• superman serisinin ho$ bolumlerinden biridir. arada "houston we have a problem" diyalogu da gecer, kripton kaynakli suclu kotu adamlar vardir.
  • türklüğümüzü yine gösterdiğimiz film. zira filmin son sahnesinde clark kent ofise geldiği zaman kapı camında sarı üstüne kırmızı büyük harflerle daha iyisi olamaz diye bir yazı gözüküyor.
  • oldukca komik mini gondermelerle dolu film.

    superman, niagara selalerinde eli kayip caglayanin ortasina dusen cocugu kurtarir. herkes sevinc cigliklari atip, superman lehine tezahuratlarda bulunurken insanlar kendi arasinda degerlendirmeler yaparlar.

    - what a nice man
    - of course he is jewish.
  • kripton yonetim konseyi'nin gezegen havaya ucmadan once bir ce$it guc alanina hapsettigi general zod ve biri kadin digeri ahmak iki ki$i her nasilsa gune$ sistemi'ne kadar suruklenirler. superman eyfel kulesi'ndeki bir bombali eylemden uzakla$tirdigi hidrojen bombasini dunya yorungesinde imha edince, ortaya cikan enerji hapis durumdaki uc kriptonluyu serbest birakir. elemanlar dunyaya inerek ortaligi bekarliga veda partisine cevirirler. bu sirada ilk filmde mahpus damlarina du$en lex luthor ve otis kaci$ planlari yapmaya ba$lami$lardir bile.

    olaylar geli$ir.
  • superman'in lois lane'i götürdüğü film. serinin esprili ve hoş filmi. lex luthor hapishaneden kaçar ve tekrar superman'in karşısına çıkar. bu arada niagara şelalerinde tatil yapan clark kent ve lois lane hoş vakit geçirmektedirler. lois, clark'ın superman olduğunu öğrenir ve mercimeği fırına verirler. ancak superman yatağa girmeden önce tüm süper güçlerinden vazgeçip, normal bir insan olur. tabii yatakta superman'le olmayı hayal eden lois'in hayalleri biraz yıkılır. olsun clark da yatakda 10 superman gücündedir, yılların acısını çıkartır. bu arada kriptonlu 3 kaçak da dünyayı ele geçirmek üzeredirler. bu durumda clark'ın yapacak birşeyi yoktur. restorant da bile dayak yer. ilk defa kanının aktığını görürüz. son çare olarak güçlerine kavuşması lazımdır. annesinin "güçlerinden bir kere vazgeçersen geri dönüşü olmaz" uyarısına rağmen nasıl tekrar superman'e döndüğü de ayrı bir garipliktir, gizemdir. olaylar gelişir.
  • şu anda cnbce'de yayınlanmakta olan ve girişinde senaryoyu yazan kişi olarak mario puzo'yu görüp şaşırdığım film.
  • %75i richard donner tarafindan cekilen, zamaninin warner bros yoneticilerinin uyuzlugu yuzunden richard lester tarafindan devami cekilen filmdir...
    superman ii the richard donner cut adli olmasi gerektigi gibi olan versiyonu 2006de ayrica ve superman dvd seti ile beraber izleyicilere sunulmustur.
  • ilk göz ağrılarımızdan olsa da günümüz koşullarında görsellik bakımından oldukça geri kalmış film.
    30 yılda özel efektlerin gelişimine hayret etmemek elde değil.
    yine de süpersin, superman...
  • general zod ile yancılarının latexler içinde oradan oraya savruldukları film. man of steel'in primitif hali.
  • çekilmiş en iyi superman filmi.
hesabın var mı? giriş yap