• ben de böyle bir ailede büyüdüm. annemle babam her gün istisnasız her gün kavga ederlerdi. gerçi annemin bu hayatta kavga etmediği hiç kimse yoktu. hitlerin “kavgam” diye bir kitabı vardı, o kitabı her gördüğümde annem de böyle bir kitap yazmalı diye düşünürdüm. annem kayınvalidesiyle, eşiyle, kendi annesi, kendi kardeşleriyle, hatta kendi evlatlarıyla sürekli çatışma ve kavga halindeydi çünkü. kavga kadının yaşam amacıydı sanki, yani onun için o da yazmalıydı, bir “kavgam” kitabı. torunları oldu kadın onlarla da kavga etti, o kadar yani :))))
  • evde sürekli ses olur,eve girmek istemezsiniz. duvarlar üstüste gelir. haftasonu evde kalmak istemezsiniz.
    avmlere falan gidip kalabalıkların içine karışmak istemezsiniz.
    heryerde,herşeyde ses vardır. heryer kaos içindeymiş gibi gelir.
    kendimi yollara vurmak; evden,şehirden uzak olmak isterim. hayalimdeki meslekleri "hayatım hep yolda geçsin,herkesten uzak,hep bir kaçış içinde olayım,insanlardan uzak olayım." düşüncesiyle planladım. gerçek ben ne isterdi bilmiyorum.
    bana kalsa ben hep orman-yeşillik içinde , kalabalıklardan uzak olayım. yanımda sadece huzurlu olduğum 1-2 kisi olsun. çok ses olmasın. bazen kulaklığı takıp boş bos yuruyeyim.

    büyük bir sosyal anksiyete başlatıcısı. sorunun sizde değil,onlarda olduğunu kabul edin. aksi halde kafayı yersiniz. kendi içinizde mücadele etmek zorundasınız.

    bir aile kurmakta en büyük çekincem budur, hayatıma birini aldığımda "onunla nasıl bir evim olurdu" diye düşünürüm. eski sevgilimle ,ilişkimizin başından beri, kafamda canlanan evde hep kavga vardı. büyük,ferah bir evdi ama ben hep duvar dibinde çöküp ağlıyordum ya da kırık cam parçaları ve kan görüyordum. garip bir şekilde kendimi en güvende hissettiğim de o sevgilimin yanındaydı. çünkü ailemden bunu gördüm,insan ilişkilerini böyle sandım. o manipulatif iliskiden sonra uzun bir süre ilişki kuramadım,kendimi insanlara karşı kapattım. hep bir şüpheyle yaklaştım.
    ama sonra kabullendim,ailemizin yansıttıklarını doğru kabul ediyoruz. sorun bizde değil. daha çok psikolojiye yöneldim. mindfullness,bilinçli farkındalık tarzı şeyler az çok etkiledi. emdr tarzı,3. bir gözle bakmaya çalışıyorum olaylara.
    artık ne olursa olsun insanların duygusal boşluklarımdan yararlanamayacağını biliyorum. sorunlu bir şekilde büyüdüm, hayatıma sorunlu insanlar aldım. ama 2 yıldır hayatımı yoluna koydum.

    artık hayatıma aldığım kişiler ve ilişkilerim daha sağlıklı. daha küçük,daha sıcak bir evim var. küsken yatağa girilmez. hep sarılırız. kaos dolu sesler yok. hep sessiz,sakin ama huzurlu bir sessizlik. kavga sonrası sessizlik değil.
    kavga sonraları barışılsa bile,normal konuşma sesleri dahi rahatsız eder insanı. işte o sesler yok.
    hep mutlu,huzurlu sesler var.
    bunlar yoksa da ben kendime yeterim.
    hayatımda kimse olmak zorunda değil.
    her zaman istenmedigim yerden çekip giden biriydim.
    zor aileler olgun çocuklar yetiştirir.
  • 2014ten beri aile icinde o kadar sıkıntılı şeyler oldu ki hem maddi hem manevi bunlar benim biraz erken buyumeme sebep oldu ve bunlardan dolayi ilerde evlenirsem hem eşime hem cocuklarima boyle seyler yasatmayacagima eminim
  • biraz daha büyüğünü düşünürsek bir nevi türkiye'de yaşamak.
  • eğer tek çocuksanız kafayı yemeniz muhtemeldir. insanda yaşama hevesi bırakmaz.
  • (bkz: #115962878) şu entryde yaşadıklarım ve hissettiklerim özetlenmiş. altına imzamı atarım. sanki beni çok iyi tanıyıp anlayan biri yazmış.
    kavgalı, gürültülü bir yaşantınız varsa ya kendinize gelip sorunları çözün ya da ayrılın. 40'a yaklaştım, hâlâ içsel huzurum yok.
  • (bkz: #123092206)
  • böyle bir ailede büyüdüm. genel olarak sessiz sakin çözüm odaklı ve kavga yanlısı olmayan biri oldum.

    evimde asla bağrışlısını bırak kavga olmaz. konuşarak halletmeyi seviyorum herşeyi. kavga vb durumlarda elim ayağım boşalıyor zayıflaşıyorum. bu yüzden de kimi insanlar ezik zannediyor.

    küçükken evde olan olaylarda küçüktüm, çaresizdim. bu üstüme sindi sanırım.
  • eğilimleirnize göre peygamber sabrına sahip bir ermiş veya kendi kendine bile kavga edebilen tahammülsüz, atarlı birisine dönüşmenize sebebiyet verebilir.

    bende eften püften şeyler için kavga edenlerden ve tartışma kültürü olmayanlardan uzak durma eğilimi ile gösterdi etkisini.
  • hızlı yemek yerler. çünkü sofradan hırgür olmadan bir an önce kalkmak elzemdir.
hesabın var mı? giriş yap