• ülke zaten bokun içinde birde suriyeli öğretmen ataması yapacaklar. ne denir ki
    (bkz: mahalle yanarken orospu saçını tararmış)
  • kamplardaki suriyeli çocuklara eğitim vermek üzere ücretli öğretmen olarak alınan öğretmenlerdir. suriyelileri kadrolu öğretmen olarak atama diye bir şey yoktur.
  • bildiğim kadarıyla anlatayım fazlasını bilen varsa düzeltsin. az sonra infial olur yine okunmaz biliyorum ama denemek istiyorum.

    bazı ikili öğretim yapan okullar öğleden sonra suriyeli öğrencilere tahsis ediliyor. okulun idari personeli, öğretmenleri hatta yardımcı personeli bile okuldan ayrılıyor ve suriyeli kadro geliyor okula. ayrıca yine suriyelilere ait kiralanmış binalarda okullar var. buna ek olarak kamplarda da eğitim öğretim devam ediyor. finansmanı unicef ve emin olamadığım için adını vermek istemediğim bir vakıf tarafından karşılanıyor.

    özetlemek gerekirse. bu öğretmenler suriyeli çocukların türkiyeli çocuklarla birlikte okuduğu okullar için istihdam edilmeyecekler. ffon unicef ve bir vakıf tarafından bulunuyor. sadece suriyeli çocukların okuduğu okulda zaten türk öğretmen görev yapamaz, yapmamalı da. aynı şekilde türk okullarında da suriyeli öğretmenlerin çalışmaması gerektiği gibi.

    ben bunları sosyal medyada öğretmen gruplarında veryansın edenlere de anlattım ama öncelikle akp'li olmakla suçlandım. allah korusun dedim, bir daha izah ettim. bu ülkede yaşayacaklarsa dilimizi öğrensinler yoksa defolup gitsinler, dediler. yasal statülerinden bahsetmeye çalıştım, çocukların eğitim hakkından bahsetmeye çalıştım daha fazla hakaret ettiler. bir kere daha ırkçılığın ve cehaletin hep yan yana olduğunu ne kadar korkunç şeyler olduğunu anladım. üstelik eğitim seviyesiyle hiç alakası yok.

    unicef'in internet sayfasında buna dair haberler çıkmıştı ama ben denk geldiğim bir gazete haberini de burada paylaşayım: http://www.hurriyet.com.tr/egitim/27524143.asp
  • kendi ulkem diye demiyorum, ben turkiye kadar kendi vatandasini siklemeyen baska bir ulke gormedim. somali, afganistan buralara git, burda bile bir afganin dedigi olur. vay arkadas.
  • kötü niyetli insanların faciaymış gibi göstermeye çalıştığı normal bir durum. ben ilk defa kpss'ye girdim ve sınavımın iptal edilmesi söz konusu. mahkeme sonuçlarını ve branş sıralamalarını bekleyen bir öğretmenim fakat bu uygulamanın doğru olduğunu düşünüyorum. 450 bin öğretmen sınava girdi ve bunların sadece 37 bini devlette görev yapabilecek evet, bunu hepimiz biliyoruz fakat konunun bununla alakası yok.

    bu ülkeye savaştan kaçan ve güç bela sığınan suriyeliler geldi. bu insanların suriyeli olması benim için hiçbir zaman problem olmadı ve eğer yapılabilecek bir şeyler varsa huzur içinde yaşamalarını da isterim. bu sebeple sağda solda dilenen suriyeliler görmektense kendi çocuklarına, kendi evlatlarına öğretmenlik yapan suriyelilerin olması benim için iyi bir şeydir.

    atanma problemimiz başka bir konu, suriyeli öğretmen ve öğrencilerin problemi başka bir konu. ben coğrafya öğretmeniyim ve sırf ben atanmış olayım diye mülteci kamplarındaki suriyeli çocuklara ne öğretebilirim? ne arapça biliyorum ne onların halinden anlayabilecek birikimim var. bu ülkeye gelen suriyeliler sadece fakir yoksul kesim değil, içlerinde okumuş etmiş, ticaretle uğraşan, kendini geliştiren birçok suriyeli de var. ilk aklıma gelen üniversitemdeki doçenttir. suriyeliydi ve siyasi-stratejik coğrafya derslerini birlikte götürüyorduk.

    suriyeli denince beynine kan sıçrayan sığ zekalılardan olmayın lütfen. karşınızdakiler kedi köpek değil, insan. kaldı ki kedi köpek bile olsa onlar da candır ciğerdir ayrı konu. lafın gelişi kedi köpek dedim. hayvanları aşağılamak gibi bir niyetim yoktu. keşke kedi köpek demeseydim tabi ama bana bunu yapmaya siz zorladınız. hayvan örnekleri verdirmeyin bana. faşist ve cahil bir türk'tense kendini geliştirmiş aydın bir suriyeliyi tercih ederim. en azından oturup muhabbet edebilirsin.

    edit: sadece kendi çıkarını düşünen ve bu toprakların 4.6 milyar yıldır kendine ait olduğunu sanan sığ beyinlilerin anlamakta zorlandığı atama. bir de hümanistleri sikeyim diye küfrediyor şuna bak. sen bu beyinle öğretmen falan olma yahu. çocuklara vatan millet sevgisi diye ırkçılığı, ayrımcılığı mı öğreteceksin? hadi oradan deyyus.
  • çocuklar fare gibi üreyen ailelerinden alınıp vatana millete hayırlı bir evlat olarak yetiştirilecekse neden olmasın dediğimdir. sonuçta bu çocukların suçu yok.
  • bunlara iyi türkçe öğretmek için önce bizim atanamayan öğretmenlerimizi atasa ya bu saçma devlet dediğim atama. binlerce atanamayan öğretmen sorununa ufakta olsa katkı sağlar belki.

    her halükarda boku çıkmış eğitim sorunlarından sadece biri.
  • o öğretmen bizim okula gelsin öğrencilerinden tekme tokat dayak yiyeceği kesindir edit:ygs öğrencisi
  • bunun bir önceki adımı o kişilere vatandaşlık vermek olmalı zira devlette görev yapmak için tc vatandaşlığı zorunludur.kültürel olarak yakınlık nedeniyle yapılacaksa eger suriye sınırına yakın illerde yetişmiş kendi ögretmenlerimizde bu görevi yapabilir çünkü türkiye müfredatı öğretilecek en azından türk egitim sistemin parçası olacaklarsa bundan sonra.yarın suriyeli doktor hemşire yada.memurda atanabilir belki çünkü pek gidici durmuyor arkadaşlar baya yerleşik düzene geçtiler izmirde (bkz: izmir basmane suriyeli esnaflar)
hesabın var mı? giriş yap