• eminönü zindan han'da en üst kata açılmış tarihi yarımada manzarasına sahip başarılı bir restaurant.menüsü osmanlı mutfağından esinlenmiş ve sunumları harika.tüm yemekleri, enfes manzara ve güleryüzlü ekiple daha da lezzetli oluyor.sıcak servis edilen gavurdağ salatası tavsiye ederim.damla sakızlı "helva-i hakani" ise tatlıların şahı.
  • sanırım yeni ve yeterince tanıtımı yapılamadığı için hak ettiği ilgiliyi görmüyor. menü, sunum ve servis fevkalade. boğaz manzaralı bir mekanda güzel bir yemek istiyorsanız ve adam başı 100 lirayı gözden çıkardıysanız bence iyi bir tercih.
  • bir başka "sur"lu dorak holding restoranı. diğerleri için (bkz: sur balık)...

    eminönü'ndeki zindan han'ın en üst iki katında bulunuyor. üst kattaki bölüm tamamen camla çevrilmiş, bu sayede dört yanı muhteşem manzarayla çevrili mekana bayılıyorsunuz. alt katta ise iki tane salon var ki halleri içler acısı... anladığım kadarıyla dorak tours burayı turist istifleyip yemek yedirmek için kullanıyor. bi de arada temizlese iyi olacak. burada üst kattaki manzaradan eser yok. ayrıca müşteri varken arka köşede yayılmış yemek yiyen personel en salaş müessese de bile görülmemiştir.

    yemekler güzel olmakla beraber fiyat-kalite olarak baktığınızda çok muhteşem gelmiyor. evet sunumlar çok iyi, malzeme kalitesi de genelde iyi ama yine de bişeyler eksik... bazı şeyler özensiz, mesela masa örtüleri kırışık... vedat milor gitse de anlatsa, ben beceremedim.

    "helva-i hakani"nin ise tatlıların şahı olmadığı kesin!.. ne beklentilerle sipariş vermiştik, yarısını bile yiyemedik. bişeyleri yanlış yaptıkları tabakta yayılmaya meyletmesinden belliydi.
  • tarihi bir binanın hakkını verilerek yapılan bir restorasyon ile restorana dönüştürülmüş bir yer. bu bağlamda harika bir ambiansa sahip. diğer yandan, atmosferi kadar servisinin ve yemeklerinin de kusursuz olduğu bir mekan.

    yemeklerde başlangıçlar, ara sıcaklar ve ana yemeklerin hepsi birbirinden güzel. üstelik kendi ambiansı dışında, haliç ve boğaz manzarasının güzelliği başka bir artısı. fiyatlarda bu yüksek kalite unsurlarına orantılı şekilde, yani kazıklama söz konusu değil.

    uzun lafın kısası, kesinlikle gidilmesi ve atlanmaması gereken bir restoran. bana göre ismi de yeterince duyulmamış durumda.
  • bir ara dorak holding'e ait olan uyduruk turist restoranı. yemekler kalitesiz, aksaray horhor caddesi'ndeki kebapçılarda daha iyisini yiyebilirsiniz.

    her şey bir yana da ismi sur restoran zincirine uysun, havalı da olsun diye turistin geleceği yere ingilizce'de artık, dolgu gibi anlamlara gelen surplus diye isim koymak nasıl bir vizyonsuzluktur, anlamak gerçekten güç.
hesabın var mı? giriş yap