• mantıklı bir gerçeği dile getirmekte.

    aga, suriye neden gidip reyhanlı'da bomba patlatsın? türkiye'yi neden başına dert etsin? neden türkiye ile savaşmak istesin?

    şimdi diyorlar ki bu patlama sonucunda halk selefilere karşı daha tepkili olacakmış. ulan amına koyim böyle düşünen kafanın. halk, zaten bir yıldır selefileri sikmeye bahane arıyor. ben adanalıyım. antakya, iskenderun ve hatay'da akrabalarımız var. halk zaten bunları bulduğu yerde sikiyordu. urfa'ya gittiler. orada da kürtler bunları sikti attı. yani, halkı bunlara karşı kışkırtmak amacıyla bu katliam gerçekleştirildi demek yalnış.

    olay şu hacım:

    bu selefilere birisi silah verdi. şu amerika'daki görüşmeler olmadan önce de bunlara dediler ki, müslümanları katledin. onlar da yaptı.

    şimdi millet gelmiş. herkes hatay'da. suriye'den de gelenler var diyorlar. türkiyeli, kürt ve suriyeliler bu ibnelerin ebesine atlayacaklar inşallah.
  • kırpılmıştır. açıklama şu şekilde:

    --- spoiler ---

    'saddened'
    mr zoubi said that "it is not anyone's right to hurl unfounded accusations".

    "we were saddened by the martyrs' deaths" [on] saturday in the town of reyhanli," he said.

    "ıt is [turkish prime minister recep tayyip] erdogan who should be asked about this act. he and his party bear direct responsibility."

    mr zoubi also launched what correspondents say was one of the harshest personal attacks on turkey's prime minister by an syrian official so far. he demanded that mr erdogan "step down as a killer and as a butcher".

    the bbc's jim muir in beirut says that it was a robust response from damascus, throwing responsibility for the blasts firmly back on the turkish authorities.

    mr zoubi said it was the turkish government that had facilitated the flow of arms, explosives, vehicles, fighters and money across the border into syria.

    he said that this had turned the border areas into centres for international terrorism and the turkish leadership had to take political and moral responsibility for it.
    --- spoiler ---

    http://www.bbc.co.uk/…ws/world-middle-east-22499326

    bizde yazılmayan başka neler söylemiş adam?

    " reyhanlı'da ölen kurbanlar/şehit olanlar için çok üzgünüz"

    " bu olay tayyip erdoğan'a sorulmalı. sorumluluk ona ve partisine aittir."

    " erdoğan bir katil ve kasap gibi hareket etmekten vazgeçmeli. "
  • en tatminkar açıklamaları tabiki türk medyası değil, yurt dışı kaynaklı haber ajansları yaptı. yazıklar olsun kul medya!
  • suriye hükümeti'nin bu "biz yapmadık, bizim ilkelerimize uymaz" diyen bu açıklamasıyla ilgili gelen soru üzerine, başbakan düz bir mantık kurdu ve "ne diyeceklerdi, biz yaptık mı diyeceklerdi, saldırının arkasında suriye rejimi var, muhaliflerin uzaktan yakından alakası yok" dedi.
    http://www.ntvmsnbc.com/id/25442078

    ben de başbakan'a aynı düz mantıkla soruyorum:
    - muhaliflerin yaptığını bilsen de ya sen ne diyecektin, dün sahip çıktığın kardeşlerim dostlarım dediğin sütten çıkma ak kaşık muhaliflere toz mu konduracaktın, yoksa cani bebek katili diye bas bas bağırdığın esad mı yaptı diyecektin?
  • sırtını emperyal güçlere dayayan, ortadoğudaki padişah, şeyh ve kralların (planlarına zemin hazırlamak için) "inandırıcı bulmadıklarını anında belirttikleri" açıklamalardır. hatta öyle ki; reyhanlı örneğindeki gibi ortadoğudaki kanlı oyunda birinci derecede rol aldığı için katledilen vatandaşların vebalinin en büyük sorumluluğuna sahip olmalarına rağmen, "bakın suriye vatandaşlarımızı öldürdü, hadi hep birlikte cihata" diyecek kadar böyle bir durumda bile prim kazanma pişkinliğine sahip bir anlayış söz konusudur. ki işin asıl trajik tarafı; vatandaşın canına mal olma potansiyelindeki bir oyunun içinde "bile bile" yer alınmasına rağmen, kamuoyunda halen siyonizmin güdümündeki cemaat ninnileri baskın bir şekilde birilerinin değirmenine kan taşımaya devam etmektedir.
  • zırrrrr zırrrrrrr zrrrrrr!
    ahmet davutoğlu- alooo? kimsiniz?
    umran ez zuabi+ essalamu aleykum ya haci ben suuriyye enformasyon bakanı umran
    - ve aleykum selam, ben ahmed.
    + geçmiş olsun ya haci ahmad.
    - ne geçmişi kardeşim bu saatte. düğünden yeni geldim. kafam oldu bir ton. sırıtamıyorum bile. haa, bizim reyhanlı bombalanmıştı değil mi? ne çabuk unuttum yahu. ona diyorsun geçmiş olsun. bi dakka bi dakka, reyhanlı'yı siz bombalamamış mıydınız? bu ne yüzsüzlük?
    + yok haci, vallahi de biz bombalamadık, billahi de biz bombalamadık. hem ilkelerimize uymaz.
    - ulan kendi ülkenizde kendi vatandaşlarınızı kesiyorsunuz, ne ilkesi?
    + bak ahmad haci, sana şöyle diyeyim bir dinle,
    - söyle
    + ahmad haci, içerde zaten zaten başımız şu öso ile şok belada. bir yandan da izrail saldırıyo, orayı burayı bombalıyo. validemiz ağlamakta. neden bir de turkiyye'ye sataşalım. durduk yere başımıza dert mi alalım, haci?
    - doğru lan.
    + haci, laf taşımak gibi olmasın ama şu öso itleri yapmıştır o bombalamayı. demedi deme.
    - ya umran, biz adamları evimize davet ettik, yiyecek, barınak, söylemesi ayıp sizinle savaşması için silah fian verdik. yedikleri önünde yemedikleri arkalarında. adamlar manyak mı, neden bombalasınlar bizi?
    + sen de haklısın yahu.
    - ee kim bombaladı? bir kendi kendimizi mi bombaladık?
    + vallahi bilemem haci. bbc seyrettin mi? bomba şişesinde pepsi 2.99 tl yazıyordu.
    - ee şey, olur öyle.
    + ahmad, reyhanlı'yı sizin ergenekon bombalatmış olmasın?
    - eheheheeh, dalga mı geçiyorsun olum, var mı öyle birşey?
    + yok da, şaka yapayım dedim. aklıma bir şey daha geliyor amma...
    - neymiş o?
    + diyelim olmaz ama, bombalamayı amarigalılar taşeron bir cemiyyete yaptırmış olsun. siz turkiyya, galeyana gelsin bize saldırsın diyye. hem kendi askerleri ölmez, hem para filan da harcmamış olurlar. ayva?
    - tövbe de umran olumu hiç? amerika bizi bombalatacak da bilmemne. adamlar demokrasi ile yönetiliyor bi kere. tövbe de umran. adamlar dostumuz, müttefikimiz. büyük ortadoğu projesinde tayyibimiz eşbaşkan zaten. bizim üzerimizde öyle bir oyun oynarlar mı hiç? hem obama bizzat bana eliyle gel-gel yaptı. tövbe de umran...
hesabın var mı? giriş yap