• hikayelerinde ki kurgu, bir tıp doktorunun edebi kapasitesinin cok ama cook otesindedir. hele 6 yasinda donup kalan, buyumeyen kucuk kardes can hikayesi. tıp sektorunde kendini ziyan ettigini dusunmekteyim. neyse kitabina donersek "icimde ki rehber" bir okumayla bile sasilacak bir farkindalik yaratan bir kendine yardim kitabi. yok oyle kisisel gelisim seysi degil. degismez sandiginiz , hatta kader sandiginiz seylerin aslinda degisebilir gercekler oldugunu ve yasadiklarimizin degil, onu algilayis bicimimizin onemli oldugunu gosteriyor. kaderinizi degistirebilecegini bilmek de haliyle huzur ve mutluluk veriyor. daha ne olsun..
  • kitap ararken "içimdeki rehber & öykülerle psikoterapi" isimli kitabıyla karşılaştığım psikiyatristtir. henüz kitabını alıp okumadım ama incelediğimde psikoterapiyle ilgili aşağıdaki pasaj dikkatimi çekti ve oldukça doğru buldum:

    "ortaya çıkan psikolojik hastalık, bahçemizde çıkan yabancı otlar gibidir. onları kesmek daha güçlü çıkmalarına yol açabilir. psikoterapi, onların köklerini ortadan kaldırma girişimidir. bir şeyin nedeninin anlamaya çalışmak, çözüm yolunu bilmek işe yaramayacaktır. o çözümü hayata geçirmek gereklidir."
  • psikonet yayınlarından çıkan içimdeki rehber kitabıyla tanıştım kendisiyle.
    bir önceki yazarın bahsettiği büyümeyen küçük kardeş hikayesi (küçük sır) kitabın ilk öyküsüydü ve biraz beklentime zıt düştüğü için kitabı bir süre okumayı bıraktım. ancak dilinin akıcı olması sebebiyle boş zamanlarımda beşer dakika okuyarak neredeyse kitabın sonuna geldim.
    kullandığı dil çok basit ve ne anlatmak istiyorsa hemen sezdirerek mesajı veriyor. psikolojiye yeni ilgi duyanlar için başlangıç adımı olabilir.
  • iyi bir dinleyici ve doktor olmasına rağmen zamanın maddi imkanları sebebiyle terapilerine devam edemediğim kişidir
  • içimdeki rehber adlı kitabında hayır diyememenin binbir türlü halini öyküleştirmiş yazar/psikiyatrist.
hesabın var mı? giriş yap