• (bkz: bop esbaskanligi)

    baslik sinirina takildigi icin gercek hali "suriye'de bügün savaşıyor olmamız ak parti'nin suçudur" olmasi gereken başlıktır.

    bu savaş sayesinde aktrollere de gün doğmuş oldu. şehitlerin ve bu vatan evlatlarının arkasına sığınarak, nede olsa bir şeyler diyemezler diyerekten ak parti'nin basiretsizliğini ve bu ülkeye yaptığı zararın üstünü örtmeye çalışıyorlar. savaşa karşı olmak=oradaki askerlere karşı olmak= pkk yandaşı olmak yaftasının yapıştırmaya çalışıyorlar. yemezler!
    hataların bedelinin karın tokluğuna çalışan emekçi halkı emekçi çocukları ödememeli.

    bedeli:

    *şam'da namaz kılacağız diyerekten yıllardır suriye'nin istikrarsizlaşmasında sebep olanlar ödemeli.

    *suriye baskanını önce "kardeş", sonra "esed", şimdi tekrar "esad" yapan tutarsız dış politikamızdan sorumlu olanlar ödemeli.

    *ösö vb. paramiliter örgütleri destekleyerek suriye'yi ve kuzeyini teksas'a çevirenler ödemeli.

    *habur sinirindan gecenleri karsilayanlar, megri megri oynayanlar, sinirlardaki mayinlari kaldirip kevgire cevirenler odemeli.

    *sırf tükürdüğünü yalamamak için, tüm diplomatik yolları denemeyen, evlatlarımızın yabancı topraklarda şehit olmasını, esad'la diplomasi yapmaya tercih edenler ödemeli.

    *bizlerin evlatları ölürken, haksiz yere çürük raporu ile askerlikten kaçanlar ödemeli.

    *ülkeyi suriye'li çöplüğüne çevirip daha sonra acil durum frenine basanlar ödemeli.

    o ya da bu sebep ülkemize yapılan en büyük zararlardan birinin üstünü örtemez. onu aklayamaz.

    bugün ambargo altında kalmak üzere olmamız, 70'lerin kıbrıs olaylarındaki meşru müdafaa hakkımızdan çok farklıdır.

    kötü dış siyaset bizi uçurumun kenarına getirmiştir.

    suriye'de savaş ak parti'nin suçudur

    edit: bazilari da esadla diplomasi yapmamamiz icin ornek olarak ab fonlariyla habercilik yapan euronews'i gostermis. zahmet etmissin kardes direk ısıd'i referans gosterseydin. nede olsa onlarla bile diplomasi yapiyoruz.
  • az gelen söylemdir. ak partinin, fransanın, avrupanın, amerikanın ve arttırarak söylüyorum rus uçağı düşürülmeden önce rusların vurduğu bilal erdoğana ait olduğu iddaa edilen trenlerin taşıdığı petrolden nemalanarak iktidarını güçlendiren her gücün suçudur.
  • yanlış önermedir.

    suriye'de savaşın bu noktaya gelmesinde akp'nin payı çok çok büyüktür lakin suriye'de savaş tek başına onların suçu değildir.
  • ben bu toptancı yaklaşımı anlamıyorum, anlamak istiyorum ama anlayamıyorum, o zaman libya’daki kaddafi nin devrilmesiyle sonuçlanan savaş kimin suçu ? mısır, tunus buralarda olanlar ? esadın hiç mi suçu yok ? türkiye iç karışıklığı yatıştırmak için biraz daha uğraşması gerekirdi dersen onu anlarım ama dünya da bi gidişat var, önüne geçilmiyor, bütün avrupa abd esada düşman olmuştu , türkiye’nin tek hatası ve net hatası işid ilk çıkıp ortalığı kasıp kavururken oralara inmemesi m4 karayoluna kadar kadar olan kesime işid piyasaya çıkar çıkmaz inip tampon yaratacaktı.
  • mevzu akp'yi aşar,büyük israil'in sancılarıdır bu. klinik hatalar olmuş mu evet, adamlar sonuç için uğraşmayacakmıydı oda evet dolayısı ile bugün sorunlar odaklı değişen pek bir şey olmayacaktı.
  • tespite katılıyorum ama su aşamada tartışmak pek mantıklı değil.
  • aklını kullanamayan gerici, mezhepçi yobazların da suçudur.
  • akp'nin yangına körükle gittiğini söyleyebiliriz ve hesap sorabiliriz ama başlatan ve genişleten demek fazla taraflı bir yaklaşım. iktidarın öngörüsüz hareketleri bizi bu noktaya getirdi demek daha doğru.

    tam katılmadığım iddia!
  • gazeteci sebahattin önkibar 2017 de akp nin ankara ve istanbul da seçimi kaybederse suriye yada ırak la savaşa girilebileceğini öngörmüş. ayrıca mhp nin beka söylemi ile de bundan prim yapacağını öngörmüş. nitekim tek tek çıkıyor

    http://www.aydinlik.com.tr/143765
  • şu anda tartışmak pek mantıklı değil, demiş padişahımızın birisi.
    emrin olur.
    sen bize haber ver biz de o zaman düşünür, tartışırız.
hesabın var mı? giriş yap