• yanilmiyorsam bolu ile adapazari arasinda bir yerlerde bulunan en bilindik ve en guzel trekking parkurlarindan biri. mutlaka kisin gidilmelidir.
  • tam anlamiyla krater denilemeyecek buyuk bir toprak kaymasiyla olusmus krater gorunumlu goldur. icinde curumus bir sekilde duran ortadan kirilmis agac govdeleri acaip bir hava katar bu golumuze. kisin hele birde hava kapaliysa mistik, hatta gothic bir atmosfere sahiptir.
  • kasvetli cennet
  • mekanda geçimini bekçilik yaparak kazanan ve gelenlerden ayakbastı parası alan amcaya gazete kağıdına sarılmış bi ufak rakı muhakkak götürülmelidir. bu, amcayı rahatlatacak, yürüyüş grubuna ilişmesini engelleyecektir. bölge kurdun ve ayının bol olduğu bir dağ içindedir. keşif için kışın dağın içinden geçerken kemikleriyle birlikte yarısı kopmuş bir köpeği görmüştük. muhakkak kendinizi korumak için birşeyler bulundurmalısınız. dağın aşağısında dokurcun köyü vardır. oradan bir köpeğe biraz yemek verirseniz sizinle 10km çıkar, inişte bile yalnız bırakmaz. biri bizi kurtarmıştı. adı dobiydi.
  • (bkz: sunnet gölü)
  • kara kista gidilmemesi tavsiye olunur. eger eskaza hava acik zannedip gittiyseniz, araba koyden yukari cikamazsa baska bir eglence bulun. hadi bir cesaret yola dustunuz, kar kalinligi dizinizi gectiginde cayin. ustelik avci ve bekciler de asagi iniyorsa arkaniza bakmadan geri donun. diyelim ki butun zorluklara gogus gerip yukari kadar ciktiniz, ne yazik. gol tamamen karla kaplanmis ve karla kapli halinin hic esprrisi yok. hadi geri donun, baharda tekrar gelirsiniz, ha bir de donerken dikkat edin, hava karariyor olmali, kurda kusa yem olmayin*...
  • adını, yıllar öncesinde içinde yaşayan yapıştığı yerdeki yaraları iyileştirdiğine inanılan sülüklerden alan göl. daha sonraları bilinçsiz bir şekilde göle bırakılan balıklar sayesinde sülüklerin soyu tükenmiştir. doğa fotoğrafçıları için enfes görüntüler sunan bir mekandır. zira göl, her mevsim farklı bir renge bürünür.
  • en iyi zaman mayıs ya da hazirandır. nisan'da dize kadar kar vardır yollarda. hatta temmuz sonunda karlar erimemişti, kar topu oynamıştık. böyle bir yerdir.
  • içerisinde 5 adet trekking parkuru bulunan , aralık ayında az kalsın grup olarak tepe taraflarında kar yüzünden mahsur kalacağımız , istanbul'a en yakın doğa harikası mekan..
  • 1700'lerin başında kapıorman dağları'nın bir vadisinden akan tavşansuyu deresi'nin önü bir heyelan ile kapanır. sonra olaylar gelişir. bir set gölü oluşur. bolu'nun mudurnu ilçesi sınırlarındadır.
hesabın var mı? giriş yap