harekat polisinin konuşlandırılacağı bilgisinin yer aldığı ve bakanın suçlayıcı bir dille soruyu savuşturmaya çalıştığı tartışmadır. bizimkiler buradan, yunan tarafı oradan itecek, sonra ne olacak? kim yorulduysa itmeyi bırakacak ve göçmenler buna göre mi vaziyet alacak?
  • haklı bir sitem, haklı bir isyandır. bu ülkede öyle gazeteciler varki bunlara ne söylerseniz söyleyin, istediğiniz kadar kanıt sunun inanmaz. ama dışarıdan bir duyum alsınlar hemen haber yaparlar.
  • sen diye hitap etmesi, gazeteciye işini öğretmesi, türkiye düşmanı olarak suçlaması, kaba tavrı, makamından gelen gücü tehdit aracı olarak kullanması vesaire. türkiye'de sıradan bir gün.
hesabın var mı? giriş yap