• senelerdir oruca yanlış zamanda (erken) başlandığını delilleriyle anlatmaya çabalayan abdülaziz bayındır ve ekibi tarafından hazırlanmış olan imsakiyedir.
    diyanetin açıkladığı saatlere göre orucu en az 1 saat daha az tutturur ve tabi ki en önemlisi kuran'a uygun olan gerçek imsakiyedir.
    şuradan http://www.suleymaniyevakfi.org/…esi-aciklandi.html ulaşılabilir.
  • baz alırsak, ilk günü örnek verelim, diyanet bize fazladan 79 dakika oruç tutturuyor. bir de işin uyku tarafı var ki daha mühim.
  • malum ramazan başlangıcı münasebetiyle vakfın sitesi göçmüş durumda. ilgilileri istanbul imsakiyesine şuradan erişebilir.
  • hazır ramazan başlamışken,
    buradan 2016 imsakiyesi'ni inceleyebilirsiniz.
    bayındır hoca'yı arada dinlerim ama iş oruç gibi bir ibadete gelince imsakıyelerine uymak göt istiyor.bende de o yok.
    nasılsa mehmet efendi mercedes'i ile sırattan taşır hepimizi,yükü diyanete bindiriyorum
  • aslında en mantıklı biçimde hazırlanmış imsakiyedir. diyanet neden imsak başlangıç tarihini bitiş olarak kabul etmiş anlamak zor. şimdi bu imsakiyeye uysak aslında güzel olur fakat kulak ezan duymak istiyor. diyanetin sorumluluk alıp düzenleme yapması lazım
  • çok değil bundan 10 sene önce de kendilerinin hazırladığı imsakiyeye göre hareket ediyorduk sanki.
    ben de hala buna göre yiyip içmeyi keserim.
    kuran'ı yol gösterici olarak kullanıp hazırlanmış imsakiye.
  • daha az oruç tutturan imsakiyedir.

    süleymancı olmak için ne yapmak gerek.
  • kur'andaki apaçık ayete göre hazırlanmış, gerçek sahur vakitlerini gösteren ve üzerinde ciddi emek verilmiş imsakiyedir. imsakiyeler, kutuplarda namaz ve oruç gibi hayati meselelerde bilim ekipleriyle birlikte çok önemli çalışmalar yapan, başta değerli abdülaziz bayındır hoca ve tüm süleymaniye vakfı mensuplarından allah razı olsun. diyanet hatada ısrar ederek milyonlarca insanı gecenin zifiri karanlığında yaklaşık 70 dakika erken sahur ettirmektedir.

    hatanın sebebi 100 yıldan fazla süre önce ahmet muhtar paşa'nın hazırladığı hatalı takvimdir. yanlış şekilde astronomik tan'ı yani -18 güneşi esas alan bu hatalı imsakiye ayrıca enlem farklarından dolayı kuzeye doğru gittikçe daha da yüksek sapmalara yol açmıştır. artı olarak vakti girmediği için 70 dakika erken kılınan sabah namazı da sakatlanmış olmaktadır.

    oysa ki ayet açıktır. 1200 sene boyunca insanlar bu ayete göre sahur yapmıştır. çok sonradan kuyuya atılan hatalı taşı şimdi 40 akıllı çıkarmamakta ısrar ediyor ki inanılır gibi değil. ayetteki sizce ifadesi de yeni meallerden çıkarılarak güya gerçek gizlenmeye çalışılıyor. diyanet tüm araştırma ve deneylerle kanıtlanmasına rağmen bile bile sürdürdüğü bu hatadan dönmelidir.

    gönül rahatlığı ile süleymaniye imsakiyesine göre sahurunuzu yapabilirsiniz efendim.

    'tan yerinin beyaz ipliği siyah ipliğinden sizce seçilinceye kadar yiyin için; sonra da orucu gece oluncaya değin tamamlayın.' (bakara suresi 187)

    diyanet'e göre sahur, kur'ana göre sahur resmi

    imsakiye için
hesabın var mı? giriş yap