• istanbul'un gaziosmanpasa ilcesinde semt. varo$lar çogunluktadır. istanbul'un en fazla minibüs seferine sahip yerleri sıralamasında ilk sıraları zorlaması muhtemeldir.

    yıllar sonra edit: artık sultangazi ilçesine bağlı semttir.
  • aksam vakti ana cadde üzerinden yolunuzu sasirip yayan halde ara sokaklara girdiginizde bir bütün olarak geri cikmanizin garantisi pek olmayan semt.
  • istanbul sakinlerinin büyük bir kısmının haberinin bile olmadığı semt. genelde sultanbeyli ile karıştırılır, anadolu yakasında zannedilir filan. 500evler ile arnavutköy arasında yer alır ki bu arnavutköyün bebek sahilindeki arnavutköyle zerre kadar alakası olmaması da ayrı konu. her gün genişleyen canlı bir organizma olması sebebiyle yeşilliğin azalması, sıvasız-boyasız-çatısız, tuğlalardan müteşekkil binaların artması günlük normal hadise.
  • anadolu yakasındaki sultanciftliği, isminin yakınlardaki sultanbeyli ve karşıdaki adaşıyla karıştırılmasından bunalarak belediyenin yaptığı halk oylaması ile adını taşdelen olarak değiştirmiştir seneler evvel.
    evet bildiğiniz taşdelendir bu. suyu ve piknik alanları meşhur taşdelen.
  • tramvay yolu yapımının uçan tren icad edilmeden önce tamamlandığı için sakinleri tarafından şükredilen semt
  • hayatımda gördüğüm en dandik yol - tramvay sistemine sahip ilçe. milyon tane minibüs, binlerce otorbüs olmasına rağmen, tramvayı' yolun ortasından geçirip, araba şeritlerini tek'e indirmişler. minibüs ve otobüs dur kalklarıyla, yüz metrede bir her tramvay durağına konulmuş dört tane ışıkla (evet evet her durakta yirmişer metre arayla dört tane ışık var), iki kilometre yolu anca bir saatte falan gidebiliyorsunuz.
  • nüfusunun yarısının adıyaman'lı diğer yarısının malatya'lı olduğu semt.
  • bulgaristan göçmenlerinin fazla olduğu bir yerden suriye kaçaklarının fazla olduğu bir yere dönüşmüştür
    (bkz: sweet home sultangazi)
  • suriyeli, afgan, paki ve afrikalıların akınlarından sonra yerli halkın kendini mülteci gibi hissettiği iğrenç bir yer. akp iktidarında kırsal bölgelerden aldığı yoğun göç dalgasından sonra kadınlar için tehlikeli bir yer olmuştur. uğur mumcu mahallesi diğer kısımlara nispeten bir derece daha yaşanılabilir bir bölgedir* gitmeyin, gideni de yoldan çevirin. kadınlar hiç gitmesin. yoksa birtakım yırtıcı mahlukların iğrenç bakışlarına ve laflarına maruz kalabilirsiniz. üzerinize balgam atabilirler* ,garantisi yok. düşmanımın bile burada yaşamasını istemem.
hesabın var mı? giriş yap