• yalnızca iki ölçek şeker ve bir ölçek sütle yapılmasına rağmen kıvamı çok zor tutturulan, yalnızca hopada ve hopalıların elinden yediğim leziz şahane tatlı.
  • bursa dolaylarında bolca yapılan ve tüketilen ve bir diğer adı da *bursa helvası olan süper ötesi tatlı.

    (bkz: bursa helvası/#16594326)

    ^
  • rize fındıklıda laz kadınlarının yaptığı lezzeti astronomik birimle ifade edilen müthiş tatlı. bilen çok azdır. bu lezzeti türkiyeye hatta dünyaya yaymak vakti gelmiştir. bursa helvası ile yakından uzaktan alakası yoktur. diğer adı süt helvası olan bursa helvasının, karadenizdeki süt helvası ile tek benzerliği isim benzerliğidir. karadenizin süt helvası sütün ve şekerin saatlerce kaynatılıp, karamelleşmesinden yapılır. serttir, baklava dilimleri şeklinde kesilir. tadı mükemmele teğet geçer. bu tatlıyı yiyen nutellayı bırakır...
  • en güzeli bursa beşevler küçük sanayi sitesi'nde hasırönü et lokantası'nda... inanılmaz bir tatlı. yiyin, yedirin.
  • antalya'nin kas ilcesinde, harika bir balikci mekaninda, istenip bulanamayan guzide sanat eseri.
  • nşa sıcak yenir. bazı mekanlarda aşırı sıcak gelir. yemeden önce kontrol etmekte fayda var.
  • gece gece canımın feci halde çektiği tatlı. şöyle üstü hafif yanık olacak, üstünde de bol bol ceviz olacak. hayır bu saatte de taze taze sıcak sıcak bulunacak bir yer de yok ki. durduk yere başıma dert açtım.
  • karadeniz'de nasıl yapılır bilmem de bursa'da yapılanını yiyorum bir süredir hemen hergün ve merak ediyorum ne zaman sıkılıcam acaba zat-ı şahanelerinden..
  • helvaların en yücesidir.

    henüz bursa'dan başka bir yerde yemedim, kendimse yapmayı denemedim çünkü bu helvaya saygısızlık yapmak istemiyorum. tam bir esnaf lokantası tatlısıdır, afili bir ortamda süslü püslü servis edilmez. bu helvayı o kadar seviyorum ki, dedemin arkasından okuttuğumuz senelik mevlütlerde babaannemi bu helvadan ikram etmemiz konusunda ikna edip duruyorum, tek sebebiyse tepsiden servis yapıldıktan sonra istediğim kadar yiyebilecek olmam, baklava filan yerse şekeri iyice uçacak yaşlı akrabalar değil. bıraksalar bu helvanın ne kadar muhteşem olduğu konusunda saatlerce konuşabilirim. üzerine fındık ceviz filan da konur, çok sıcakken dilinizi yakar, ama hafif ılıdıktan sonra çayla müthiş gider. hayat lokantası haricinde koğukçınar mahallesi'ndeki esnaf lokantalarında filan da müthiştir.
  • soguk degil, ilik yenilmesi gereken. annemin guzel yaptigi. bilmeyenlerin cok sey kacirdigi esnaf lokantasi tatlisi.
hesabın var mı? giriş yap