• yo yo gol atan futbolcu gibi değildir bu adamın hissettikleri, yaşadıkları. 25 metreden sert ve falsolu vurduğu şut direkte patlamış, seyirciyi gaza getirmiş, rakip defansı korkutmuştur artık bu oyuncu. vuruştan sonra şannsızlara, ezilmişlere sıcak bakan bütün insanlar bu topçuyu destekler. izleyen herkes "ah koçum bi dahaki sefere, zaten bu da harikaydı, arkandayız, seninleyiz" mesajını verirken, top direkten döndükten sonra bir saç düzeltme, bir dudak bükme, kafayı hafif yana çevirme, talihe küsme hareketleri görülür ki bu oyuncuyu daha da yüceltir.

    o şuttan sonra kafasını yavaşça öne eğip defansa doğru yavaşça hareketlenirken herkese yeni ümitler doğurur, koşmaya başladıkça siyah beyazlaşan ekranda kalan tek renk o futbolcudur. sımış olduğu yumrukları, geniş omuzları ve kendinden emin koşuşuyla görev yerine dönerken kendisine çarpan omuzları hissetmez.. kader ona vurmuştur ama yıkamamıştır... artık daha kararlı daha isteklidir. parmak uçlarında koşacak bir aslandır adeta.. o emindir herkesin kendisine baktığından ve inandığından... o sırada kendisine seslenen takım arkadaşına kulak verir:

    -pas versene ororspuuuuu çocuğuuuuuuuuuuuu
  • direkten seken topa rövaşata çekilerek katlanabilecek bir karizmadır.

    (bkz: tsubasa)
    (bkz: penaltiyi direkten dondurup rovesata cekmek)
  • söz konusu direğin korner direği olması durumunda yerin dibinde olarak tabir edilebilecek bir olgudur...
  • elini yumruk yapip agzina sokarsa +1 puan kazanacaktir.
  • kendi kalesine gol atmaktan son anda yirtmis defans oyuncusu icin karizmanin cizilmesinden son anda donulmustur.. o da ayrı bir karizmadir..
  • uzaktan vurulan sutun direkten donmesi futbolcuda apayri bir karizma yaratir. direkten donen o topun cikardigi ses cok onemlidir bu karizmada. eger butun stad bu sesi duyarsa moral bozuklugu icinde olan bir futbolcunun bile gotu tavana vurabilir.
  • sutu direkten donen futbolcu, eger pozisyon devam ediyorsa yine gole donuk cabasini surdurur, ancak top auta, kornere veya kaleciye gidip oyun durdugunda, bundan birkac saniye once yasadigi seyi herkese hatirlatircasina ve kendine donmus kameralari bos cevirmemek icin kafayi yana sallama, iki eliyle sac düzeltme, tükürüp kendi kendine soylenme gibi olmazsa olmaz hareketleri yapmayi kesinlikle atlamaz; futbol geregi atlamamalidir da.
  • yüz ifadeleri, one night stand mevzuunda son düzlükte ekilen çakal zamparaların yüz ifadeleriyle büyük benzerlik taşır. önce bir şaşkınlık, sonra da "kısmet, artık bir dahaki sefere" bakışı ve hatta hafiften sırıtışı.
hesabın var mı? giriş yap