• insanlık onuru için yapılması gerekendir.
    elin kriptonlusu gelecek, bize posta koyacak. mavi tayt üstüne kırmızı slip don giyecek. gözlük takmak suretiyle kimliğini gizleyip, adeta bizimle billur geçecek.
    efendiler!
    şunu unutmayın ki, hepimizde batman olma potansiyeli vardır. aslında hangimiz bir batman değiliz ki?
    superman'i destekleyen irlandalıdır. dünya hainidir.
  • tabi ki kendimi destekleyeceğim. hep kullandığım bir cümle için (bkz: i'm batman)
  • (bkz: #52247187)
  • batman baba insandır, superman ise tanrısal gücü vardır. tabiiki batman desteklenir, ezilenin yanındayız.
  • uzun zaman yapmış olduğum hatadır. gittim böyle havalı, sert, gizemli batman'i superman'cimden daha çok sevdim. neden? insan diye. o insan da super'cim değil mi? bugüne kadar super'cim hep merhametli, yardımsever, iyi oldu. adamın günlük kimliği bile mütevazı clark kent. istese bir bakışıyla herkesin ciğerini yakar, tüm dünyaya hükmeder. hoş brandon routh, tom welling, henry cavill falan heat visionsız da bir bakışla yürek yakabilecek superler ama neyse. nihayetinde bu adamın tüm dünyaya hükmedecek gücü var ama yapmıyor. o kadar demokrat ki düşmanı lex luthor'un başkan olmasına falan hiç karışmıyor. hem erdemli, hem mütevazı canım benim. sırf tayt üzerine külot giyiyor kırmızılı mavili diye sevilmiyor bile olabilir. çünkü insanoğlu böyledir; iyimser, neşeli, alttan alanları hiç sevmezler ezebildiklerini ezerler. super'in sesi çıkmıyor ya, vurun abalıya.

    batman'e bakalım. hep bir karamsarlık, gizem, sertlik. tamam başın sağ olsun bruce'cum yaşadığın gerçekten çok ağır bir şey, annen baban gözünün önünde öldürülmüş falan sen yine aferin böyle kötülere günlerini göster ama arada bir yüzün gülsün ya. senin havan kime? bana olabilir ama superman'e? adamın tüm gezegeni yok olmuş senin kadar tafra yapmadı.

    sonuç olarak demem odur ki bugüne kadar superman'e hep haksızlık edildi, batman ona karşı kayrıldı. ama hep unuttuk ki bu superman, insanları kendi ırkı olmasa bile hiç incitmedi hep korudu ve kolladı. lütfen daha fazla hakkını yemeyelim.

    son olarak ilgililerinden cevap bekliyorum superman batman'den daha önce yayınlandı ve ikisi de farklı kişiler tarafından yaratıldı. ( superman: jerry siegel, joe shuster - 1933) (batman: bill finger, bob kane - 1939) bunlar özellikle mi annelerin adını martha koymuş, yarın bir gün birbirlerine düşerler de sonra "benim annemin adı martha, seninkinin de. bundan sonra seninki martha kemal olsun." der de barışırlar diye yoksa annelerin adı sonradan mı konulmuş yoksa bunların hepsi bir tesadüf mü?
  • superman olanı, gözünden ateş saçıyor ve bu adam batman ile yumruk yumruğa kavgaya tutuşuyor. arkadaş ne boş muhabbetleriniz var ya.
    dc evreni için ikisi de gerekli süper kahramanlar. bu adamlar birbirlerinin güçlerini nötrlüyorlar işte.
hesabın var mı? giriş yap