• isvicreli bir ailenin bir adada mahsur kalmasi ve robinson crusoe'nunkine benzer bir hayat yasamasini anlatan film.
  • bu romanin bir de walt disney productions tarafindan cekilmis enfes bir filmi vardir, ki cocuklari issiz adaya du$meye ozendirir.
    robinson crusoe, robensonlar adasi, isvicreli robinsonlar, ve bu gibi issiz adaya du$up kendine yoktan bir duzen var etme temali tum kitaplar ve bunlarin filmleri, cidden olmayacak turden olaylarla doludur, ama o kadar guzeldirler ki bu detaylar gozden kacar.
  • türkçe altyazısı divxplanet'e eklenince izleyeyim dedim. iyi, güzel bir aile filmi de yeni gine coğrafyasında sırtlan, zebra, leopar, fil gibi afrika menşeili hayvanların ne işi var arkadaş.

    bir de filmin son sahnesinde ailenin korsanlara yaptıkları tuzaklarda neredeyse hiç korsan ölmüyor. ok, kaplan, kütük, kaya, barut tuzakları filan. adamların üzerinden 100 kiloluk kütük geçiyor sonra tekrar ayağa kalkıyorlar.

    neyse sonuçta bir disney filmi. fazla kurcalamayalım. 7/10
  • ruh hastası, manyak ve psikopat bir ailenin hikayesini anlatan klasik roman.

    küçükken bu romanın çocuk versiyonunu okumuştum ve daha sonra disney versiyonunu izlemiştim ve bana çok şirin gelmişti ama yakın zaman önce romanın orijinal versiyonunu edinip okudum ve dehşete düştüm. bir baba, 3 ergen irisi evlat ve 1 anne ıssız adaya düşüyor ve adada bildiğin katliam yapıyorlar. aile bildiğin adada ne kadar hayvan varsa kesip biçiyor. bir yerde kirpi buluyorlar, en küçük çocuk annesine "bunu haşlayalım anne, çorbası çok güzel olur" diyor.

    başka bir yerde bir grup martıya denk geliyorlar, durup dururken ateş açıp yarısını vuruyorlar. bir başka sahnede durup dururken deniz kaplumbağasını katlediyorlar. bir sahnede kaplumbağaların kumsala gömdüğü yüzlerce yumurtaları çalıp mideye indiriyorlar. başka bir yerde yetiştirdikleri meyvelerin bir kısmını maymunlar yedi diye onlarca maymunu zehirliyorlar. her sayfada ortalama 5-6 hayanı katlediyorlar.

    bir sahnede nasıl oluyorsa bir grup penguene denk geliyorlar ve onları bile durup dururken katlediyorlar. hadi hayatta kalıp yiyecek elde etmek için arada avlanmalarını anlarım da bazı hayvanları sırf merak ettikleri için katlediyorlar. adada bildiğin hayvan katliamı dönüyor.
  • johann david wyss'ın daniel defoe'nin robinson crusoe kitabından esinlenerek yazdığı roman. ilk defa 1812 yılında basılmış ve en önemli çocuk kitapları arasında yerini almıştır.

    saffet günersel'in almanca aslından çevirisi oldukça başarılıdır.
hesabın var mı? giriş yap