• erdoğan'ın yeni çılgın projesi. suriye'de güvenli ve terörden arındırılmış bir bölge yaratıp burada sıfırdan bir şehir imar edip suriyeli mültecilerin 1 milyon kadarını oraya nakledecekmişiz. daha sonradan 1 milyon suriyeli mülteci daha gönderecekmişiz. erdoğan projenin bedelini 26 milyon dolar olarak açıklamış ancak ekonomi uzmanı ege cansen'e göre bu meblağ minimum 53 milyar dolara patlar.

    ayrıntılı analiz ve eleştri burada:

    https://www.sozcu.com.tr/…dan-sehir-kurmak-5372776/
  • akıllarda tek soru var. (bkz: neden)
  • linkteki yazıya göre erdoğan bu projenin maliyetini 26.4 milyar dolar olarak açıklamış. yazıyı yazan beyefendi ise o zaman 2 milyon kişi için kabaca 53 milyar dolar olacağını söylemiş.

    kendi entry'sini belki düzeltmek ister diye başlığı açan arkadaşa mesaj atmak istedim ama mesaj alımı kapalı. umarım bu giriyi görür de düzeltir.

    türkiye'nin kasasında toplam kaç dolar var ki diye merak ettirmiş projedir.
  • neden olmasın, bizde (bkz: para bok gibi) nasıl olsa!
    orada bunlara bir de maaş bağlarız oohh mis gibi. böylece suriyeliler de hayatta en iyi oldukları işi yapmaya yeteri kadar zaman bulurlar; (bkz: üremek)...
  • adam diplomasiyi bile betonla yapıyor. böyle aşkı tarih yazmadı.
  • valla ülke içindeki surşyelilerin tekmili birden istisnasız gideceklerse donmemek uzere desteklediğim plandır. artık o projeden ne vurgunlar vurulur bilemem ama para dediğin bir sekilde kazanılır. suriyeliler yüzünden saglıgını veya hayatını kaybedecek türk vatandasları yanında hesap edilmemesi gereken miktardır.
  • evet, bir tek leylek kalmisti zaten...
  • benim halkıma kullanmayan , benim vatandaşıma faydası olmayan söylem. suriye'nin toprak bütünlüğünü hedef almasaydık 5 milyon mülteci ve bir ton masraf bize kaçmazdı.

    dış siyaset bu yüzden önemli. ah liyakat ah.

    --- spoiler ---

    hayaller şam'da cuma namazı kılmak. gerçekler bize kaçan masraflar..

    --- spoiler ---
  • burada gerizekalı olan muhalefettir.

    iq'su 80lerde gezmeyen bir muhalefet olsa sabah akşam hükümetin gereksiz harcadığı paraları halkın yoksulluğuyla kıyaslardı.

    "sen açken bak bu nerelere ne paralar harcıyor" mesajını hiç durmadan pompalardı. artık hangi mecrada buluyorsa imkanı.
hesabın var mı? giriş yap