• nedense garip bulduğum politika...
    zenginlikse zenginlik, refahsa refah... avrupa ülkelerinden eksiği yok fazlası var. bu sebeple yabancıları sadece köle olarak değil de neden göçmen statüsünde kabul edip belirli şartlar sağlandığında vatandaşlığa kabul etmiyor anlamış değilim.

    diğer ülkelerin vatandaşlığına geçişlerini araştırırken dikkatimi çekti. tüm ülkeler belirli şartlar ortaya koymuş. genelde ver parayı al vatandaşlığı şeklinde çalışıyor sistem. ama suudi arabistan kesinlikle vatandaşlık vermiyor kimseye.

    aşırı kibirden mi? zenginliği paylaşmak istememekten mi?

    çok enteresan gerçekten...

    edit: yav tamam onların olsun vatandaşlık ama sen yine de suudi arabistanı küçük görme selaattin. suudi nüfusun 2 katı yabancı var ülkede. bildiğin köle olarak çalışıyorlar. pasaporta el koyma uygulaması var. temel hak ve hürriyetler yok. batı ahlaksız diyenler esas ahlaksıza neden tepki koyamıyor, hatta baş tacı ediyor anlamış değilim. bu ahlaksızlık kıstası da sadece kadının toplumdaki yeri. neyse, kısaca fakir müslümanlar neden suudilere baş kaldırıp "ver lan bize vatandaşlık" demiyor da avrupaya, amerikaya sarıyor. esas derdim o...
  • göt büyüterek para kazanma işine kimseyi ortak etmek istememelerindendir.

    suudi arabistan'da yabancı bir yatırımcının iş yapabilmesi için suudi bir vatandaşın kefil olması gerekiyor. bu kefalet karşılığında da suudiler kılını kıpırdatmadan, sadece imza atarak tonla para kazanıyorlar. zenginlikleri çok çalışıp üretmekten kaynaklanmıyor yani. bedeviler öyle bir erdeme sahip değiller.
  • suudi vatandaşlığı hevesi ile kuyruğa girmiş herkesi hayal kırıklığına uğratan durum.

    (bkz: boş küme)
  • (bkz: avrupa'dan eksiği yok fazlası var)

    bu cümleden sonra ciddiye alamadım. fazlalık onların olsun eksik kalalım.
  • son peygamberin kendilerine gonderilmesi ve topraklarindaki buyuk zenginlik sebebiyle suudlar kendilerini "secilmis" insanlar olarak degerlendirdiklerinden dunyanin geri kalanini daha asagida gormekte ve vatandaslik vermemektedir.
    suudi erkekle evlenen kadinlar vatandaslik icin degerlendirilebilmekte fakat yabanci erkekler evlenen suudi kadinlar ise vatandasliktan cikarilmaktadir.

    badnin uyarisi uzerine gelen edit: suudi kadinlar icin duzenleme degismis. kadinlar icisleri bakanligindan izin aldiktan sonra yabancilarla evlenebiliyor. erkege vatandaslik verilmese de kadinin sponsorlugunda suudi arabistanda yasayabiliyorlar ve kadin kocasinin vatandasligina gecmedigi surece suudi arabistan vatandasi olarak kalabiliyor.
  • iki bira içtin diye kırbaçlanmaya meraklı insan olmadığından veya 2016 yılında çarmıha gererek insan idam eden bir ülkede kimsenin bulunmak istememesinden mütevellit, medeni dünyanın sikinde olmayan durumdur.

    suudi arabistan'da insan hakları

    (bkz: şer-i hukuk çogzel gelsene diyen arap)
  • gerçekten ayıp etmişler. senin gibi tatlış bir gereksize burada başlık açtıracak kadar üzmeleri gerçekten sinirime dokundu. ilgili mercilere bildireceğim, tasalanma.
  • petrol bitene kadardır.
  • suudi prensi olup süper lüks yatla manken gezdirmedikten sonra zaten bir işe yaramayacak durumdur.
  • (bkz: kabul edersem arap olayım) diyeceğim ama bu laf bile yeterince zortlatıyo içimi.
hesabın var mı? giriş yap