• the beatles'in son kaydedilen albumu olan "abbey road"un (evet "let it be" degil "abbey road"'dur beatles'in son albumu ama cikis siralari terstir) b yuzunun 4. parcasi.

    sozleri de soyledir:

    ahhh
    here come the sun king
    here come the sun king
    everybody's laughing
    everybody's happy
    here come the sun king

    quando paramucho mi amore de felice carathon
    mundo paparazzi mi amore cicce verdi parasol
    questo abrigado tantamucho que canite carousel

    ("here comes..." degil "here come" demektedirler; "the sun king"e yakisacagi gibi...)

    bu parcadan hemen sonra john lennon belirir ve iki kisa ve muhtesem parca ile butunlesik bir yapida devam eder gider muzik...
    (bkz: mean mr mustard)
    (bkz: polythene pam)
  • lennon'ın son bölümde latin dillerinde saçmaladığı güzel şarkı. bir aylık bebek kızımın favori uyku şarkılarından.

    gracias para mucho mi amore se duerme john lennon *
  • abbey road albümünün onuncu şarkısı, john lennon bestesi.

    şarkı, abbey road medley veya diğer adıyla the long one'ın ikinci şarkısıdır.

    bu şarkı mean mr. mustard ile tek şarkı olarak kaydedilmiş.

    şarkının ortasında ispanyolca-italyanca karışımı sahte bir dil kullanılmış. john "quando para mucho" bölümünü uydurmuş. paul, okuldan bildiği birkaç ispanyolca kelimeyi sıralamış. "chica verdy" liverpool'da kullanılan, bir anlama gelmeyen, çocuk tekerlemesi gibi bir şeymiş.

    albümdeki bir başka şarkı because'ta da olduğu gibi, bu şarkıda john, paul mccartney ve george harrison üçlü vokal armonisi yapmış. daha önce this boy, nowhere man gibi şarkılarda da duyduğumuz vokal tekniğini keşke daha çok kullansaymış beatles. birbiriyle rüya gibi bir uyumu var üç vokalin.

    şarkının ismi ilk olarak "here comes the sun king" olarak düşünülmüş ancak here comes the sun'la karıştırılma ihtimalinden dolayı sun king diye kısaltılmış.

    bu şarkıdan önce gelen you never give me your money biterken gelen cırcır böceği ve çan sesleri bu şarkının başında da devam eder. albümdeki diğer şarkılarda olduğu gibi bu geçiş de muazzamdır. şarkının bitişinde gitarın vurduğu son akor, bir sonraki şarkı mean mr. mustard'ın başında da duyulur, bu da o geçişlere örnektir.

    george'un söylediğine göre gitarda reverb kullanma fikri fleetwood mac'in albatross şarkısını dinlerken çıkmış. bu şarkının kaydına "hadi biz de albatross'u yaparkenki fleetwood mac olalım" diye başlamışlar. sonradan pek de fleetwood mac gibi gelmemiş kulağa, ancak başlama motivasyonları buymuş.

    şarkının vokallerinin terse çevrilmiş hali, beatles'ın 2006'da george martin tarafından yeniden düzenlenen şarkılarını içeren love albümünde "gnik nus" adıyla yer alıyor.
  • (bkz: xiv. louis)
  • bir the cult şarkısı.
  • abbey road'da** yer alan bu şarkı erken yapılmış bir dark side* dönemi pink floyd şarkısı gibidir. şarkının atmosferi, vokal harmonileri bana pink floyd'u çağrıştırır.
hesabın var mı? giriş yap