• (bkz: kardelen) bilimsel adı galanthus olan kardelen, yunanca gala=süt ve anthos=çiçek kelimelerinden türetilmiş; ''süt gibi beyaz'' anlamında kullanılan bir isimdir.

    eski çağ bilginlerinin kardelene süt çiçeği adını vermelerinin sebebiyse, onun o yıllarda bilinen en beyaz çiçek olmasından kaynaklanıyor. rengi ve görünüşü nedeniyle kardelen, her zaman saflığı ve temizliği sembolize etmiştir. bu nedenle çeşitli yabancı dillerde saflığın çiçeği ya da gelin çiçeği gibi isimlerle anılmış ve avrupa'da her şubat ayının ikisinde kutlanan festivalin sembolü olmuştur*. hoş.
  • izmir gourmet guide 2017-2018 bir adım öne çıkanlar listesinde bir mekandır. ben alsancak şubesine gittim. bana getirdikleri kazandibi yanıktı. tamam kazandibi bu normal dersiniz ama dibi tutmaktan bahsetmiyorum yanıktı. yoğun yanık tadı vardı. mekanda sadece 2 masa var. benim gözümde bu listeye girmeyi hak etmiyor. kriterleri nedir neye göre değerlendiriyorlar bilemiyorum. tabiki bir seçimi yüzünden diğerlerini çöpe atmak da olmaz. aralarında güzel seçimleri de var.
  • izmir'de hisarönü, göztepe ve alsancak'da şubeleri olan muazzam butik tatlıcı.

    bademli kazandibi yerken kendinizi arkadaşınızla kafa kafaya vermiş ağlarken bulabilirsiniz. korkmayın, lezzetin verdiği mutluluktandır.

    izmir'e her gittiğimde mutlaka yediğim, eğer şanslıysanız tepsiyi sıyırma şansına bile nail olabilirsiniz. bunun verdiği keyif x2.

    gidiniz, yiyiniz.

    afiyetle!
  • tatlı adı diye girdigim ama izmirdeki bir mekan olduğunu öğrendiğim yer
  • kazandibi de bir izmir markası...
  • nakit çalışma politikasına kıllandığım, o biçim kazandibileriyle meşhur izmir menşeili bir tatlıcı.
  • göztepe şubesinde kredi kartı geçen işletme.

    ‘aşk gönlümü yakan bir volkan gibidir,
    en sevdiğim tatlı kazandibidir.’ mottosunu benimsemiş bir insan olarak çok methedilmesi üzerine gittiğim tatlıcı. bademli kazandibi anlatılandan daha iyi.
  • an itibariyle hisarönü şubesinde kazandibini denediğim tatlıcı.
    karamelizasyonla karbonlaşma arasında çok net farklar vardır ve bu tatlı yanmış arkadaşlar
  • antep fıstıklı kazandibisinin lezzeti öyle beklediğim gibi değildi. mekanı vedat milordan gördüm lakin biraz hayal kırıklığı oldu. esasen beğenmememin sebebide bu yoksa 7/10 bi kazandibisi var. sade porsiyon 30 tl antepfıstıklı aldım ben 45 tl verdim.
  • kazandibi tatlısı vasat olan mekan. öyle vasat ki herhangi bir yerde yediğiniz kazandibi kadar vasat. nasıl oluyor da çok güzel deniyor anlamak mümkün değil. merak edip gittiğimde kazandibi kalmamıştı. imalattan geliyor, yolda dediler. yani en taze haliyle yedim. kıvamı, lezzeti ve kızarması vasattı. kredi kartı konusunda zaten eksi puanları hak ediyor. bu devirde kredi kartı seyyar pilavcıda bile geçerliyken bu inat ve uyanıklık nedir yahu. sırf bu inatlarından dolayı bile bir daha gitmem. emin olun discount marketlerin ambalajlı sattıkları kazandibi daha güzel ve daha ucuz.
hesabın var mı? giriş yap