• suzukinin 1300cclik ufak cipi. fiyatı az olduğundan tercih edilebilir.
  • iç ve dış tasarımı ile 1990ların ortasındanmış gibi gözüken jip...
  • bora sürücü kurslarının direksiyon eğitimlerinde tercih ettiği arabadır. ufak olması ile beni cezbetse de yarı-hidrolik direksiyonunun zor dönmesi :haliyle ve fazla hassas olmayan gaz ve freni ile arabaya haşin davranmak isteyenlerin tercih edebileceği bir cipcik dir kendisi.
  • aracın ufak ve yüksek olması nedeni ile denge merkezi kararsız ve savrulmaya çok müsait. bu nedenle yüksek hızlara -özellikle de viraja girerken- fazla çıkmayın. (yüksek >= 100 km/h)

    arka koltuklar dar ama çok fazla anlaşılmıyor. tabii arkada sadece 1 kişi olmalı. 2 kişiyi kaldırmaz.

    otomatik viteslisi manuel'e göre bir vites düşük olduğundan (3 ileri sanırım) özellikle yüksek hız ve devirlerde yakıt tüketimi manuele göre daha fazla.

    bu arada otomatik viteslisi ile aydın-izmir otobanında 146 km/h görmüşlüğüm var. (araçta 2 kişi vardı) ama benzin ibresinin aşağı inişini saniye saniye izledim o ayrı...
  • çok kalender imalatçıları olan mini cip.
    ben, fabrika verilerinden daha az yakıt tüketen araç hiç görmemiştim. kataloğunda düz viteslisi için şehir içi tüketim 9,3litre/100 km görünüyor ama bir yılda benim ölçtüğüm 7,6 ile 8,8 litre/100 km arasında.
    ayrıca terios gibi yalandan mini ciplerin üzerinde kazulet gibi 4 x 4 yazmakta iken suzuki üreticileri buna tenezzül etmemekte beri yandan taş gibi bir arazi performansını gayet uygun bir fiyata sunmaktadırlar.
    çok etkili bir kalorifer, 1300 cc motora rağmen performansı pek etkilemeyen bir klima, iyi yalıtım sayesinde gayet sessiz bir kabin, diğer artıları.
    eksi yönleriyse, sert süspansiyonlar dolayısıyla yol tutuşunun zayıf olması ve sürekli zıpır zıpır titrek bir yolculuk yaptırması, ses sisteminin dandik olması ve kabin içinin dar olması.
    yine de seviyorum keratayı; aşmadığı dağ tepe kar buz yok gibi.
  • bu arabaya hastayim ben. gecen gün market otoparkinda gördüm sarilip öpesim geldi. hayvan gibi yer kaplayip trafikte terör estiren hummer cakmasi jiplerin kücücük minicik yavrucagi. bir gün araba alirsam bundan alirim. türkiye'de bile ucuzken herhalde umman'da 10bin falandir. (ben buraya yaziyorum, senol sen anla)
  • bazılarının * bundan sonra her gördüğünde, şeytan görmüş gibi olacağı arabadır.
  • ayça sarıgül'ün de kullandığı mini jip.
  • benim dişi kedim. adını da arkadaşlarım cimcime koydu. bu küçük jipciği haşin bir kadına çevirmek için 4 wdl tuşuna basmanız yeterli.
    bkz: japon
  • off road performansi beklentilerin cok cok otesinde olan, dag bayir tirmandigi icin keci diye anilan bir jipcik. asfalta gelince 80-90 km/h hizdan sonra huysuzlandigi icin bi de cukurda tumsekte once savrulup sonra topladigi icin ilk etapta korkutabilir. korkmayin bayanlar, korkmayin ben yaninizdayim.
hesabın var mı? giriş yap