• ressam. sanatçı. suzan batu 1954 yılında istanbul'da doğdu. avusturya'nın ikinci en eski üniversitesi olan graz üniversitesinde çevirmenlik okudu. sonrasında sanat eğitimi almak üzere abd'ye taşındı. 1981 yılında oakland'da “california college of arts and crafts”ın, resim bölümü'nden mezun oldu. yüksek lisansını ise “city university of new york, brooklyn college”da, 1991 yılında tamamladı. aynı yıl massachusetts, abd'deki “atrium gallery”de ilk kişisel sergisini gerçekleştirdi.

    eserlerinde genellikle yoğun renkleri ve karmaşık motifleri soyutlama yaparak işlemeyi tercih eden suzan batu abd, türkiye, belçika ve hollanda gibi ülkelerde pek çok karma ve solo sergiye katıldı.

    suzan batu sanatçı kimliğinin yanında fashioned (new york, 1998,1999), küf-mold sergileri (türkiye, belçika, hollanda, 2007-2009), 8.kore-türkiye contemporary art exchange show (istanbul, 2010) gibi pek çok serginin küratörlüğünü de yaptı.

    kadının toplumdaki yerini sorguladığı ve “elinin hamuruyla” adını verdiği son sergisini 2019 yılında, istanbul'da barış manço kültür merkezinde açmıştır. bu sergiyi hazırlarken amacının “öteki” olan kadını görünür kılmak olduğunu söyleyen batu, eserlerinde ilk kez kadın temasını işlemiştir. tuval üzeri işleme ve stilize yunan tanrıçalarının kıyafetlerinin yer aldığı sergide kadına atfedilen işlerin değersizliğini, onları bir sanat eseri olarak işleyerek hem bu durumu eleştirmiş hem de onlara sanat eseri vasfı kazandırmıştır.

    evli ve bir erkek çocuğu annesidir. istanbul - new york arası yaşamaktadır. oğlu evli ve new york'ta yaşamaktadır.

    web sitesi: https://www.suzanbatu.com/

    instası: https://instagram.com/…u.studio?igshid=mjkzy2y1yty=

    https://www.uxmuzayede.com/blog/1739/suzan-batu

    https://arts.ozyegin.edu.tr/tr/artist/suzan-batu

    https://www.abdpost.com/…merbank-tanricalari/14864/

    https://m.bianet.org/…in-isi-sanat-elimin-hamuruyla
hesabın var mı? giriş yap