• evimizde hep pişen, cocuklugumdan beri yediğim, hem de severek yedigim, ama benim gibi severek yiyen birisine daha rastlamadıgım, son derece hafif hem de lezzetli bir yaz yemegidir.

    eger baska bir isimle sözlükte yer almışsa iş bu entry'i direk sileceğimi beyan ederim. işte yapılşı:

    1 kg. kabak
    1 su bardağı su
    1 su bardağı süt
    1 yemek kaşığı şeker
    1/2 tatlı kaşığı tuz

    doğranmış kabaklar tenereye koyulup su tuz şeker eklenerek pişirilir.ezilerek püre haline getirilir. süt eklenerek pişirilir. sıcak servis yapılır.

    afiyet olsun.
  • dünyada yediğim en lezzetli tatlıdır. çünkü sadece tatlı değildir aynı zamanda annedir, çocukluktur, evdir , yazdır... ve daha da kötüsü büyüdükçe bu tatlıyı bi daha bulamamaktır. anne yoksa sütlü kabakta yoktur.

    hep ararım bi yerlerde, hep menülerin sütlü tatlılar bölümüne bakarım eklemişlermidir diye ..
  • über tatlı.tarihe not dusulsun bana bunu yapan kadina basacam nikahi.
  • adı "kabakçı"ya çıkan ordu'lular kadar giresun'luların da severek yediği leziz ve hafif tatlı.
    kış kabağı türlerinden yapılır.
  • benim de yaz günü kabağından yapılmışını bildiğim ve ev ev kokan, çocukluk çağırıcı yemeklerden.

    sütlü kabak, domatesli kabak kavurmasından farklı olarak tereyağı ile yapılır. kavurma kabak yemeği veya diyelim standart yaz kabak yemeği ise zeytinyağı ile.

    yağı soğanı* kızartılır. fazla konulan kırmızı biber yemeğin tadını bozar, salça veya biber az, kararınca konulacak. kavrulmuş soğanın üstüne kuşbaşı doğrayarak eklediğin kabağı da karıştıra karıştıra kavur. su katmayın, kavrulurken bir süre sonra o kendi suyunu salacak. beyaz kabak* daha iyi seçimdir, siyah kabak/karakabak da olabilir. kendisine benzetilen gülmedeki gibi fırk fırk kaynayacak. süt ekleme zamanı kaynama kıvamını bulduğunda. sütün ölçüsü, eklenince haranıdaki veya dıyandaki kabağın üstünü örtecek kadar. yemeğin içindeki tuz sütü keser*, o bakımdan süt eklendikten sonra çok uzun kaynatılmayacak.

    piştikten sonra kimyon, karabiber sevenine göre eklenebilir. sıcak yenir. yanına domates salatası veya çoban salatası yakışır. turşu olabilir. içine bütün acı yeşil biber de atılabilir. öbür kabak yemeğine dövülen sarmısak buna dövülmez. yasak değil ama sütlü kabağa domates ya katılmıyor, ya az katılıyor.

    (bkz: kabak/@ibisile)
    (bkz: sütlü kabak çorbası)
    (bkz: kabak yemeği/@ibisile)
    (bkz: pırasa/@ibisile)
    (bkz: bakışlar mayalar tarihöncesi)
  • anneannemlerin babaannemlerin yani büyük atalarımın tarifiymiş. hayatımda ilk kez bu yıl yedim ve bayıldım.
    buradaki girdilerde yediğimden başka tariflerini gördüm yemek gibi yapılanını. fakat benim yediğim tatlı kabağından yapılan sütlü şekliydi.
    tam bir kahvaltılık. müsli mısır gevreği yerine bunu yemeli. hem lif kaynağı hem karoten. tam sağlıklı.
hesabın var mı? giriş yap