• ahahahaa. şaka gibi açıklama. bırak göndermeyi, gitmek isteyenleri bile zorla tutuyorlar. amaç ne kardeşim, amacınız ne? açıkça söyleyin.

    bahçeli'nin bayrama gidenler dönmesin, açıklamasından sonra bayramı sıfır kayıpla atlatmak için atılabilecek adımmış.

    aman bir arap bile eksilmesin ülkemizden. ne kadar arap, o kadar mutluluk diye düşünüyorlar sanırım.
  • üst edit: (bkz: türkiye'nin demografisinin kasten değiştirilmesi/#135532685)

    " suriye’de iç savaş henüz başlamadan önce, suriye’nin kuzeyinde çatışmalar başladığı anda esad’ın ilk işi bu bölgedeki cezaevlerini boşalttı. o cezaevindeki adamların hepsi türkiye’ye girdi.

    bugün başta içişleri bakanımız olmak üzere türkiye’deki suriyelilerin kimliklerini bilmiyorlar. ‘biliyoruz’ diyen yalan söyler. suriyelilerin kimlik bilgilerini biz kime soracağız? konuşmadığımız, elçiliğimizin bile olmadığı şam’a mı soracağız?

    dolayısıyla bugün türkiye’de var olan suriyelilerin kimliği bilinmiyor. afganlar zaten allah’a emanet. tabur tabur tır’lardan iniyorlar. `kim olduklarını, nerede yaşadıklarını kimse bilmiyor`. ikamet adreslerini de bilmiyorlar. biliyorum diyen yalan söyler.

    bu sığınmacı meselesi değildir, kaçak meselesidir. türkiye’de 8 milyon kaçak suriyeli var. her 10 kişiden biri kaçak suriyeli.

    geçen gün öğrendik ki yaklaşık 1,5 milyon kaçak afgan girmiş ülkeye. zaten türkiye’de kaçak olup olmadığını görmek için istanbul’da 15 dakika sokakta yürümek yeterli. her yer istila edilmiş vaziyette.

    polisimizin de elini tutuyorlar. sokaktaki polis ne yapsın yakaladığı kişiyi arka kapıdan serbest bırakıyorlar. sistematik olarak baktığımızda kastamonu’da, burdur’da kaçak mültecinin ne işi var.

    izmir’de dersin adam izmir’e geliyor ya ege denizi’nden bir yere kaçacak yada oradan iş bulacak. erzurum, erzincan’da ne işi var. karadeniz’in bütün şehirleri istila edilmiş vaziyette.

    niye? sadece mesele ekmek meselesiyse ya da yurt dışına kaçma meselesiyse batıya, istanbul’a gelmesi lazım. kaç milyon suriyeli var istanbul büyükşehir belediyesi de bilmiyor, istanbul emniyeti de bilmiyor.

    rezalet hale gelmiş vaziyette. bu iş sığınmacı meselesi falan değil, kaçak çeteler, kaçak örgütler yuvasına dönüştü bile türkiye. "
  • bulduğu çözüme bak.kokten göndereceğine gondermeyerek sorunu çözeceğini zannediyor
  • rezilliktir.

    bir kişi bile suriye sınırından girebiliyorsa orası güvenlidir, sığınma gereksinimi bitmiştir denilerek alayına yallah denilmelidir.
  • gidenler geri gelmesin, şeklindeki hakim düşünceye, gidenlerin geri dönememe durumunda kalması endişesiyle kimseyi göndermeyerek yapılmak istenen engel.
  • zorunlu bayram ziyareti istiyoruz, tek yön. asla geri dönmemeliler, yenileri de alınmamalı
  • bayrama özel sınırlarımız korunacak sanırım.
  • ya ben yaklaşık iki üç yıldır suriye'de savaşla ilgili bir haber görmüyorum. sadece idlib'de biraz sıkıntı var sanki ama, oraya da giriş çıkış yasak zaten.
    yani suriyelilerin savaş var bahanesi iki üç yıl önce zaten bitmiştir.

    başlıktaki konuya gelince, sırf halkın öfkesi daha da artmasın diye böyle karar alındığını düşünüyorum.

    allah'ım ne günlere kaldık. adamları türkiye'den çıkmasınlar diye, ülkesine bile göndermiyorlar.

    ya bu olay bana çok tuhaf gelmeye başladı.
  • gidenler tc kimliği aldıysa geçeceksin o işi. anayasaya göre kişinin seyahat özgürlüğü engellenemez. gider de gelir de.. paşa paşa geri alırsın.

    geçici koruma statüsünde olanlar da kaçak göçek geri gelir zaten.
  • "ama hala net degil" diye devam edecek gibi duran cumle. herhalde onumuzdeki gunlerde izleyecegimiz bir sov ben simdiden geliyorum diyor. giremeyenler haber yapilacak falan ama sonra bir sekilde yine girecekler. ozur dilerim ama benim guvenim kalmamis artik.
hesabın var mı? giriş yap