• 2016'da iletişim yayınları'ndan çıkan "ahlâki açıklık: yetişkin idealistler için bir kılavuz" kitabının yazarı.

    kitaba dair:

    "hem sağın siyasî hegemonyasına, hem soldaki sinizme bir isyan… kötülük üzerine çalışmalarıyla bilinen felsefeci susan neiman, sağın ahlâka adeta el koymasına ve solun bütün değerleri “tırnak içine almasına” itiraz ediyor. ahlâki gücün, sağa bırakılamayacak bir kaynak olduğunu düşünen neiman, insan onurunun, insanî kahramanlığın, aydınlanma’nın hafife ve alaya alınmasına karşı, bu değerlerin özgürlükçü bir ruhla canlandırılmasını savunuyor.

    sol, 'iyi, güzel ve doğru'yla ilgili iddiasını geri kazanmalı, neiman’a göre. bunu, dünyanın dört köşesinden ve tarihin muhtelif devrelerinden tecrübelere, mitolojinin derslerine, felsefenin mirasına başvurarak, bilgece bir tutkuyla anlatıyor. insanın kendini yüceltme hikâyesinden yeniden heyecanlanmak için…"
  • “niçin büyüyelim: çocuksu bir çağ için altüst edici düşünceler” adlı kitabın yazarıdır.

    (bkz: nagehan tokdoğan)’ın çevirdiği kitabı iletişim yayınları basmış. kitabın ilk yayın yılı 2017.

    kitapta, “susan neiman” şu şekilde takdim edilmiş:

    “1955’te abd’de doğdu. harvard, yale, tel aviv üniversitelerinde eğitimini tamamladı. berlin özgür üniversite’de çalışmalar yaptı. 2014’te uluslararası spinoza ödülü’ne layık görüldü. halen çalışmalarını berlin’de sürdürmekte, einstein forumu’nun yöneticiliğini yapmaktadır.

    iletişimden daha önce “ahlaki açıklık: yetişkin idealistler için bir kılavuz” adlı kitabı yayınlanmıştı (çev. nagehan tokdoğan, 2016).

    diğer kitaplarından bazıları:

    “slow fire: jewis notes from berlin” 1992),

    “the unity of reason: rereading kant” (1994),

    “modern düşüncede kötülük: alternatif bir felsefe tarihi” (2002; çev. (bkz: ayhan sargüney), ayrıntı yayınları, 2006).”
hesabın var mı? giriş yap