• carrhae savaşı'nda marcus licinius crassus'un lejyonlarını delik deşik eden, yedi soylu part kabilesinden suren koluna mensup ve iran'da sıklıkla görüldüğü üzere bu zaferinin devlette yarattığı tedirginlikle kellesinden olan komutan.

    (bkz: ukteydim doldum)
  • fatih altaylı'ya göre faruk süren'in atasıymış.
  • iş "gaasray" olunca her yol mübah.. bu topraklar böyle bir teşkilat, örgüt hayatında görmedi. bu teşkilatı mensuplarını yancılarını, fanatiklerini, taraftarlarını hiç kimse, hiç bir psikanalist çözümleyemez. exorsistin baş rahibi gelse baş edemez bunlarla

    ne akıl alır ne havsala. her yerden her şeyden bir avanta çıkar, menfaat devşirme.. hep kendine yontma.

    bu da taa gitmiş antik dönem mezapotamyaya, orada biri çıkmış, romalılarla savmış, 20 binini kesmiş, kalanı esir almış. binlerce yıl önce.. tee oralardan bir alaka kuruyor, eski "gaasray" başkanı ya, onla ilişkilendiriyor, kendine bu acayip cemaate, pay biçiyor..
    ehehe.. bizim eski başkan bile 20 bin romalıyı kesmiş komutanın torununun torunun torununun şeysi diye..

    böyle bir camia. böyle bir mensupları olan teşkilat.. bunlarla baş edemezsiniz. menfaat için her yol ama her yol mübah bunlarda.. daha dün tüm takımı fetö yatağı yaptılar. fetö zamanında öteki tüm takımları doğrayıp, şampiyonlukları cukkaladılar. beş metre ofsayttan golleri attılar, rakibine tekme atıp, rakibine kırmızı kart verdirdiler, rakipelrini sahalarını kapattırdılar.
    sahasında misafir takımı linç ettiren zibidiyi, sikini gösterip al bunla konuş diyen berduşu başımıza kral yaptılar, hakem teşkilatı, medya, gizli polisleriyle, mafyalarıyla susturdular, en ufak eleştiride televizyona bağlanıp, senin bıyıklarını sikerim diye en şerefsiz, işleri yaptırdılar. devletin arazilarine çöktüler.
    hisselerini satıp, hissedarları kazıkladılar, 300binden satıp, 20 bine geri aldılar.

    saymakla bitmez. doğru 100 yıldan eski camia bunlar. adam taa memleketin öte ucundan gelip, bunlara mankurt olmaya can atmış. "tam da bana göre bir camia" negzel diye yamanmış.
    daha ne bekiyordunuz ki.
    bakın bakalım bunların taraftarlarına, santta, bilimde, siyasette, idarede, finans sektöründe. ahtapot gibi sarmışlar ülkeyi. her telden çalıyor, her renkten şvkıyor bunlar.

    hee. bir tane savaş komutanı çıkmış.. tamam da kaç tane hırsız, tecavüzcü, katil, hain çıktı o kabileden? ..
    sen antropolog musun? nüfus kayıtlarını mı arşivden buldun çıkardın.? salla gitsin..
    o taraflarda herkes soyu konusunda sahtekardır. arabistandan on mili seyit vardır mesela peygamber soyu diye. herkes sallamış uydurmuş.
    sen kimi yiyorsun?
hesabın var mı? giriş yap