• bünyesinde oldukça fazla marka ve model barındıran bisikletçi.
  • bir diziye sponsor olması durumunda "sundu bisiklet sundu" repliğini duyacağımız bisikletçi. inşallah olmaz.
  • buradan aldığınız bisiklet yada ürünün garantisi olması sizi yanıltmasın zira o belgeyi sadece alıp duvarınıza diploma filan gibi asın diye veren firma.kimi yerler vardır ki müşterisiyle müşterisi olduğu kadar belli bir yere kadar samimiyet içerisinde bulunur ancak burası tamamen ticaret mantığından başka bir mantaliteye sahip değil. ha bir markete gidip alışveriş yapmışsınız ha gidip buradan birşey almışsınız aynı şey..

    bir kere servis garantisi kapsamında değişmesi gereken bir parça için zorla arkadaşlara sipariş verdirmek durumundasınız. resmen ikna edeceksiniz! çünkü ilk yaklaşımları firmanın kullandığı malzemenin ucuz olduğu ve gönderilecek parçanın da yine aynı şekilde olacağından "farkını verirseniz kalitesini hemen size sunalım" teklifini sunarlar. yetkilisi olup sattıkları ürünün kalitesini açık açık yüzünüze kötüleyen çok dürüst bir firma!

    tüm bunlar bir yana diyelim garantisi olmasına rağmen dediniz ki ben parasıyla kendi tercihime göre parça alıcam dersiniz, fiyatını sorarsınız onlar da söyler. daha sonra bunun için gittiğinizde öncelikle kendisi bu işi yapacağı yerde alıp başka birisine yaptırıyor sonra da ödemeye geldiğinde bu hareketi sanki müşteriyi bağlıyormuş gibi artı işçilik parası isteyecek kadar yüzsüzlük yapabiliyorlar! işi kendilerinin yapmamasının yanında verdikleri o başkasının elinde ürününüzü tamir yapacağım derken daha çok zarar görmesiyle artık resmen cinnet geçirecek noktaya gelebilirsiniz!

    dediğim gibi buradan bisiklet alacağınıza gidin migros'tan falan alışveriş yapın..
  • bostanlı şubesinde bisiklet satmamak için yaşayan çalışanlara sahip bisikletçi. alıcı olduğumuz halde adam ilgilenmemekle kalmayıp, burada böyle tarzında yaklaşımlarıyla anında mekanı terk etmemizi sağlamıştır. bu kazıkçı ve esnaflıktan anlamayan adamlardan oluşan dükkandan bisiklet alanın allah yardımcısı olsun.
  • amatör olmadıkları için bir ticari halleri var evet.
    birine "işi ticarete döktü" demek için o kişinin yola çıkış şeklinin "profesyonel" olmaması ve piyasada tutunmak için böyle bir algının üzerine oynuyor olması gerekli.
    oysa ki sundu bisiklet, henüz insanların kasklarımıza uzaylı görmüş gibi baktıkları, taytlarımızdan dolayı laf atılmayan gün geçirmediğimiz 20-25 sene evvel bir malzeme ya da teknik danışmanlık ihtiyacımız olduğunda tereddütsüz gittiğimiz, gayet de profesyonel yegane adresti.
    şu iyidir-bu kötüdür demeyeceğim, zira herkesin tavrı-davranışı farklı olabilse de sonuçta niyet aynı.
    camiada bu işi yapan insanların sayısı belli, hepsi de kendine özgü disiplini ve son 8-10 yıldır yapılan toplu organizasyonlar ile artık sivil toplum hareketi sayılabilecek bir oluşumun içindeki özellikli bireylerle muhataplar.
    bisiklet üzerinde neredeyse dünyayı dönmüş biri olarak gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki teknik anlamda nitelikli malzeme satan ve market olmayan, sahibi ile muhatap olabildiğimiz her işletme birbirinden değerli.
    sundu bisiklet de bu isimlerin pekçoğu henüz yokken o sokakta, o adreste duruyordu.
    insanları kazıklayarak kendilerini geliştirdiklerini, sermayeyi yükseltip, yatırımı arttırıp, nitelikli ürün çeşitliliklerini çoğalttıklarını düşünmek pek makul değil ve maddenin doğasına aykırı.
    bir işletme, hele ki de belli bir standartı aşmış bireylerden oluşan müşteri kitlesi ile "hadi ben dükkana girene kazık atayım" desturu ile çalışarak 40-50 kat büyümek bir yana varlığını bile sürdüremez.
    gidin, görün, konuşun, danışın ve gerekiyorsa da yüzlerine karşı eleştirin, iletişime açık, rahat, muhatabını yormayan insanlardır...
  • münferit hatalar ve yanlış anlamalar her zaman mevcut olabilir. ama bir tek ustelik de hayati olmaktan cok uzak anlasmazliktan hareketle konusunda tecrübesi belli ve kendisini mesleğe adamış kişilerin işletmelerine yönelik karalamaya başvurmanın gerçekten ne kadar yapıcı bir insan davranışı olduğunu aklı selim okuyucunun takdirine bırakıyorum ama zaten kronik mutsuz iseniz ne yapılsa memnun olmazsınız ki...

    fiyat konusu ise başka bir mesele. bisiklet dünyasına biraz ucundan bulaşan herkes bilir ki bellki kalitede bir komponentin fiyatı bellidir. belli markanın tüm türkiye'deki satış noktalarındaki ve internetteki fiyatı da öyle. bu kadar şeffaf bir piyasada kazıkçı olanın tutunma şansı yoktur.

    gerisi için felisky zaten gereken her şeyi en usturuplu biçimiyle söylemiş. bana da altına imza atmak kalmış.
  • çalışanları bisiklet konusunda bilgili ve konuya hakim insanlar olmayan firma, ticarethane. şansları ve güvendikleri tek nokta; son yıllarda ülkemizde atılım yapan bisiklet sektörünü bir şekilde doğru zamanda yakalamış olmaları. başka hiçbir şey değiller. sayelerinde bisikletle ilgili aradığım herşeyi küçük bir araştırma yapıp n11 deki iyi firmalardan üstelik yeri geliyor 50 tl daha ucuza alıyorum. isteyenler kıyaslayabilir; schwalbe marka dış lastiklerde 100 tl ye varan fiyat farkları var.
  • bikaç biraderin çalıştırdığı işletme (farklı zamanlarda ve şubelerde muhatap olduğum için emin değilim ama yanılmıyorsam 3).

    müşteri ile diyaloğu daha iyi olanına denk gelirseniz etiket fiyatından yaptığı indirimle n11.com, hepsiburadadan filan daha uygun ya da başabaş fiyatlarla, kargo beklemeden, üstelik de erdoğan ustanın montaj farkıyla işinizi hallettirip bisikletinize binmeye devam edebilirsiniz.

    erdoğan usta ise efsaneleşme yolunda hızla ilerlemekte, adını şu an anımsayamadığım ama gerçek efsane olan eski ustanın boşluğunu hızla doldurmaktadır.

    edit: evet yıllar sonra erdoğan'ın da havaya girip ustalıktan kuntizliğe evrimine şahit oldum.

    seda bisiklet candır.
  • gittiğime gideceğime pişman eden firmadır kendileri. izmir'de ilk üçte sayılan bir firmaya gidip tanışayım, hem sohbet olur hem de yol bisikletim için ufak tefek aradığım yükseltme parçalarına bakarım dedim ama demez olaydım... öncelikle size davranışları kötü, sevimsiz ve yer yer üstten bakmaktan oluşuyor.

    çankaya'daki dükkan güzel, çeşit var gibi -aslında yok- fiyatları bazı ürünlerde piyasanın neredeyse 300-400 lira üzerinde... kısaca çok tok satıcı gözüktüler.

    son olarak soracağınız sorulara dikkat edin. cevaplar sen nasıl görmezsin tarzında olabiliyor...
hesabın var mı? giriş yap