• turkiye'nin her yerinde gorulebilecek, sifon mekanizmasi calismayan veya suyun kesik olmasi nedeniyle islemeyen pisuar tipi
  • sicratmayan, dost pisuar, susturucu takmis can pisuar.
    hayat boyu er kisilerin binlercesini kullandiklari, ne yaparlarsa yapsinlar iki damla da olsa en cici pantalon veya gomleginize hatta okul yillarinda lacivert kravatiniza sicratan pisuarlar duruken, susuz pisuarlar ayni zamanda sicratmaz pisuarlardir.
    seramiginden mermerinden bir ornek alip yukari kattaki malzeme tani laboratuvarinda bir gece boyunca incelemek, x-ray'de kristal yapisini alt ust edip sicratmama ve susuz pisuar iliskisini cozmek gelir yillar boyunca bosu bosuna sicramislari ortmek icin yalandan su damlalari ile bi dolu numara cekmis insanin aklina.
  • türkiye de de kullanılan bu pisuvarların içinin tam orta yerinde büyükçe harflerle "susuz pisuvar" yazar. bu yazının hemen altında da yılda bilmem kaç kişinin bilmem ne için kullandığı su kadar tasarruf ettirir gibisinden istatistiki karşılaştırmalar yazar.
    bunlardan birini ilk istanbul metrocity de gördüğümde tecrübe ederken "susuz pisuvarmı olur lan" dedim. tecrübeyi yaşama esnasında sağına soluna baktım hakkatten su akacağı bir yeri yok. "olm susuz pisuvarda ne var ki, suyu akmayan pisuvara susuz pisuvar denir, ne ki yani bu şimdi" dedim. ama saniyeler geçtikçe standart suyu akmayan pisuvarlardan farkı olduğunu farkettim. iç yüzeyinin malzemesi ve açısal şekli itibari ile sıvıyı yüzeyinden süratlice deliklerine indirip yüzeyinin en az ıslak kalmasını sağlıyor. illa bir eksisini bulmak için "lan ne kadarda az ıslak kalmayı becersede sonuçta az ıslaklıkta koku yapar dedim". ancak mevcut ortam ve işim bittikten sonra ki hali de gayet hijyenik koktuğundan bu sözümü de geri aldım.
    efendim özet olarak umumi yerler için gayet hijyenik ve tasarruflu bir çözüm diyoruz. ben denedim beğendim, klozeti çıksın onuda deniycem.
  • su'dan tasarruf etmesi iyi hoş ama güzel koku yayan bir ürünle desteklenmezse leş gibi kokuyor. mesela metrocity tuvaletleri ahır gibi kokuyor sürekli.
  • her isediginizde limon/sidik karisimi koku yayan pisuvardir..
  • izmir tarihi asansör'deki restorantta kullanılan örnekleri, hiç de söylenildiği gibi koku yapmayan pisuvarlardır.

    görevliler pisuvarların var oluş amacına ihanet edip su döküyorlarsa bilemem.
  • metrocity'dekilerin üzerinde "su dökmeyiniz" uyarısı bulunur. insanı ikileme sokar.
    (bkz: su dökmek)
  • susuz pisuvar su kaybını önlüyor, doğa koruyor da beni öldürüyor kardeşim. sudan tasarruf ettin ama benim burnumun direğini siktin? sudan tasarruf etmek için bu kadar hijyenik olmayan bir yolu kim hangi ara doğa dostu ayağıyla yedirdi benim için hala gizemli bir konu. mesela sıçıp su dökmesen de tonla su tasarrufu yapabilirsin ama o konuda pek çalışma yapılmamış.
  • eger kendi evim olursa bigun ilk isim bunlardan bi tanesini taktirmak olucak. ulan butun gun isiyoruz sifon cekmesek les kokuyor. taktir bunu dok camasir suyunu arada tertemiz hallet isini.
  • içinde susuz pisuvar bulunan tuvaletlere girmek, girdikten sonra ise içerde durmak neredeyse imkansızdır. o nasıl keskin kokudur öyle. insanı tuvaletinin geldiğine pişman eder. umumi tuvaletlerin birçoğu bile daha güzel kokuyordur. bir de web sitesinde avantaj olarak "normalde idrar ancak su ile temasa geçerse koku yapar ve bakterilerin üremesi için elverişli bir ortam sağlar. dolayısı ile susuz pisuvarlar eski sistem su ile çalışan pisuvarlara göre daha hijyenik ve hiç kokusuzdur." yazıyor... güldürmeyin arkadaş.
hesabın var mı? giriş yap