• bu proje ile ankara-istanbul arası 1,5 saate düşürülmeye çalışılıyormuş. şöyle deniyor ayrıca:

    "şu anki kısmen tamalanmış ve kısmen devam etmekte olan proje'nin gerçek (yüksek hız akreditasyonu alabilecek) yüksek hızlı demiryolu kesimi köseköy'de son bulmaktadır. trenler istanbul'a ulaşabilmek için yenilenen konvansiyonel tren hattını kullanmaktadır. ileriki ihtiyaçlar, marmaray'da oluşabilecek sıkışıklar ve daha hızlı bir tren hattı için, ikinci (ve sürat demiryolu olarak da adlandırılan) bir proje geliştirilmiştir. bu projede trenlerin maksimum hızının 350 km/saat'e kadar çıkması planlanmakta olup, güzergahın ankara-ayaş tüneli-çayırhan-adapazarı-izmit(kuzey)-pendik(kuzey)-yavuz sultan selim köprüsü-üçüncü havaalanı-halkalı şeklinde olması beklenmektedir. ayrıca mevcut hat ile köseköy'de bir de bağlantı öngörülmektedir."
  • 10 senede bir ısıtılıp ısıtılıp önümüze konmasından gına geldi. bu seneyi de boş geçmeyip sıkmışlardır.

    (bkz: ankara istanbul arasına yeni yht hattı yapılması)
    (bkz: istanbul-ankara çok yüksek hızlı tren öngörüsü)

    daha mevcut hızlı tren hattında (adı yüksek ama kendi olmayan) iki önemli sıçış olan t-26 tüneli faciası ve doğançay ripajı işlerini bitiremeyen dolayısıyla yüksek hızlı olması gereken treni 70 km/s hıza kadar düşürmek zorunda kalan bu hökümet, burada da bir cinlik ile pazarlamanın dibine vuracak. olacak olayı ben söyleyeyim:

    polatlı (ankara) - köseköy (kocaeli) arası hatta dokunmayacak, köseköy'den sonra ise 3. köprü - 3. havalimanı - halkalı arası kısmı yaparak sözüm ona hızlı tren yapmış olacak. tabi bu kısım açılana kadar t26 ve doğançay mevzularının da tamamlanması öngörülüyor.

    velhasılı kelam önümüzdeki 10 hatta 15 sene içerisinde tgv, ice, crh, shinkansen gibi gerçek bir hızlı treni istanbul'dan ankara'ya götürsünler, götümü vericem.
  • aslinda zamaninda epey calisma yapmislar,bakim atolyeleri yapilmis,raylar dosenmis ama simdi curuyor,asagidaki linkte yer alan video'da abi detaylariyla anlatmis:

    https://youtu.be/9ibb0v6lwus
  • kamugözü bu demiryolu hattını detaylı bir şekilde, konunun uzmanlarına danışarak ele almıştır. video linki

    ne yazık ki türkiye'de hiç kolay değil bu işler. artık projeleri işinin ehline mi vermiyorlar(bkz: liyakat), yasaya, yürütmeye mi takılıyor yoksa finansman mi sıkıntı bilemiyorum. bir gerçek var ki memleket böyle başlayıp yarım bırakılmış bir proje mezarlığı gibi resmen.
  • izleyip izleyip kahır olunacak başka bir proje,sen 1976 teknolojisinde 7060 metre uzunluğunda çayırhan tünelini bitir,işin çoğunu bitir ama ayaşta işi bırak, olmuyor de.
    tabi proje biterse o şerefsizler nasıl otobüs-kamyon satacak,petrol vs satacak yerliden yabancıya ağa babalar nasıl paraya doyacak değil mi?

    her zaman lobilerin elinde oyuncak olmuş bir ülke,yazık...
hesabın var mı? giriş yap