• arsızlığın dışavurumu, link

    bir arkadaşımın yorumu,

    bir şeyin fark edilmesi gerek. özgecan'ın vahşice katledilmesinin arkasında bir başka hikaye daha var. bir emekçi kadın; özgecan'ın annesi songül aslan. özgecan bir emekçi çocuğuydu. evine dolmuşla dönüyordu. zengin bir ailenin otomobil sahibi bir çocuğu olsa muhtemelen bugün hayatta olurdu. songül ana kızını okutabilmek için emekli olmasına rağmen yeniden çalışmaya başlamış. hatta yazın da sömürünün diz boyu olduğu kıbrıs'ta çalışmayı planlıyormuş. baba mehmet aslan acımasız dünyanın farkında iki kızına da bibergazı alıp vermiş. "her ihtimale karşı" diyerek.
    şimdi bu ailenin evine bir de bugün utanmadan sümeyye erdoğan ve esra albayrak gitmiş. kendilerini tapelerden; kamyon kamyon parayı kaçırmaya çalışırken hatırlıyoruz. utanmadan bu emekçi ailenin evine taziyeye gitmişler. alınteriyle geçinen o güzel insanların evine gitmişler. sümeyye erdoğan gazetecilerle konuşurken eklemiş " kadem olarak da buradayız". kadem dediği de tayyip'in kadın erkek eşit değildir diye konuştuğu ve büyük alkış aldığı toplantıyı tertip eden muhafakar kadın derneği.
    bu yüzden bıralım kız kardeşlik muhabbetini. ben sümeyyeyle de bilimum burjuva kadınlarla da kardeş mardeş değilim. elinde emekçi kanı olan, halkın sırtından geçinenlerle kardeş olamam.

    edit: "kadem" olarak gitmelerinin tekrar altını çiziyorum, ve ayrıca (bkz: kadına şiddeti sadece suçlu ve mağdurla sınırlamak)

    edit2: arkadaşımın adı derya koca, internetten kimi yazılarına ve halk tv öğrenci işleri programındaki tartışmalarına ulaşabilirsiniz.
  • bu tip olaylar hep oluyor. oldu. ama medyatik olmasını beklediler.
  • sümeyye erdoğan'ı hükümet zanneden dangalakları ortaya çıkarmıştır.

    samimi bulanın aklından süphe ettiğim bir ziyarettir.
  • gayet normal hareket. hem de gayet.

    ulan geri zekalı, acının emekçisi kapitalisti mi var? ektiğin ekeceğin nifak tohumlarını sikeyim senin. sanki sümeyye erdoğan işledi cinayeti amına koyim ya. arsızlıkmış, siktir lan. kim kimin üzerinden hala emekçi propagandası peşinde acaba?

    bıktırdınız be.
  • (bkz: nema)
  • her insan içine çıkışında yüzlerce koruma tarafından etten duvar örülen; hayatında belki de hiç metroya, metrobüse ve diğer toplu ulaşım araçlarına binmemiş olan birisinin empati yaptığı algısını yarattığı ziyareti, şovdan başka bir şey değildir.
  • zerre sempati duymadığım, bulunduğu mevki ile hak yediğine kesin olarak inandığım sümeyye erdoğan öyle ya da böyle bir yetkiyi temsil ediyor ve babasının kızı olarak bir misyonu yerine getirmiş. profesyonel anlamda değilse de bir kadın olarak bu vahşetten tiksindiğinden, özgecan için gerçekten üzüldüğünden, acısını hissettiğinden de eminim. bir şeyler yapsınlar o halde derseniz, ben bunun devlet eliyle düzeltilebilecek bir durum olduğunu da düşünmüyorum. baba, oğul, arkadaş toplanıp tecavüz ediyor, sonra öldürüp yakıyorlarsa burada akıl, mantık, vicdan yok demektir. tecavüzden alacakları cezayı düşünecek insanlar olsalar böyle işlere zaten kalkışmazlar. insana ait bütün hasletlerden ve korkulardan sıyrılmış olmak gerek, sanırım. sanırım, çünkü gerçekten akıl erdiremiyorum, vicdanıma, fikrime sığdıramıyorum. diğer yandan cezalar artırılsın elbette, hiç olmazsa toplum vicdanı daha fazla kanamasın. sevgili sümeyye de bir zahmet bulunduğu mevkiyi, babasının kızı yetkisini kullanıp buna önayak olsun.
    gelelim ilk entrye. otomobil sahibi kadınlar tecavüze uğramıyorlarmış!!! ben bunu anladım entry sahibinin çok zeki arkadaşının yorumundan. devlet bütün kadınlara araba dağıtsın, mesele hallolsun.
  • ortalığa çarşaf çarşaf yolsuzlukları dökülmüş, milyonlarca doların sıfırlanmasına çalışmış, her türlü yolsuzlukla kendilerine villalar, saraylar yaptırtmış bir ailenin mensuplarının, çaldıkları paralar eğer eşit şekilde vatandaşa dağıtılabilseydi ya da ülkenin sosyal ve kültürel gelişimi için kullanılmış olsaydı belki de kızları ölmeyecek bu zavallı insanların evlerine gidip, taziyede bulunmaya hakları da yoktur, yüzlerinin de olmaması gerekiyor.
  • sözlük yazarlarının nasıl çark ettiğini göstermiştir. bir tarafta ölümü dansla protesto, diğer tarafta olması gerektiği gibi bir davranış var.

    hayır neyi anlamıyorum biliyor musunuz? nasıl oluyor da dalga geçtiğiniz insanların özelliklerini bire bir taşıyorsunuz? senin sorunun başka yazar kardiş. senin sorunun çok başka. sen dün bir açıklama yok vs dediğin yerden bugun açıklama gelince yüzsüzler arsızlar diyorsan senin şirazen kaymış. yazarlar da adamın yazdığına itibar etmiş. edin edin böyle yapın ki cahilliği kucağımıza alıp besleyip büyütelim. hüloooğ diyen kafadan hiç farkımız kalmasın.
hesabın var mı? giriş yap