• karavancıların uğrak mekanı olan demre'nin bir kumsalı. deniz yıldızı toplamak isteyenler için birebirdir. birazcık ilerlere açılıp dalı$ yaparsanız deniz yıldızlarını görebilirsiniz. ayrıca demre'nin en çok turist bulunduran kumsalıdır.
  • aynı zamanda konya'nın yunak ilçesine bağlı bir kasaba.
  • demre'nin plajıdır.incecik kumu , temiz denizi olan, sakin, huzurlu, kafa dinlemek için birebirdir. demre'den geçenlerin mümkünse denize girmek için uğramaları gereken bi plajdır. caretta carettaların üreme sahasıdır.
  • adının çağrıştırdığı her türlü olumsuzluğun tersine, ıssızlık sevenler için yeryüzü cenneti olan demre kumsalı.

    hafta içi gidildiğinde, o uzun kumsalı en fazla üç, dört kişi ile paylaşırsınız. alaçatı'da loca kiralayanlara göre değil tabii ki. sülüklü'de şezlong ve şemsiyeye para alınmadığını söylememe gerek yok sanırım.

    denizi, dalgalı ve soğuktur ki ıssızlık sevip insan sevmeyenlerin çoğu için bu durum eksi değil artı hanesine yazılır.

    sadece dalga sesi dinleyip nirvanaya ulaşırsınız. "peki ya acıkırsak" diyenler için, kalender volkan'ın yeri var.
    akşam yemeğinde balık ve salata ile mutlu olup; bira, şarap, rakı artık kısmette ne varsa içerek yıldızlar, deniz, gökyüzü arasında ömer hayyam'ı anıp bu fani gezegenle bütünleştiğinizi hissederseniz.

    "yüzümüzü denizde yıkarız" diye erkenden uyanılan bir sabahın kahvaltısını da yazayım tam olsun. denizin çarşaf gibi olduğu ender saatlerde yüzerken mideden gelen gurultularla birlikte volkan'ın mekana kahvaltı hevesiyle gittik. kapı açıktı, içeri girdik. fakat içeride kimse yoktu. seslendik falan ama ortalık in cin. dışarıda bir masada oturup beklemeye başladık. bir müddet sonra plajdaki şezlonglardan birinde yedi kat battaniyenin sağdan sola döndüğünü gördük. volkan'ın kumsalda güzel güzel uyuduğunu fark edip sabırla bekledik. sonra volkan uyandı ve "girip mutfağa kendiniz hazırlasaydınız ya" dedikten sonra lezzetli bir menemen yaptı, hep beraber yedik.

    artık ıssızlık kısmının yalan olacağı, yollar ve oteller yapılmaya başlanan yer. bu satırlar da nostalji olacak o iğrenç inşaatlardan sonra.

    http://www.radikal.com.tr/…_tek_tek_kesildi-1183002
  • plajı için konuşacak olursak, açığında gördüğünüz güvercin adasına kesintisiz şekilde yürüyerek*, kum bir zemin üzerinden ulaşabildiğiniz (ki birkaç yüz metre mesafe var sahilden), denizi bir halk plajı için bence oldukça temiz ve az tuzlu olan oldukça hoş bir yerdi.

    attığımız kulaçlardan memnun olarak sonraki sahillere yelken açarken bir parçamızı orda bıraktık.
  • denizin getirdiği parçalar yüzünden kirli bir görüntüsü ve suya girerken eskiden kum olan yerde şimdi taşlar var bu oldukça üzücü.
    biraz düzenleme ile gerçekten hoş bir sahil olabilir.

    genelde suriyeliler olurdu ama uç tarafına yapılan otel ile rusların mekanı konumunda.
hesabın var mı? giriş yap