• --- spoiler ---

    kanımca sylar beyinlerini yediklerinin özel güçlerine sahip oluyor. o yüzden bir çok farklı gücü var. bir çeşit vampir.
    edit: eğer böyleyse, save the cheerleader, save the world ün anlamı şu olabilir. sylar, claire'in gücünü ele geçirirse ölümsüz olacak. bunun da olmaması gerek doğal olarak.

    --- spoiler ---
  • pek ufak tefek gorunmesi nedeniyle, kadin oldugu seklinde bir kanaatim var. bilemiyorum.
  • heroes un apocalypse i. cok guclu bi adama benziyor, herkesin yeteneginden biraz var gibi. fantastiklesmek gerekirse oldurduklerinin guclerini calmak icin kullandıgı kucuk heroe lar olma ihtimali goz onunde bulundurulabilir. tanıyana kadar bole abes teoriler uretilebilir. neyse ki lost un aksine merakımızı sonsuza kadar surdurmuyorlar, ogreniriz yakında.
  • efendim şıpoyler vermek gibi olmasın ama sean bean* oynayacaktır kendisini. imdb'nin yalancısıyım. dizide bir iyi-kötü ayrımı olacaksa dark side'ın başını çekecektir bence. ve evet öldürdüğü kurbanların özelliklerine sahip oluyordur belki, böyle böyle mükemmele doğru gidiyordur adam. haritasındaki güzergahta nathan petrelli'ye de uğrayacağı görülmektedir. yani kahramanlarımızın peşine düşmesi ve görünmesi an meselesi.

    edit: imdb, yalan yanlış bilgi ekleyip eşe dosta rezil ettin beni. seni en güvenilir database bilirdik güya..
  • heroes da dahil olmaz uzere, bildigim her kurgudaki karakterlerden daha karizma karakter.

    siradaki spoiler sylari ilk tanidigimiz sahneyi anlatir.
    --- spoiler ---

    sylar telekineziye sahip bir heroe ya bakar ve,
    sylar: aha evet, sen bozuksun, hersey beyinde bitiyor, sureş hakliymis!
    adam: ?
    sylar adamin arkasina gecer, kafasina sert bir cisimle vurur, gozlugunu takar, adamin yanina egilir... ve artik sylar telekinetik olmustur.

    --- spoiler ---
  • bayık geçen bir lost 3. sezonu ardından yeni arayışlara girmiş tüm diğer bünyelerle birlikte heyecanına kendimi kaptırmış olduğum heroes'a tüm saygım ve sevgim bakidir. baştan bunu söylemek istiyorum.

    ama kafamda pıtırcıklanan bu çağrışımla daha fazla yaşayamayacağım. bu, heroes karakterlerinden biri ya da diğerini küçültme amaçlı söylenmiş bir şey değildir. istemem yani böyle olsun. sadece içimi dökmek zorundayım:

    --- spoiler ---
    sylar, 11. heroes bölümünde ortaya çıktığı ilk haliyle berdan mardiniye benziyor ama yaa. ühühüh, benim bu kişiyi ciddiye almam nasıl beklenebilir, nasıl! keşke karanlıkta kalsaydı, keşke parmağının ucuna yapışan beyin parçacıklarıyla oynayan iğrenç bir mutant olarak saygın yerini korusaydı üzerimizdeki. ama berdan mardini ama yaa!
    --- spoiler ---
  • telekinezi gücüne sahip adamın beynini yemeden evvel kendi gücünü doktor suresh'e kanıtlamaya çalışmış ancak başarılı olamamıştır. evvelden bir gücü olup olmadığı net değildir.
  • --- spoiler ---
    heroes hayranlarinin bir kisminin kendisini hannibal lecter ile kari$tirdigini du$unmekteyim. sylar abimizin mr.bennett (claire'in babasi) ile yaptigi konu$madan hatirlarsak: "i can see how things... tick" demekte. yani beyinlerini ayni bir saat gibi aciyor inceliyor nasi cali$tigini anliyor, gerisi kolay. beyin icme yeme gibi bi durum yok. bilginize. ek bilgiler: mr.bennett cevaben: "asil ben senin nasil tick ettigini gorucem" ayari ho$tu. fakat adamin israrla mr.bennett diye anilmasi, bir on isminin olmamasi elginc.
    --- spoiler ---
  • ismini öylesine bir saat markasından alan heroes karakteri. temel yeteneği "onarmak"tır. bu yüzden kurbanlarının beyinlerinin bozuk olduğunu düşünür. ancak başlangıçta doğru olduğunu düşündüğü şey hiç te öyle olmamış, kurbanlarının beyinlerini çalarak onların özelliklerine sahip olan bir karkatere dönüşmüştür. sanırım bunu kendi yetenekleriyle durduramamakta. tıpkı amerika'nın ırak'a girmenin doğru olmadığını anlayıp hatasının farkına varması ancak kendi ekonomisi ancak bunun sayesinde varolabildiği için bunu kimsenin durduramaması gibi. her neyse...
  • --- spoiler ---

    zaten hafızasının çok güçlü olmasını sağlayan yeteneği aldıını biliyoruz ama kullanımını görmemiştik. tarafımızdan yeni öğrenilen yeteneklerinden biri de buzlanma yaratmaktır(alet edavatı eritmeyi öğrenmeden önce vardır bu gücü). genel kanının aksine henüz kurşun geçirmeme özelliği yoktur pek de güzel kurşun yemiştir. telekinesis özelliği vardır bunun demosunu ilk bölümlerde izlemiştik zaten. claire'i indirirse işte o zaman invincible olabileceği için baya bir korkulacaktır.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap