• hinduizmin büyük bilgelerinden biridir. hayatı dinsel gerçeği aramakla geçmiş ve bu sayede büyük bilgi sahibi olmuştur.

    satyarth prakaş isimli eserinde 14. bölümde 152 madde halinde çok ciddi islam eleştirisi yapmıştır. sorduğu sorular ve verdiği cevaplar etkileyicidir.
  • hinduizmin cok tanrili bir din olmadigini gercekte moneteizmin ta kendisi oldugunu savunan bilge.
  • gercekte tanrinin dogmayan, dogurmayan, esi benzeri olmayan, bir guc oldugunu ve fakat, cahil din adamlarinin asirlar once kendi tercumelerine gore sekillendirdikleri uyduruk tanrilarin varligini ayni benzerlikte cahil halka empoze ettiklerini dile getiren bir hinduizm uyesidir. vakti zamaninda siddhartha gautama da ayni sekilde anlatmistir inandigi tanrisini bir monoteist olarak....
  • islam hakkındaki eleştirileri “eğer allah varsa” gibi değil “eğer tanrı varsa” gibi okunursa allah’ın mutlak adalet sahibi bir tanrı olamayacağını, partizan bir fanatik olabileceğini savunduğunu anlamak basittir. 152 maddelik eleştirisinin ilk 10 tanesini okuyup bırakanlar yavaş yavaş çeşitlendirdiği görüşlerini tabii ki çocukça görürler. zaten çocukça ve basit sorularla yola çıkar çünkü.

    onun dışında kendisinin islam eleştirisi ateist değil, politeist bir adamın eleştirisidir. amacı da propaganda yapmaktır pek tabii. dindar bir adamın başka bir dinle ilgili eleştirisidir söz konusu olan, öyle dinleri çürütmek gibi bir amacı yoktur. ancak ahlak konusunda da islamdan bir milyon yıl ötede olduğunu anlamak için de iki cümlesini okumak yeterlidir.

    bütün bunların dışında da muazzam bir polemikçidir, eleştirel okumanın tadını alan bir insanın satyarth prakash’ı okurken alacağı keyfin* eşi benzeri yoktur.
  • satyarth prakash isimli eserinde yer alan "islam eleştirilerine" karşı hintli müslümanların verdiği cevaplar şuradadır;

    http://islamhinduism.com/…esponses/satyarth-prakash

    sevan nişanyan ve şürekasının "abi manyak bi' adam buldum, islam'ı süper eleştiriyo" tadındaki takdimlerine mukabil ayet ayet yaptığı eleştiriler gayet kofti, yüzeysel ve çocukçadır. sözlük ateistinin çapına rahmet okutur bazen.

    "ama allah nasıl 'biz' diyor ki, sonuçta allah tek bi' varlık", "hayvanları öldürten bir tanrı zalimdir!!1!!1", "allah 'kafirleri bulduğunuz yerde öldürün demiş' resmen yaaaa ve ben ayetleri cımbızlayarak çeken şişko bir hintliyim". vakt-i zamanında kendi çapında takılmış bu abi, şimdilerde gösterilen şu hürmet gerçekten ibretlik. ateistlerin "geleneksel birilerini abartma şöleni"nin nadide bir örneği sergileniyor.

    hele şu allah'ın adaleti vs. konusunda ettiği laflar yok mu. neymiş efendim "sınırlı bir zaman dilimindeki yargılamanın mükafatını/cezasını nasıl sonsuz zaman diliminde alıyormuşuz, bu haksızlıkmış". abicim "hayatımız 3 saatlik bir sınava bağlı", hayat üç saatlik sınava sığmaz diyen ergenden ne farkın kaldı şimdi?

    işin eğlenceli tarafı ne biliyor musunuz; "allah" varsayımından hatta "allah'ın sözleri olan kur'an" varsayımından yola çıkıp islam'ın yanlışlığını gösterme çabası. "eğer böyle bir allah varsa..." diye söze başladığın vakit gerisini getirmek sana düşmez çünkü böyle bir allah varsa, mutlak adaleti taşır ve o'nun yöntemi en hayırlısıdır. aslında bu tüm teizm eleştirilerinin gelip tıkandığı noktalardan biri; yokluğunu savunduğun şeyi var olarak kabul edip yargılarsın ancak "var olarak" kabul ettiğin an o'nun "mükemmeliyeti", senin kendi subjektif yargılamalarına izin vermez, mahal bırakmaz. çünkü "eğer varsa" her şeyi doğrudur.

    yani yöntemin yanlış swami abi. sana çok büyük düşünür cilası çekiyorlar ama zorlamanın lüzumu yok.
  • swami dayananda ile karıştırılmaması gereken bilgin.
  • bu isimle olsa olsa boli bolingoli-mbombo ile komşu kabiledendir.
  • sesli kitap uygulamasında islam eleştirisi eserini merak edip burada hakkında bilgi toplamaya geldiğim kişi. okuyalım bakalım
hesabın var mı? giriş yap