• gelecekteki otomobillerde yakıt hücreleri ile beraber kullanılması muhtemel gelişmiş kapasitörler. enerji kaynağı değillerdir sadece ara eleman olarak depolarlar. süper kapasitörler çok fazla enerji depolayamazlar ama anlık olarak yüksek güç sağlayabilirler.

    süper kapasitörler şu an için yeterli enerji yoğunluğuna sahip olmasalar bile geliştirme aşamasındaki ikinci nesil süper kapasitörlerin 15 wh/kg enerji yoğunluğuna sahip olmaları planlanıyor. bataryalar ile karşılaştırıldığında bu enerji yoğunluğu bile çok düşük kalmasına rağmen, süper kapasitörlerin asıl avantajları çok yüksek olan güç yoğunluklarıdır. ikinci nesil süper kapasitörlerin 4 kw/kg gibi çok yüksek güç yoğunluğu olacağı planlanmakta. bu tip süper kapasitörlerin ihtiyaç duyulduğu anda 200 a ‘in üzerinde bir akım sağlayabileceği düşünülürse yüksek güç yoğunluğuna sahip süper kapasitörler ile yüksek enerji yoğunluğuna sahip (ama düşük güç yoğunluğuna sahip) batarya ile beraber elektrikli taşıtta kullanılması taşıta hem hızlanma kabiliyeti hem de yeterli menzil sağlayacaktır. ayrıca yüksek şarj oranlarını kabul etmeleri sebebiyle zaman zaman sert olabilecek rejeneratif frenleme esnasında oluşacak yüksek akımlara cevap verebilme kapasitesine sahip olacaktır.

    süper kapasitörlerin bütün bu olumlu özelliklerine rağmen hali hazırda üretilmemeleri, süper kapasitörleri gelecekte söz konusu olabilecek bir seçenek olmasına rağmen, honda ana güç kaynağı olarak yakıt hücresi ve ikincil güç kaynağı olarak süper kapasitör kullanan taşıtı piyasaya çıkarmak için izin çalışmalarına başladı.

    (bkz: otomobillerde alternatif enerji kaynaklari)
  • teknik olarak nasıl çalıştığını bilmemekle beraber depoladığı enerji sayesinde 7/24 güneş enerjisiyle çalışan aletlerin bataryasız çalışmasını sağlıyor.
  • cep telefonunu bi kaç saniyede, elektrikli arabanı 3-5 dakikada şarj edebileceğin geleceğin teknolojisi. ucuz bi de. pil gibi yüksek kapasiteli, kapasitör gibi hızlı dolumu olan grafenden yapılmış bişey. ilk başlarda erke dönergeci tadı almamın sebebi bu güzelim buluşun sikko dvd yazıcılarda üretilmesi. bildiğin princo cd'den elektrik alıyo adamlar. yazdıkları disketin üzerinden yara kabuğu gibi çıkartıyolar süper kondansatörü. ha bi de kazara bulmuşlar bunu. elde kontrol kalemi labaratuarda önüne gelene saplıyon mu napıyon? ölmüş bir meslek olan korsan cd'ciliğin önünü açacak bu buluş. yazıcıoğlu iş hanında tatlı bi telaş..
  • anlık olarak enerjiyi çok hızlı dağıtma davranışına sahip ve genelde ağır sanayide(elektrikli araç, rüzgar tribünleri vs.) kullanılan elektronik devre elemanı. onu normal pillerden ayıran ise hemen hemen sonsuz kez doldur boşalt yapabiliyor olması.

    iki metal plakanın arasına yalıtkan malzemenin yerleştirilmesiyle elde ediliyor. yapı itibariyle normal kapasitörlerle benzerlik göstersede burada kullanılan yalıtkan malzeme geleneksel bir katı yalıtkan değil. karbon lifleri, grafen, karbon nanotüpler gibi çeşitli yalıtkan malzemeler kullanılarak elde ediliyor.

    kesinlikle geleceğin kalıcı teknolojisi.
  • genellikle yüksek farad (1-3000 f) değerlerine sahip olup düşük voltajlarda (1-5 volt) çalışırlar. enerji yoğunlukları ve güç değerleri diğer kapasitorlere göre yüzlerce kat fazladır. enerji tutma yeteneklerinin fazla olması sebebiyle batarya olarak da kullanılırlar. li-ion bataryalara göre çok hızlı güç aktarımı yapabilirler bu sebeple elektrikli arabaların kalkış esnasında çektikleri in-rush akımını sağlayabilirler. ayrıca iç dirençleri oldukça düşük olduğundan kolay ısınmaz ve verimli çalışırlar. life-cycle (şarj ömrü) değerleri olduça yüksektir, teoride maksimum çalışma voltaj değerleri aşılmadığı takdirde sonsuzdur ama çoğu zaman 500.000-1000000 arasındadır ki li-ion bataryalarda bu değer 800-1000 civarıdır. voltaj değerleri pillerin aksine sabit akımda lineer olarak azalır ki bu büyük bir problemdir. örnek olarak bir aa kalem pil 1.5 volt değerinde %100 dolu olurken bittiklerinde 0.8 volt değerini gösterir ki bu da birçok devrenin kesim gerilimidir, yani piller her an 1.5 volt değerinde çalışmazlar ama 0.8 volt altına düştüklerinde içlerinde ne kadar enerji kalırsa kalsın sıradan cihazlarda çalışmazlar . işte bu gerilim değerine sıradan piller ve li-ion piller %3- %5 doluluk oranıyla düşerken 1.5 volt değerindeki super kapasitorler ortalama kabaca %30 doluluk oranında düşerler ki kapasitor enerjisinin yalnız yüzde 70'lik kısmı kullanılabilir. ayrıca bu problemler için boost converter ya da joule thief isimli devreler kullanılabilir ancak bu ek devreler tasarımı büyütüp enerji kullanımını arttıracaktır. sonuç olarak enerji depolama amacı ile kullanımında artı ve eksi yönleri olan bir teknolojidir. yeni gelişen tek atom kalınlığındaki meteryaller sayesinde çok daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip süper kapasitorler geliştirilmektedir.
  • soğuk şehirlerde yaşayıp sabah araçlarını çalıştırmakta zorluk çekenler için bir nimettir bu kondansatörler. marşa bastığınız anda çalışır araç. dandik ya da performanstan düşmüş aküleri uzun süre daha değiştirmeden kullanmanızı sağlar. akünüzün ömrünü uzatır.

    bu iş nasıl mı yapılıyor? teorisi şöyle. aküler 12v/60ah ya da 12v/72ah gibi değerlerdedir. buradaki 12v akünün voltajını, 60ah ise akünün sürekli verebileceği akımı ifade eder. bu miktarda akımı 1 saat boyunca verebilir akü. bu değerlerin dışında bu akü nesnelerinin bir de cca değeri bulunur. bu cca değeri akünün aşırı akım verebilme yeteneğidir diyebiliriz. marşa bastığınız anda araç 250a gibi yüksek bir akım çeker aküden. eskimiş ya da dandik aküler bu değeri özellikle soğuk havalarda karşılayamaz ve araç tek defada çalışmaz. aynı değerde olan aküler arasında bile farklıdır bu cca değeri. mesela ülkemize mahsus "taksi aküsü" adıyla dahi satılırlar cca değeri yüksek olanlar. ucuz bir 12v/60ah akünün cca değeri soğuk havada 200a'in atlına düşerken kaliteli ( pahalı tabii ) bir akünün cca değeri 250a olabilir. işte bu durumda aküyü değiştirmek yerine ucuzundan bu kapasitörler ile bir devre yapıp aküyü güçlendiriyoruz.

    ------------- önemli --------------
    artı eksi voltaj nedir, akım nedir, gerilim nedir, seri ve paralel bağlama nedir, 200 amper çekilen kablo tesisatı nasıl yapılmalıdır bilmiyorsanız bulaşmayın. sonra "milyonluk aracı elime aldım, senin yüzünden arabam öldü" diye ağlamayın. umurumda olmaz. benena.
    --------------önemli---------------

    şimdi hazırsanız başlayalım. aliexpress'ten tanesi 1,5$ gibi fiyata 12 tane 100 farad / 2,7 volt super kapasitor alınır. bunlar ikişer paralel, sonra paraleller de seri bağlanarak 200 farad 16,2v tek bir kapasitor oluşturulur. yazın araç güneş altında kaldığında aşırı ısınmaması için aluminyum bir kutu içine alınır. şimdi bunu aküye paralel bağlayacağız. yalnız ilk bağlamada aşırı akım çekileceği için akünün ırzına geçmemek adına akımı limitleyecek bir şey lazım. kondansatörü şarj edeceğiz sonuçta. bu kapasitöre seri olarak bir tane 60w 12v stop lambası seri bağlanır. lamba ilk anda parlak yanacak, sonra yavaş yavaş parlaklığı düşecek. iyice azaldığında artık kapasitörler şarj olmuş demektir. kapasitor uçlarındaki gerilimi ölçtüğünüzde 12v görmelisiniz. artık aküye bağlayabiliriz.

    nasıl çalışıyor? aküye paralel olan kapasitör aküden akım çekip onun voltaj seviyesine kadar yükseldi ve içinde oldukça fazla güç depoladı. yapı gereği de yüzlerce amperi bir anda verebilir ve bozulmaz. akü ise bu kadar akımı verirken sürekli bozulmaktadır yavaş yavaş. işte bu devre akünün anlık zorlanmasının önüne geçer, ilk çalışmada kendi üzerindeki gücü akü ile aynı anda sisteme verip tüm yükü akünün vermesinin önüne geçer. daha sonra aküden çekilen akım azaldığında yine bir miktar gücü kendi üzerinde depolar.

    bu bağlantı ile soğuk illerdeki araçların sabah çalışma sorunu ortadan kaldırılır. soğuk derken 0c'de sizin totişiniz donuyor olabilir tabii ama ben gerçekten soğuk yerleri kastediyorum. erzurum ya da sivas gibi çatıdan çatıya atlayan kedinin donduğu yerler örneğin.

    edit : görsel eklendi.
hesabın var mı? giriş yap