• sumerlilerin konustugu dil
    tabii ki
  • tevrat'ta (genesis - tekvin 11.1-2) "butun dunyanin tek dili" olarak bahsedilen kayip dil. turancilar tarafindan turani diyalekt (turk diyalektigi) oldugunun ispati icin israrli ve hararetli calismalar yurutulmektedir. arami-fenike fonetigi kullanilarak tercume edilmeye calisilir, boylece yunan ve roma uygarliklarini turkler'in kurdugu, cin'in ilk sahiplerinin budist bir turk kavmi oldugu ispatlanacaktir. kurtler ve ermeniler tarafindan ilk konusulan dil oldugu varsayilan yafes dili de sumer kokenlidir (yani turktur) - (zaten yafes, sam ve babaciklari hazreti nuh da birer sumerli yani turktur) - (bu durumda kurt ve ermeniler de turktur) - (hatta marco polo da turktur ve bu turkluk mevzusu amerika'nin kesfi'ne yol acmistir).
    sonuc olarak dilbilim calismalarinda sapkinliga maruz birakilmis kadim dillerden biridir sumerce.
  • mezopotamya'yı etkisi altına alan barbar akınları sonucu geniş çevreler arasındaki yaygınlığını kaybetmiş, roma imparatorluğunun çöküşünün ardından latincenin uğradığı akıbetin bir benzerini yaşamış bilinen ilk uygarlığın dili. kendisinden sonra gelen akad,hitit ve asur gibi uygarlıklar arasında hukuk ve ticaret alanında bağlayıcı olarak kullanılmasına rağmen zamanla yokolmaya yüz tutmuştur.
  • tv de bir belgeselde bir bilimadaminin tas tabletten okuyusunu duydugum, kulagima pek bir turkce gibi gelip kendi kendime gelin guvey oldurmus, gurur duydurmus dil. sondan eklemeli olmasindan kaynaklanabilir tabi.
  • bugünkü türkçe, arapça ve dahi frenkçe bir çok kelimenin izlerini taşıdığı dil.
    galiba babil kulesi yapılmadan önce insanlar bu dili konuşuyormuş...

    güzel bir kaynak için:
    http://psd.museum.upenn.edu/epsd/nepsd-frame.html
  • tarihsel tekstlerde cok eski bir dilin acikladigi, kutsal yazilarda belirlenmis, yuksek ogrenim tandansli kayitlarin geneolojik aciklamalari ile ortaya dokulmus apsu, tiamat, anshar, kishar daha once hic bir medeniyete ait tekstlerde gorulmemis eski tanrilarin anlatimini iceren cok zengin bir lisandir. oyle ki bu mitolojik bilgilerde tarih daha once hic yeryuzune inmemis bu ilahi varliklarin dunyanin varolmasindan onceki zamanlarini anlatir. ve suan halen henuz aciklanmamis 30 000 tekst aciga cikma gununu beklemekte. (bkz: the 12th planet)
  • yaziya arpa resmini cizerek baslamis cok eski bir dil. aynen soyle;
    http://www.mesopotamia.co.uk/…ng/story/sto_set.html
  • (bkz: etemennaki)
hesabın var mı? giriş yap